זוגיות במשבר

zvika5

New member
זוגיות במשבר

נכון קורה לא מעט שאחרי זוגיות של כמה שנים של שלום שלום ולא יותר, רואים בחוץ משהו אחר, הואהיא יפה מעניין/ת ומרגש/ת ואז רואים כמה משעמם מה שיש. הזכרו מה היה כשהכרתם לראשונה, האם לא היה מעניין, מרגש ויפה? הרי בגלל זה נכנסתם מתחת לחופה. אז לפני שמפרקים את החבילה שבו ודברו ודברו ובעיקר תקשיבו לבן/ת הזוג, הקשיבו לנאמר ולא למה שאתם רוצים לשמוע (זה קשה אבל עדיף)יתגלו לכם דברים רבים שלא ידעתם ולא הרגשתם וגם לא/ה יתגלו דברים, פתאום יהיו רגשות, אמונות וחרדות שכלל לא ידעתם עליהם, פתאום נבין שהשני/ה הוא אדם כמונו עם רצונות ושאיפות לאוו דווקא כפי שאנו רוצים שהוא/היא יהיה וזו זכותו/ה המלאה כי כולנו בני אדם. ביום שנוכל לקבל את האחר/ת כפי שהוא, יגמר המשבר ותתחיל החברות, וככל שתעבדו עליה היא תצמח לאהבה חדשה והרבה יותר חזקה. בידנו להחליט שאנו שאנו סולחים וסליחה היא זכות גדולה (לא חובה)והסולח/ת מקבל/ת חזרה שבעתיים. קחו בחשבון (מתוך נסיון) שאחרי פרוק החבילה הפגישות נעשות רבות יותר והקשר חזק יותר בגלל הילדים, כי לפתע מתחילים לדבר, בתחילה בגלל עניני הילדים ואחר כך מגיעים הגעגועים, אז בשביל מה לפרק? צביקה

ברונטית

New member
לא כל כך שטות...

גם כך וגם כך בסוף יש לאסוף את הרסיסים... ונכונים דבריו של צביקה. הבעיה היא שהדברים יפים ואפקטיביים בתחילת החיים המשותפים. ברוב המקרים כאשר מגיעים למשבר, יש להשקיע עבודה רבה והמון משאבים בשיקום, ולצערינו - אחוז ההצלחות קטן... לפעמים אני חושבת, כמה שנות לימודים יש ללמוד על מנת להיות מתכנת, רופא, עורך דין, ואפילו מזכירה, כמה דפי קורות חיים מסתובבים בעולם על מנת למצוא מקום עבודה שיתאים למעסיק ולעובד... ואילו כדי לחיות בזוגיות או לחילופין- להיות הורים, אין אפילו קורס בנמצא... כמה היתה יכולה לעזור הדרכה קצרה ומרוכזת לזוגות שעומדים לבנות משפחה - לבנות אותה נכון... אם בדיעבד,היה "קם" אחד מכל אותם יועצי הזוגיות, שידיהם מלאות עבודה בשיקום חייהם של זוגות המגיעים למשברים, ופותח סדנא להקמת התא המשפחתי - אולי היתה התמונה נראית קצת אחרת ולהרבה מאד זוגות היו נחסכים כאבי לב מיותרים, תיסכולים ובמקרים רבים פרידות...

רעיון גדול!

סדנא להקמת התא המשפחתי, באמת רעיון גדול (חכמים בלילה... את זה אנחנו יודעים היום...) השאלה הנשאלת היא כמה זוגות באמת יטריחו את עצמם להגיע לפגישות, בזמן שהזוגיות שלהם פורחת. הטבע האנושי הוא להגיד "לי זה לא יקרה" אנו תמיד חושבים שאנחנו הכי חכמים ויודעים הכל. עד שאנו מבינים שאנו לא יודעים הכל ושיש לנו מה ללמוד, לפעמים זה כבר מאוחר. אני בכל מקרה מאד מתלהב מהרעיון. אולי מישהו ירים את הכפפה...

האלי

New member
כפפה כבדה זותי

הידע קיים מוסקיטר. אבל נראה אותך מוצא אנשים (שימלאו חדר) שיהיו מוכנים להקשיב ולהפנים ולעבוד על עצמם... וכל זה, כמו שאמרת עוד לפני שכואב להם

zvika5

New member
לא כל כך שטות

אני מסכים עם דבריך ברונטית, אז מה דעתך על זה: נתחיל לעבוד על הזוגיות כבר למחרת החתונה (אולי לפני?)ונמשיך להשקיע בזוגיות עד היום האחרון, כך נמנע ממשברים עמוקים (הבדלי דעות וויכוחים תמיד יהיו). ובקשר לקורסים - "להיות הורים" נדמה לי שיש כזה קורס אך "להיות נאהבים לתמיד" אין קורס כזה וגם בבית ספר לא מלמדים, ולכן יש לי הצעה - קשי לחנות ספרים ובמדף "העידן החדש" ישנם ספרים רבים, חלקם מצוינים על התפתחות אישית, צמיחה אישית, איך לקבל את האחר ואיך להחליף דעות ללא ויכוח, זה ימנע הרבה אי הבנות בחיי נישואין. צביקה

למעלה