זוגיות חדשה

• פותח הנושא tofo
  • פורסם בתאריך

tofo

New member
זוגיות חדשה

אני רוצה לשתף אתכם ב"צרה החדשה" שלי... אני אם חד הורית, לילדה בת כמעט ארבע, ולשמחתי הרבה מצאתי לי זוגיות עם גבר בפרק ב' שלו, עם שתי בנות. אבל בתוך זה אני ממש מוצפת מהשמחה אבל גם ממה שהולך לקרות, איך לספר לביתי על החבר החדש שלי, איך היא תקבל את זה, שהוא חבר שלי אבל לא אבא שלה, לדוגמה. איך היא תתמודד אם זה שאני הייתי קודם כל עולמה והיא היתה כל עולמי ועכשיו יש לי עוד עולם. איך להתארגן מבחינת השעות שאני יכולה להיות איתו בבית? או רק מחוץ לבית בשלב ההתחלתי? וכו וכו, אשמח לשמוע ממשהיא או משהוא שעברו את התהליך עם התמודדות רגשית.

יסמין43

New member
הבן שלי כבר חווה שני חברים שלי,

ולא הייתה עם זה שום בעיה. אפשר להגיד בשיא הטבעיות שפגשת מישהו נחמד, והיום בערב הוא יבוא לבקר והיא תוכל לראות אותו (ואחר-כך ללכת לישון). ואפשר בהדרגה להרחיב את המפגשים, לראות אם זה מסתדר. אני לא חושבת שצריך לדבר יותר מדי או להסביר יותר מדי. אני גם לא כל-כך מבינה מדברייך אם יש לילדה אבא. אם יש לה אבא והיא תשאל "אבל מה עם אבא", צריך להסביר לה שזה לא קשור. שכיום את ואבא לא חברים, ואת מחפשת לך חבר. אם אין לה אבא, אז השאלה בכלל לא חייבת לעלות. הוא לא אבא שלה, אלא חבר שלך. (לפחות בשלב הזה.)\ אני גם לא רואה את זה כ"היא הייתה כל עולמי ועכשיו יש לי עוד עולם". גם כשאין לי חבר, הילדים הם לא כל עולמי. יש לי עבודה, יש לי תחביבים (פורומים!), יש לי חברות, יש לי את עצמי! וגם אותם. ועכשיו יש לי גם חבר. מה, כשלילדים שלי יש חברים זה על חשבוני? למה החברים שלי זה על חשבונם? ממש שום קשר. אני רואה רק בעיה ממשית אחת, שלא תמיד יש לה פתרון: במפגש שלכם עומדים להיפגש זה עם זה עוד אנשים. בתך והאיש הזה, את ובנותיו, ובתך ובנותיו. לפעמים זה מצליח והכל יפה וטוב. אבל לפעמים פשוט אין כימיה. את עלולה לגלות שבתך והגבר הזה לא מתאימים (ככה, פשוט, כמו ששני אנשים לא מסתדרים זה עם זה). את עלולה לגלות שאת לא סובלת את בנותיו. גם זה ייתכן. וייתכן גם שבתך ובנותיו לא יסתדרו. שוב, כמו שכל מפגש בין אנשים עלול להיכשל. וזו באמת בעיה שאין לי פתרון בשבילה. אני יודעת שכמה קשרים שלי עם חברות (סתם כך ידידות) סבלו מאוד מכך שילדינו לא הסתדרו זה עם זה. ונאלצנו לצמצם את הקשר לטלפונים או אי-מייל או פגישות בלעדיהם. ובקשר לזה אני ממש לא יודעת מה להגיד לך, חוץ מאשר לאחל לך שפשוט תהיה כימיה טובה בין כולם.

antigone

New member
לילדים קל יותר לקבל שינויים .....|ח

היי, לפי דעתי ילדים יותר פתוחים לשינויים ולא ממש חושבים על המצב החדש ברמה שאנו מצפים מהם, צריך לדבר איתה הרבה ולהסביר לה שאבא שלה נשאר אבא שלה ואף אחד לא בא להחליף אותו אבל לאמא יש חבר חדש שאוהב אותה וגם הילדה, ד"א הבת שלי היתה בת 4 כשנשאתי שנית... הכי חשוב הוא שהבת שלך לא תרגיש שינוי דרסטי בנוכחות של חברך לחיים שלכם, לא לעשות שינויים קיצוניים, להשתדל להכניס אותו לחיים שלכם ולא להפוך אותם על פיו.... את גם צריכה להראות לה ולאמר לה כל הזמן שאת אוהבת אותה יותר מכל, שאת תמיד כאן בשבילה וקודם כל בשבילה.. חוץ מזה תזרמי, אם לו יש שתי בנות אני בטוחה שידע איך לנהוג עם הבת שלך.. המון בהצלחה!! אנטיגונה

מלי62

New member
לאט ובטוח

לעשות הכל לאט ובטוח על מנת לא לפגוע בילדה

למעלה