זוגיות עם אפילפטי

זוגיות עם אפילפטי

שלום לכולם.
התחלתי לצאת עם בחור מקסים, שהיום בדייט השלישי סיפר לי כדרך אגב שהוא אפילפטי.
וול, מה עליי לדעת? ולמה עליי להתכונן?
האם זה משפיע בצורה כלשהי על פוריות?
האם אפילפסיה היא תורשתית?
ובכלל, כל דבר שיכין אוי לזה אפילו בקצת יעזור.
אני מבולבלת, קוראת מידע אבל נוח לי יותר לשאול פה כדי שאוכל לנהל שיח.

סליחה מראש על הבורות ותודה רבה

happyלפסיה

New member
שיהיה מתוק כדבש..

היי דבש
אל לך להצטער על הבורות וכבוד על העלת השאלות ולא על פסילתו..
מבינה את הבחור שכבדרך אגב סיפר לך,לפעמים ה"דרך אגב" היא הדרך הנוחה והרגועה ביותר להגיד את הדברים.
לא על כל השאלות אני יודעת לענות.רק על ההכנות שאין הרבה מה להתכונן אליהם...וגם מבינה אותו שזה לא הדבר הראשון שסיפר לך,לא אצל כולם זה מנהל את החיים.
זה גם לשאול אותו מה זה אומר על עצמו ואיך זה בא לידי ביטוי אצלו..יש מי שזה משפיע עליו יותר ויש מי שפחות.
על הפוריות אני לא חושבת שזה משפיע,אם זאת היית את אולי זה היה יותר בעיה אבל אצלו אני לא חושבת שצריכה להיות בעיה,ושוב,-חושבת-,לא חותמת..
תדברי איתו,תשאלי אותו על תכיפות התקפים ואיך הם באים לידי ביטוי בחייו.זה יענה לך הכי טוב..ובטח יש פה מי שיוכל לענות לך יותר טוב ממני..
פה תמיד תוכלי לשאול שאלות ולקבל תמיכה ומילים מעודדות..
שתהיה רק אהבה ויום שמש נעים ומחייך

ליהי

דני11612

New member
תהני מהזוגיות. הוא בטח

מאוזן בתרופות אם לא הרגשת כלום. ומה אם היתה לו מחלה ח"ו ממארת ולא ידעת?

דני11612

New member
דבש היחידה-בקרי ביחד איתו בטיפול ותקבלי תשובות בעצמך

מהנורולוג

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה

את לא צריכה להתנצל על שום דבר. אנחנו כאן בשביל לענות אם אנחנו יודעים.
כמו שכתב דני, אם לא הרגשת כנראה שהוא מאוזן ואז החיים שלו הם בדיוק כמו שלך ושל כל אחד אחר. ההבדל היחיד הוא שהוא לוקח תרופות.
אין שום בעיה עם פוריות וקרוב לוודאי שזה גם לא תורשתי.
אני גם סיפרתי לאשתי על האפילפסיה שלי בהתחלת ההיכרות שלנו. מה שהיא ביקשה הוא לבוא אתי לנוירולוג שלי ולשמוע ממנו, יחד אתי, איך מסתדרים עם האפילפסיה. אז עוד לא היו פורומים. אנחנו נשואים כמעט 33 שנה.
אם הוא בחור מקסים ואתם מסתדרים טוב אל תהססי ותמשיכי. הוא גם נהג מאוד בהגינות וסיפר לך די בהתחלה. דייט שלישי זה כבר אחרי היכרות וזה הזמן לספר.
אלה שיש להם אפילפסיה חיים בצורה רגילה, עובדים בכל עבודה, נישאים ומגדלים משפחות בלי בעיה.

תודה רבה!

התגברתי על אי הנעימות (בעיקר כי לא רציתי לפגוע ברגשות שלו) ושאלתי כל מה שרציתי לדעת.
הוא לא ממש שש לדבר על זה...
לצערי לא חשבתי שיפריע לו שאספר להורים שלי וסיפרתי, הוא קצת התבאס מזה כי חשב שישפטו אותו אחרת.
לשמחתי עברנו גם את המשוכה הזו. ההורים שאלו, התעניינו וקיבלו בהבנה.
&nbsp
אז בגדול, הכל בסדר

טפו טפו טפו

חייםלוי

Member
מנהל
אני שמח לשמוע. הרבה פעמים החששות שלנו כבני אדם

גדולים בהרבה ממה שקורב במציאות.

דני11612

New member
יש לי בן

(35) ובן מאישה שנייה (24) בריאים לחלוטין. בהמשך תחשבו על כלב. הם מרגישים הרבה לפני שקורה ארוע. בהצלחה

berdoron

New member
איזה סוג כלב?

