זוגיות

זוגיות

האם משהו מכיר מקרוב בן זוג שחזר בתשובה, למרות שהאשה הינה שומרת מסורת, האם זה ילך, האם ניתן לקייים זוגיות זו, כשהיחסים בין בני הזוג טובים אפילו מאוד. האם הקרקע לא תשמט לרגליהם יום אחד. הייתי רוצה לדעת אם משהו מכיר מקרה כזה, ומה עושים בסופו של דבר??? ברצוני לציין שיש הבדל משמעותי בין חרדי לשומר מסורת, בשל כך השאלה הרלוונטית???????????

ילדה33

New member
אין דבר העומד בפני האהבה../images/Emo23.gif

כשאוהבים אין סיבה שלא תלך אחריו אם טוב להם והם כבר שומרי מסורת אפשר לחזק אותה (את המסורת) אפשר גם...........לנסות ואחר כך להתיעץ בינהם מה היה טוב אז ומה לא טוב היום תמיד אפשר לחזור בתשובה ואחר כך ..........בשאלה

אני חושבת שאם אנחנו מכירים או לא

- זה לא לגמרי חשוב. אני מכירה זוג שכאשר הבעל חזר בתשובה, וניסה לכפות אורח חייו על אשתו ו-2 ילדיהם הקטנים - כל יחסיהם עלו על שרטון, והפכו למלחמה בלתי פוסקת, (בעיקר לגבי אופי חינוך הילדים, וסוג הבילוי בשבתות)... מאחורי הנושא של "חזרה בתשובה" מסתתרת אידיאולוגיה שלמה, שלא כולנו רוצים לקבל ´ולחיות איתה בשלום´. אני מאמינה שאם היחסים טובים מאוד כפי שציינת, ויש הבנה וקבלת השוני, והעדר כפייה - אין סיבה שהדברים לא יצליחו, ואין סיבה שהזוגיות תתפורר. הבעייתיות מתחילה, לדעתי, כאשר החוזר בתשובה מנסה לכפות את אורח חייו על בן-זוגו, ומבקש ממנו לשנות אורחות חייו, ומנהגיו, ולנהוג כמותו - בלבוש ובמעשה. פה, לדעתי, מתחילה להיווצר בעיה, אם בן-הזוג אינו מוכן ורואה זאת כויתור מוחלט על יישותו. ולגבי הדוגמא שנתתי למעלה - יש לי גם דוגמא נגדית. זוג - שהוא מושבניק, חילוני לחלוטין, שכל קשר בין הדת לבינו מקרי בהחלט, שהכיר קיבוצניקית דתיה, ולאחר מס´ חודשים - הם התחתנו ועברו להתגורר בקיבוצה. והוא, חרף היותו חילוני, ובלתי מאמין לחלוטין, שם כיפה לראשו, והולך לבית הכנסת בסופי שבוע, ומסכים לחנך את חמשת ילדיו על ערכי דת ומסורת. אז - הרבה פשרות ואהבה, והבנה, והעדר כפייה נדרשים בעניין הזה...ואין דבר העומד בפני הרצון !!!

adam33

New member
לכאן ולכאן...

מאחר וכתבת שיש בנכם זוגיות טובה אזיי אין כל ספק בליבי שתצליחו שניכם כל אחד בדרכו הוא לשמור על מסגרת מגשרת. ברוב המקומות שהוא מן הסתם יקרא הוא יראה שצריך להקשיב לבת זוגו ולא לכפות עליה דברים..ככה שאני מאמין שתצליחו. היה ובכל זאת יכפה הוא דברים עלייך ללא כל רצון לגישור וללא כל רצון לנסות בהדרגה לשנות ולהשתנות.... תסבירי לו שזה קשה לך ואם יש דבר בחיים שזה מפריע לך זה כשכופים עלייך דברים...

למעלה