זוגיות לא טובה

DOSIT6

New member
זוגיות לא טובה

לום לפורום

אני חוזרת בתשובה, נשואה לחרדי שחור, הזוגיות שלנו לא טובה.
כל כך רוצה להתגרש. נמאס לי מהדת - לפחות מהדת הקיצונית של בעלי. לא טוב לי עם בעלי. לא מרגישה אהובה. הבעל עובד ומתפלל ואחרי זה הולך לישון.
שום קשר רגשי.
כל הזמן כועס עליי. יש לנו 2 ילדים. אני אשאיר את הילדים בלי אבא או אהיה כל החיים במסכה שזה למעשה לחיות כל החיים בשקר וכבר אין לי כוח...
לדבר עם בעל שיהיה קצת יותר מתון לא יעזור.

סליחה על הביאוס. אין לי למי לספר את זה

DoronModan

New member
את רוצה להתגרש

אבל עושה רושם שאת מתלבטת. מציע לך לפנות לייעוץ מקצועי. לאו דווקא אצל פסיכולוג/ית מהמגזר הדתי.
אם נפרק את מה שאת כותבת, בעצם יש כאן שתי בעיות - זוגיות לא טובה, וזה שנמאס לך מהדת הקיצונית של בעלך.
לפחות בבעיה הראשונה מקובל ביותר להבין לעומק את העניין, על ידי התייעצות באופן מקצועי. ודאי יגיעו בהמשך תגובות נוספות.
בהצלחה ושבת שלום!

naf86

New member
יש פה 2 דברים שונים

אחד זה הקשר עם בעלך, השני זה הדת הקיצונית.
אם בעלך היה מתמתן יותר ברמה הדתית, האם זה היה משפר את הדברים?
את כותבת שאת חוזרת בתשובה, כלומר את יודעת מה האלטרנטיבה. האם יכול להיות שהחיים הדתיים יותר מידי אינטנסיבים ממה שחשבת?

האם הבעיה היא בעלך או הדת או שניהם? אם זה בעלך, אז זה דורש ייעוץ זוגי או מציאת פתרון לטווח ארוך (גירושין?). אם זה הדת אז את צריכה לחשוב איזה סגנון דתי יותר מתאים לך.

ההורים של אישתי היו חוזרים בתשובה (לדתי-לאומי). אחרי כמה זמן לאבא של אישתי נמאס מהדת והוא חזר לחילוניות. אז הוא היה עושה קידוש יום שישי ואז עולה למחשב כשאמא של אישתי הייתה שומרת שבת וכו'. כלומר אפשר (לפחות במגזר הדתי, ספק חרדי) לחיות ברמת דתיות שונה כזוג. רק שזה צריך לבוא בהסכמה בין בני הזוג.

naf86

New member
לכן כתבתי שאני בספק

בין חרדים לחילונים יש מרחק הרבה יותר גדול מדתיים לחילונים.

yatusha

New member
אני בספק אם אפשר כאדם...

בן זוג שלא מתייחס ורק כועס זה לא עניין של דת, זה עניין של יחסי אנוש.

Sonic hedgehog

New member
לא מתייחס בהחל להיות תוצר של דת

באדם שמאמין שעליו להתגבר על יצריו וגם הוא רוצה להתיחב לאשתו מצווה עליו שלא. כועס דם יכול להיות תוצאה של אותו תסכול.

כבר אמרו טובים ממני שבשביל שאנשים טובים יעשו מעשים רעים צריך דת.

למה בלי אבא

ובאופן די מוסכם, לילדים עדיף לחיות עם הורה אחד מאושר מאשר עם שניים שאינם.

ממליצה על ייעוץ זוגי (אפשר גם דרך קופת חולים להשיג מטפל/ת)
לחיות חיים שלמים בשקר-זה לא משהו, בכל מקרה.

Sonic hedgehog

New member
טיפול זוגי בא בחשבון?

נראה לך שזה יעזור בצורה כלשהי? כי אולי כדאי לנסות. מלבד זאת לגבי הדת, אני הייתי מנסה להשתחרר מעט מהעניין הזוגיות ולנסות לחשוב אם באופן אובייקטיבי (כן, אני יודעת שזה די בלתי אפשרי) נמאס לך מהדת או שזה רק הסיטואציה הספציפית שבה את נמצאת.
אם את בטוחה שאת חפצה בגרושים ויציאה יש פה כמה אחרים שיכולים להסביר איך לעשות את זה בצורה טובה.

DOSIT6

New member
דת וזוגיות

בעלי זה קודם כל דת
אין לי בעיה להתגרש ממני אם אני אוריד כיסוי ראש ואחליף לפאה.
אנחנו נורא שונים במנטליות ובאופי ואני שואלת את עצמי האם היתרונות עולים על החסרונות.
לגבי דת, אין לי בעיה לשמור כשרות (בלי דקדוקים של בד"צים מסוימים). נורא קשה לי כי לא גדלתי במשפחה דתית.
לא חשבתי שזה יהיה כ"כ קשה.
נמאס כשאני לא טהורה שאסור להעביר מיד ליד- זו רק דוגמא לדברים קטנים שפוגמים בזרימה של החיים. אני רוצה לחיות בכיף. בעלי לא הולך איתי לשום מקום כי הוא אומר
שאין היום צניעות. הוא מתפלל ואני עם הילדים בבית. זה כל כך קשה!

אני לא יודעת אם האלטרנטיבה של להיות גרושה טובה יותר מבחינת הקשיים

naf86

New member
תנסי להפריד בין הדברים

האם את רוצה להיות דתיה/חרדית? כי נראה שאת לא שלימה עם זה.
"אין לי בעיה לשמור כשרות" זה לא "אני רוצה לשמור כשרות". האם את מקיימת תורה ומצוות כי את רוצה או כי זה המציאות שלך עכשיו?

אחרי זה יש את העניין של בעלך. אם דת חשובה לו כל כל עד שהוא בוחר את הדת מעלייך, איפה זה מציב אותך? אולי כן אפשר להגיע לעמק השווה?

DOSIT6

New member
מצוות

אני כן רוצה לשמור. מהסיבה שאף פעם לא הייתי אנטי בדברים שקלים לי.
בשבת תמיד אהבתי להיות עם המשפחה, אני צמחונית ולכן בכיף 2 הדברים האלו קורים. גם מקווה אני עושה בכיף.
הבעיה מתחילה ביתר הדברים.. שהם 95% מהחיים החרדיים. אורך החצאית, שהבגד לא יהיה צמוד...

naf86

New member
לי זה נשמע

שיותר מתאים לך להיות מסורתית, מאשר חרדית.

Sonic hedgehog

New member
אוקי, אז להבנתי את אומרת

שבלי קשר למצב אם בן הזוג את נמאת ברמת דתיות שלא מתאימה לך ואת שואפת אולי להיות דתיה או מסורתית אך לא חרדיה?

DOSIT6

New member
בן זוג

בא מבית מסורתי והתחזק
אני כן שואפת להיות פחות קיצונית אבל זה בלתי אפשרי בזוגיות עם בעלי

Sonic hedgehog

New member
יתכן אם כך שכדאי לפנות ליעוץ זוגי דתי

לא ממש מבינה בעיין אבל אם הבעיה העיקרית היא הקיצונות הדתית ומדובר במגמת התחזקות שלו יתכן מאוד שהוא פשוט צריך מישהו דתי שיגיד לו לצאת מזה וששלום בית הוא גם ערך דתי חשוב.

למעלה