זוגיות ושותפים

Jawalnik

New member
זוגיות ושותפים

היי, אני וחברה שלי ביחד כבר כמעט שלושה חודשים. נהנים מאוד ביחד. אני גר לבד והיא גרה עם שותף ושותפה שהם זוג. היא חברה מאוד טובה שלהם, וחולקים את הקניות וכו'. בפעמים שבאתי אליה, הרגשתי תחושה לא נעימה - כאילו אני מתארח בבית שהוא לא רק שלה, אלא של עוד אנשים. בעיקר הפריע לי חוסר היכולת להימצא בפרטיות כשאנחנו לא בחדר שלה. לדוגמא, ראינו פעם סרט בסלון, והשותף הגיע וצפה בו איתנו בטבעיות. הגעתי למצב שלא בא לי לבוא אליה, ואני מנסה להימנע מכך.
אני חייתי עם שותפים בעבר, ולעיתים עם חברים, אבל תמיד היה איזשהו גבול שבו אפשר לגיטימי להישאר לבד.
היום פתחתי איתה את הנושא, והיא מצידה מאוד נפגעה, וטענה שאני דורש ממנה לשנות את אורח החיים שלה וזה לא הוגן מצידי. אני מבין את הרגישות, אבל מצד שני לא מתכוון לוותר. לא ביקשתי ממנה לבחור בקטע של או אני או הם. אבל ברור שנוצר פה מצב שלא קל לפתור.
מה אתם חושבים?

מצד אחד,אני מבינה את הקושי שלך

אבל מהצד השני- היא גרה עם שותפים וכנראה השותף הרגיש בנוח להצטרף אליכם-לא נראה לי נוראי. מקסימום להבא אם אתה רוצה שתהיו לבד-תרמוז לה לגבי זה שאולי תעשו ערב נחמד רק שניכם ואז היא תוכל להכין את השותף מראש.

לא כל כך מבינה מה יש פה לא לוותר...
זה פשוט עניין רגיש כי לא נעים לה אז אתה צריך כן לנסות להבין אותה ולהיות יותר רגיש לזה ולבקש שתדבר עם השותף שמידי פעם יתן לכם זמן איכות משותף.

או לחילופין תנסה לכוון שתהיו אצלך בעיקר וקח בחשבון שיש מצב שיצטרפו אליכם אם תהיו אצלה.

sweetdreams

New member
על מה אתה לא מתכוון לוותר??

אני בכלל לא מבינה את הדילמה פה, אין פה שום רגישות מצידה, כי אם חוסר רגישות מצדך.
זה לחלוטין הגיוני שאם אתם רואים סרט בסלון *המשותף* אז יש מצב שיצטרפו אליכם. כמו גם שאם אתם מבשלים ארוחת ערב זוגית במטבח *המשותף*, אז גם כן יש מצב שיצטרפו אליכם.
מה אתה מצפה, שהם ינעלו את עצמם בחדר כי אתה רוצה לשבת איתה לבד? רוצים פרטיות, שבו בחדר שלה, שם לא יפריעו לכם.

זה באופן כללי. ספציפית במקרה שלהם הבקשה שלך אפילו יותר לא מתקבלת על הדעת, גם כי הם כולם חברים, אבל בעיקר מכיוון וכמו שציינת, השניים האחרים הם זוג. כך שבדר״כ המצב הוא הפוך, והיא זו שמסתובבת בניהם ״ולא נותנת״ להם להיות לבד (המרכאות כאן הן מכיוון וברור שזכותה להסתובב בדירה בדיוק כמו שלהם). רק שאני מנחשת שהם לא נותנים לה את התחושה שעצם נוכחותה בדירה היא לא רצויה, באותה מידה שהיא לא רוצה *שאתה* תיתן להם את אותה התחושה בדיוק, כשאתה מגיע לבקר.

אני חושבת שאם תחשוב על זה שנייה בצורה ברורה, ולא מתוך תחושת חוסר הנעימות הפרטית שלך, אתה תבין שבחרת נושא מאוד שטותי לריב עליו, ושאתה מתעקש פה על כלום בעצם..
היא לא עשתה לך כלום בכך שהיא גרה עם שותפים (אולי קשה לך לזכור איך זה היה, מר ״אני גר לבד״
), אין לך מה לבוא אליה בטענות ו״להעניש״ אותה בכך שאתה לא מגיע, והיא צודקת בהרגשתה שזה נראה שאתה שופט אותה ולא מקבל אותה.

עצתי - תרד מהעץ, תתנצל בפניי החברה שלך, ואולי גם תנסה להכיר יותר טוב את השותפים לדירה. אם הם כאלה חברים טובים, כמו שאתה מציין, אז לא יזיק להתחבב עליהם, אתה יודע..

ובסה״כ זה נשמע מהתיאור שלך שהם אחלה חבר׳ה, אז בכלל לא יזיק להתחבר אליהם.

Jawalnik

New member
צודקת בהרבה דברים אבל...

צודקת, גם אני גרתי עם שותפים ואני זוכר איך זה - לא טבעי, מציק, ולא בשבילי. עשיתי ככל יכולתי כדי לעבור לגור לבד, ועכשיו זה "בא לי בהפוכה". זה נשמע טוב בתאוריה לבוא ולהתחבר והכל טוב ואחלה חברה, אבל מה לעשות, הם לא האנשים שהייתי מעדיף לבלות איתם פעמיים בשבוע. אני גרתי בעבר עם שותפים, ובין היתר עם חבר טוב בתור שותף, ואני זוכר שלעיתים כשאחד מאיתנו היה מארח, השני היה בא לשבת כמה דקות ואז הולך. ואני לא מדבר פה על בני זוג בכלל. כן, גם סלון משותף ןמטבח משותף יכולים להיות בשימוש אחד הדיירים לפרק זמן מסוים. (בעיקר מטבח, אני אישית שונא שנכנסים למטבח כשאני נמצא בו) בקיצור, אני נכנס פה כבר יותר לנושאים של שותפים וכו'. אבל בשורה האחרונה, אני מרגיש שיש פה איזה מצב שאני הייתי מטפל בו אחרת.

s EsH

New member
אם אתה גר לבד

ויותר נח לכם אצלה, מה הבעיה שתבלו יותר אצלך מאשר בדירה שלה?

אגב, אם אתה מצאת את עניין השותפים מטריד זה אחלה. אבל היא שונה ממך, כנראה. לריב על משהו שלא הולך להשתנות זה אחד הדברים המיותרים ביותר.

למעלה