זוג או פרט

• פותח הנושא barm0
  • פורסם בתאריך

barm0

New member
זוג או פרט

לצורך מס , עדיף להיות זוג, או בודד.

כמעט תמיד בודד

אלא אם אחד מבני הזוג אינו עובד ולא צפוי לעבוד וזה לא רק מבחינת המס אלא מהרבה בחינות נוספות כגון ביטוח לאומי

תמי2001

New member
ואולי.. עדיף בזוג ?

אני מצויה בשלבי הקמת עסק. כמובן שכרגע ההוצאות רבות על ההכנסות, והן נופלות על התקציב המשפחתי שלנו - בן זוגי ואני. האם אוכל לדרוש החזרים ממס הכנסה שרק בן זוגי כרגע משלם מאחר ואני משתכרת ממשרה מאוד מאוד חלקית?!

זה מאוד מסוכן

את תטעני שהכנסותיך והכנסות בן זוגך חד- הם? מס הכנסה יזכור את זה בשנים שתעשי הרבה כסף ותתבעי חישוב נפרד

מורון

New member
אני רוצה להבין

כשאני מגישה דו"ח שנתי למס הכנסה, אני חייבת להכליל את הכנסותי ואת הכנסות בן זוגי מעבודה בשכירות. את זה אנחנו עושים כבר מספר שנים, בעיקר מאחר ותמיד עבדתי אצל מספר מעסיקים ויש לנו הוצאות רבות על ביטוחי חיים וכו'. השנה, כשאתחיל להרוויח מעט מאוד- ארבעה חודשים בלבד - ואגיש דו"ח משותף בתור שכירה וגם בתורה עוסקת פטורה - אוכל להכליל את ההוצאות שיש לי כרגע בגיל הקמת העסק ונקבל יחד זיכוי מסויים ממס הכנסה. דרך אגב ההוצאות הם מעטות. מה זאת אומרת מס הכנסה יזכרו ומה יזכרו? הרי אני חייבת להגיש את הדברים ביחד, הלא כן?

אנסה להסביר

בדו"ח האישי בראשו יש כל מני משבצות קטנות שאנו אמורים לסמן ב X את מה שמתאים. כל השנים סימנת X במשבצת שבה כתוב "אין תלות בין מקורות הכנסותינו" והכל היה בסדר אם תסמן השנה X במשבצת שבה כתוב "יש תלות בין מקורות הכנסותינו" המחשב של מס הכנסה יזכור את זה. ואז, בשנה הבאה אם תנזה לסמן את ה"אין תלות..." זה יקפיץ איזשהו מתג... טוב, זה כמובן קצת יותר מורכב, אבל זה העקרון

שיר ורד

New member
יש לפרט בדו"ח את כל ההוצאות

למיטב ידיעתי את בכל מקרה לא יכולה לקזז את הפסדייך מעסק מול הכנסותיך או הכנסות בעלך כשכירים. את תוכלי לקזז את ההוצאות מהשנה (אם דווחת עליהם כראוי) מול הכנסות בשנים הבאות.

מורון

New member
ומכאן אני מבינה

שאני מדווחת בכל מקרה על ההוצאות השנה, אבל לא דורשת שיוכרו כזיכוי ממס הכנסה של בן זוגי? זה העיקרון. ואז - בשנים הבאות איך אוכל לדווח שוב על ההוצאות? תודה רבה על התשובות עד כאן.

שיר ורד

New member
ההפסד בעסק נרשם במחשבי מס הכנסה

הם כבר עושים את החישוב אוטומטית. בכל מקרה, אני מניח שתעזרי ברואה חשבון להגשת הדוח (לפחות בשנים הראשונות), הוא אמור לוודא שכל דבר נרשם בצורה נכונה ובסעיף הנכון.

למעלה