זוג חד מיני נשא HIV

freedom0072

New member
זוג חד מיני נשא HIV

שלום לכל באי הפורום,
יש לי שאלה אשר חיפשתי תשובות אליה בפורום אך הן מ 2016
כאשר ניסיתי לחפש ברשת לא ממש מצאתי תשובות, ניסיתי לברר מול הוועד למלחמה באיידס וגם שם לא ממש ידעו לתת לי תשובות
בן זוגי אינו אזרח ישראלי ואינו יהודי רוצה לעשות עליה לארץ,
בן זוגי הוא נשא HIV, אני לא כל כך מצליח להבין איך אנחנו יכולים לאזרח אותו בלי לגייר אותו.
האם בתור זוג שידוע בציבור (התחתנו בחו"ל) מגיעות לו הזכויות שמגיעות לזוג נשוי ?
מצבו הבריאות, האם הוא צריך להצהיר, במידה וכן , איך מדינת ישראל מתייחסת לכך? האם הדברים מאושרים כמו באירופה ששם במידה ובן זוגך לא אירופאי ונשא ואתם מתחתנים אתם זכאים לכל הזכויות?
במידה וזה בלתי אפשרי, במידה והוא מתגייר, האם בכלל מישהו יסכים לגייר אותו?
ואם כן,האם הוא אז יוכל לעשות "עליה".
אודה לכל מידע שתוכלו בבקשה לתרום לי.
תודה
 
שאלות קשות

מציע לך להגיש בקשה לאשרת ישיבה מכוח זוגיות בין בני אותו מין. אחר כך תתמודדו עם בעיות שאולי יתעוררו ואולי לא.
 

randyloo

New member
בוא נפריד בין שני הנושאים

1) התהליך המדורג לבני זוג לא נשואים. יש נוהל מסודר - למדו אותו ותפעלו לפיו. התהליך המדורג בנוי כך שבשנים הראשונות מקבלים אישור ישיבה ועבודה בארץ אך לא מקבלים תושבות המקנה זכויות סוציאליות (ורפואיות), כלומר נושא הטיפול הרפואי באחריותכם. אחרי 3 שנים במעמד הראשוני מקבלים מעמד תושבות ארעית ואחרי כחצי שנה נוספת גם זכויות סוציאליות וביטוח בריאות ממלכתי (קופת חולים). בקיצור, מצפה לכם תקופה ארוכה ללא ביטוח רפואי ממלכתי. האלטרנטיבה היא גיור בחו"ל ועליה לישראל כעולה חדש תחת חוק השבות, מה שמקנה את כל הזכויות מרגע העליה.
2) כחלק מהתהליך המדורג נדרשת הצהרת בריאות מינורית כלומר לחתום במשבצת בטופס שהמבקש בריא. אני לא יודע אם HIV הוא משהו ששולל את התהליך המדורג וזה גם תלוי מה אתם מוכנים ורוצים להצהיר.

מקווה שזה מבהיר לכם את התמונה.
 

Jkamm

New member
HIV - לא רלבנטי

העובדה שהוא נשא, אינה רלבנטית להליך להסדרת מעמדו בישראל או לגיור.
אין שום חובה חוקית לדווח על היותו נשא, ואסור שתהיה לכך השפעה על שיקול הדעת לאישור ההליך.
ההשלכה היחיד שיכולה להיות - עניין הכיסוי הרפואי בתקופה שעד לקבלת אישור תושבות [חצי שנה א'/5] - אך זה כמו כל אדם אחר עם סיכון רפואי [יולדת, אדם מבוגר, חולה לב, ילדים וכו'].
יוני
 
למעלה