זוגיות במשבר ...

זוגיות במשבר ...

שלום לכולם. אני ובעלי יחד פחות או יותר 12 שנים... (מאז היותי בת 19). נישאנו לפני 6 שנים ויש לנו תינוק בן כשנה וחצי. תקופת ההריון היתה עבורנו תקופת פריחה ושגשוג מבחינת הזוגיות, אם כי גם לפניו ולאורך כל הדרך קיימנו זוגיות טובה ויציבה, עם הרבה כבוד הדדי ואהבה. מאז שנולד ילדנו - העניינים נמצאים מרבית הזמן בירידה תלולה. יש המון מריבות וחילוקי דעות, על מגוון נושאים. דומה כי משהו בכבוד ההדדי - נפגם. משהו מן החמימות - כאילו אבד . אתמול היתה לי יומולדת. את המתנה ממנו - קיבלתי כבר מס' ימים קודם. אבל ביום ההולדת עצמו - כלום ! לא פרח, לא מילה טובה. שום התייחסות. אז הוא שלח לי שיר בפלאפון. ממש וואו !! עבד אתמול עד מאוחר יחסית, כך שגם את ההזמנה למסעדה - ביטלתי. מה אני אגיד לכם, יום ההולדת הכי מחורבן שהיה לי עד היום. אין לי מילים לתאר את תחושת האכזבה והמועקה שאני מסתובבת איתה. כאילו שכל הרע שעובר עלינו כזוג בתקופה האחרונה - הכל עולה. כאילו כבר אין כמעט משהו טוב ביחסים האלה. ואולי באמת אין ! מצד אחד, אני אוהבת את האדם, ביסודו. מעריכה אותו מאוד כאדם . מצד שני, כל כך הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי אומרת (לעצמי) - די ! אני לא רוצה להמשיך עוד. אופרטיבית, קשה לי לחשוב על פרידה. יש לי ילד שאני מוכנה לתת את הנשמה כדי שיהיה לו הכי טוב שרק אפשר. ואני יודעת שהכי טוב עבורו זה לחיות גם עם אבא שלו. אני מרגישה שאני נמצאת במבוי סתום. הצעתי טיפול זוגי - הוא לא מעוניין, וגם לא ברור לו מה הצורך בכך בכלל. אני יודעת שאין פתרונות קסם... אבל הרגשתי צורך לשתף אנשים נוספים שיכולים אולי להבין ...

לכי לבד

לי התיאור שלך לא נראה לי כל כך גרוע. מתנה נתן לפני כמה ימים, שלח שיר בפלאפון. לא כל כך נורא. אחרי לידת הילד הראשון יש הרבה פעמים משבר. האשה מקדישה הרבה זמן לילד, הבעל מרגיש נטוש, אי אפשר לצאת מתי שרוצים ולאיפה שרוצים. תופעה די נפןצה נראה לי שכדאי לך ללכת לייעוץ לבד. פגישה אחת או שתיים שלך עם היועץ יבהירו לך הרבה דברים גם ללא השתתפותו של בעלך. אם השתתפות של בעלך תהיה נחוצה, היועץ ייעץ לך איך לגרום לו לבוא.

לא כל כך גרוע ?? הכל יחסי...

יחסית למה שהיה פעם - זה גרוע. זה לא הקטע החומרי שבעניין , אלא היחס בכלליותו. אני יודעת שישנה תופעה של משבר בחיי הנישואין לאחר היוולד הילד הראשון. אך האם זה לא אמור היה "לעבור" כבר ?? ותודה על העצה בנושא היעוץ.

ערו

New member
קטונתי אך בכל זאת..

יש לי רעיון ששמעתי אותו לא פעם.. תנסי ללכת איתו "הפוך על הפוך.."..זאת אומרת להיות "קרה"..להיות אדישה, תני לו שהוא יתחיל לשאול שאלות... אולי את לוחצת מידי-זה מפחיד.. אולי (סליחה על השאלה) הסקס לא מספק אותו -זה משפיע.. בכללי,לא נראה לי שיש לך סיבה לדאגה,את צריכה להבין שבנישואים , ישנה ירידה בכל התחומים.. ובשביל זה יש להכניס ריגושים.. ב-ה-צ-ל-ח-ה

seeyou

New member
צודקת אין פתרונות קסם!-../images/Emo140.gif

האם תרגישי טוב אם אספר לך שיש אלפי נשים במצב דומה? אני מבין שהוא המפרנס היחיד בבית האם חוץ מחוסר תשומת לב בודד יש גם ירידה ביחסים האינטימים?(ברור שאמור להיות אחרי 12 שנה-אבל חשוב בכמה) כאשר חוזר מאוחר מעבודה יש לו אותו ריח כפי שיצא מהבית?

