זוגיות ונישואין

זוגיות ונישואין

רציתי לפתוח דיון בפורום על הנושא שמתחיל להתעורר בקהילה. בועדה לקידום מעמד האישה - רוב הנוכחות דיברו על נושא הזוגיות הגאה והשוואת זכויות והכרה במשפחה 'שונה'. השאלה הנשאלת - האם השוואת זכויות הזוגיות והכרה בתאים המשפחתיים הגאים היא היא שתביא לשינוי המיוחל? האם לדעתכן זהו הדגש שהקהילה צריכה להוביל כעת? או שמא עלינו להתמקד ביותר ממאבק אחד: גם בחינוך, גם בנושא האפליה וההומופוביה שלא על רקע זוגיות ומשפחה (כגון אפליה על רקע נטייה מינית בעבודה, בלימודים במוסדות הממשלה וכיוצ"ב) וגם להתמקד בנושא האלימות והאלימות המינית (כן כן גם בקרב הקהילה). אנא שתפו והביאו רעיונות משלכם לגבי דרך המאבק, כיצד ואיך ניתן לנהל אותו =] ------------------ הקו לשבירת הסטטוס קוו.

לירונדה

New member
לא צריך לעשות זה על חשבון זה....

לגבי הנישואים הח מיניים, אני חושבת שצריך להיאבק על זה עכשיו כי זה הפך בתקופה האחרונה לדבר מאוד אקטואלי, הוגשה הצעת חוק בנושא, ואפילו אחד הרבנים הסכים עם העובדה שצריך לאפשר בארץ נישואים אזרחיים... מאבק שהוא גם אקטואלי באותה תקופה זה אבק שיש לו סיכוי! אני חושבת שהמאבקים הקטנים הם חלק מהמאבק על החינוך השוויוני, מפני שברגע ילדים נחשפים לאפשרויות שנפתחות בפני הקהילה, מראים להם שיש אפשרות כזו, הם מודעים לזה ונפתחים לזה. כמובן שזה לא צריך לבוא על חשבון המאבק בחינוך עצמו, מבחינת הכנסת תכנים וכו'... אני חושבת שעכשיו צריך להתמקד בעיקר בנושא הנישואים ובנושא האלימות המינית, מפני שהם הנושאים שעל הפרק עכשיו, ולכן אנשים יותר מודעים לזה אבל תוך כדי לעבוד על שאר המטרות, בהילוך נמוך, אבל לא לעזוב אותן בצד

ומה אנחנו כתנועה יכולים לעשות?

בנושא הנישואין או זוגיות, ובנושא האלימות המינית.. בכלל ובקרב הקהילה?

לירונדה

New member
אוקיי....

לגבי האלימות המינית לקחת חלק במאבק שנעשה עכשיו ע"י נוער יחד, ואני חושבת שמרבית הצבעים לוקחים בו חלק, אולי צריך לקחת קצת יותר, לעזור עם צמתים וכו'... לגבי הנישואים והזוגיות להפגין מול הוועידות שיתקיימו בנושא, אולי להפגין מול הרבנות הראשית, היכן שמתקיימות החתימות על נישואים לקרוא לתמיכת ח"כ של יחד ובכלל של השמאל שילחצו גם הם בהקשר בוועידות בכנסת יש עכשיו הרבה לחץ מצד שינוי והעבודה לגבי הכפייה הדתית זה הזמן לפתח את זה!

למעלה