האם כל הכלבים מרגישים?
זה צורך אילוף מיוחד?

דני11612

New member
כלב בוקסר אבל

אני לא חושב שמשנה סוג הכלב. לא קיבל לכך שום אילוף. הקשר עם בעלי הכלב הוא החשוב, וכלב נותן אהבה יותר מאשר הוא מקבל

שתהיו בריאים כולכם
אגב...

היה לי כלב שהייתה לו אפילפסיה בעצמו

הוא היה הדבר הכי מדהים בעולם... בגיל 7 הופיעה לו אפילפסיה ובסוף מת משבץ שקרה לו כנראה מהתקף ממושך בזמן שלא היינו לידו.
תודה

ruven7

Active member
לי לא ידוע על בעיות פוריות

תורשתי? ייתכן, לא מחוייב.אצלי זה לא
קשה לענות למה לצפות-תלוי מאד האם הוא מאוזן תרופתית,כמה זמן ללא התקפים
אלה נתונים חשובים.
אנשים חיים עם זה עשרות שנים,מתפקדים יפה,עובדים,לומדים ויוצאים.לא צריך לחשוש מדי.
אני מטייל הרבה בארץ ובעולם ושנים עסקתי בספורט אתגרי לאחר שהייתי בטוח שמצבי יציב.יוצא,מבלה,משתתף בחוגים וכו'.
אישית לא חסיד של המונח "אפילפטי"-נשמע לי כמגדיר את האדם-מעדיף "עם אפילפסיה" או משהו דומה.עניין של הגדרה אישית.
פני אלי אם יש לך שאלות.שבת שלום.

berdoron

New member
קודם כל קבלי חח על זה שאת שואלת ובודקת ולא ממהרת לקחת החלטות

חולי אפילפסיה שונים אחד מהשני בסוגי ההתקפים העוצמה שלהם התדירות והטריגרים שגורמים להתקף וכתוצאה מזה איסורים שונים של דברים שאסור להם לעשות
חלק מהחולים סובלים גם מתופעות לוואי קטנות כתוצאה מהתרופות
התקף אפילפסיה זה דבר ככלל שאינו נעים ויזואלית לראות אבל ברגע שעברת את הקטע הזה אז אין בעיה
חשוב להבין במה בא לידי ביטוי ההתקף שלו ובאיזה תדירות ואיך זה מגביל אותו בחיים אם בכלל
אני לדוגמה נחשב חולה מאוזן מותר לי לנהוג אך אסור לי לשתות אלכוהול כלל ולשחות
תני לבחור צאנס ותזכרי שלכולנו יש שלדים בארון ואף אחד לא מושלם
אני מאחל לך שתמצאי את אהבת חייך

תודה רבה...

אני יודעת לספר רק את מה שהוא מספר לי.
וא לוקח 2 כדורים בבוקר ו2 בערב ואומר שמאוזן איתם. בשבוע שעבר נוצר מצב שבו לקח פחות מהמינון והרגיש לא טוב.
הוא נוהג, לא שאלתי עדיין על איסורים... לא רוצה לחקור אותו מדי, הוא לא ממש מתלהב לדבר על זה ואני לא רוצה ללחוץ למרות שאני מאוד סקרנית לדעת הכל.
לפי מה שהוא מספר ההתקפים קורים בתדירות מאוד נמוכה אחת לכמה חודשים, והם מאוד קלים ובאים לידי ביטוי בסחרחורות, דופק גבוה ו"הבהובים" בעיניים. לפי מה שמספר הוא נשאר בהכרה ולא מפרכס או משהו ומסוגל להמשיך לתקשר.
טרם חוויתי התקף איתו כך ששוב, מסתמכת על מה שהוא מספר.
בכל מקרה, קיבלתי החלטה להתייחס לזה בפרופורציות ולבחון אותו כבן אדם בלי קשר למחלה הזו. בנתיים אנחנו בסדר

berdoron

New member
נשמע כמו חולה בדרגה קלה

עצם זה שיש לו רישיון מעיד על כך שהוא מאוזן היטב (בהנחה ודיווח על ההתקפים לאחר שהתרחשו)

לא רק שיש לו רישיון...

הוא עובד כנהג.
הוא מרגיש את התקף לפני שהוא מגיע יש לו סחרחורות קלות ויודע לעצור בצד.
לפי מה שסיפר בדיקות סיטי וEEG שלו יוצאות בסדר.
בקיצור, מאוזן עם הכדורים. ההתקפים שלו לא תדירים וגם קלים מאוד.
&nbsp

למעלה