לא, הוא לא המפרנס היחיד בבית

שנינו מפרנסים את הבית, בדיוק באותה המידה. ולא, אין ירידה ביחסים האינטימיים וגם אין בהם שינוי לרעה. לא הבנתי את השאלה בנוגע לאותו ריח כשהוא חוזר הביתה ?? ואם הכוונה היא לכך שאולי יש לו מישהי מהצד - אז אני בטוחה ב- 100% שאין. לא זאת הבעיה.

seeyou

New member
לא זאת הבעיה. ?../images/Emo108.gif

אז מה לדעתך הבעיה? בדרך כלל יחסי מיןבמקום ראשון- מקור הבעיות במקום שני - מצב כלכלי זאת בהנחה שהיה בתחילת הקשר "יחסים" תקינים-כימיה - בסיס משותף-חלומות משותפים.... אז אחרי 12 שנה של הכרות- 6שנים עם "חוזה"....חשבתי ש"יש גלגל רזרבי....

מה לדעתי הבעיה ????

אתמול היתה לנו שיחה ארוכה בנושא, במסעדה טובה. וגם הוא שאל אותי - מה לדעתי הבעיה ? והוא שאל זאת משום שלדעתו אין לנו כזאת בעיה ענקית , אלא קצת שחיקה של הזוגיות - שנכנס אליה לפתע גורם שלישי בצורת תינוק... מה אני אגיד לכם, ישבנו ודיברנו המון, העלנו כל מיני דברים קטנים שמפריעים לנו בחיי היומיום אחד אצל השני, והגענו למסקנה שאפשר להשתדל יותר. במיוחד בפני שיש כאן אהבה גדולה !! אז היום אני אופטימית יותר. ומה היתה כוונתך במילים "גלגל רזרבי" ??

seeyou

New member
החיים בנוים מ"כל מיני דברים קטנים "

טוב שהיה שיחה ! Most conversations are simply monologues delivered in the presence of witnesses.- -Margaret Millar The real art of conversation is not only to say the right thing at the right time- but also to leave the wrong thing unsaid at the most tempting moment. ככול שתקפידי לנהל שיחות כאלו(לא חייב להיות במסעדה טובה) כך המצב יהייה יותר טוב! גישה נשית יכולה להוביל להרמוניה בבית או לגהנום! על קצה הלשון.... יום נעים יוסי

שינוי גישה

לנו לבני האדם יש צורך עז בשיעשו לנו דברים, שיתנו לנו, שיפנקו אותנו, תעמידי את עצמך במקומו, למה הוא עשה את שעשה (למרות שזה לא כל כך נורא, את יודעת, האהבה דועכת עם השנים ומה שנשאר הוא הבסיס הרחב שפיתחתם עם הזמן)אולי הוא מרגיש קצת שהאהבה שלך פחותה יותר מכל מיני סיבות (אולי הילד מקבל יותר אהבה ובעלך קצת נזנח)אני לא יודע את כל הפרטים אבל אם את מודעת למצב, אולי תנסי את ליזום משהו ולהחיות קצת את האהבה, הניחי לאגו ותתני את ואולי תקבלי בחזרה. אני לא מאשים אותך חלילה, דווקא אם עלית על הבעייה נראה לי שלך יותר איכפת מהקשר וכל הכבוד על כך, אבל תתחזקי, אם הבסיס חזק, אני מאמין שבעזרת מעשים קטנים, אפשר לשנות הרבה, תני לרומנטיקה לעלות בחזרה, כי אני מאמין שאם היא הייתה שם, היא פשוט מתחבאת ומחכה לצאת החוצה. תהיי אופטימית, ואל תתני לדברים הקטנים לשבור אותך. תאהבי, ותקבלי אהבה בחזרה. יהיה בסדר.

אתה צודק לחלוטין, התוהה האחד !

גם אני חשבתי על כך, לאחר שהרהרתי קצת , בצורה קרה, בסיטואציה. זה נכון, לפעמים אנחנו כל כך מרוכזים בעצמנו, במה שאנחנו רוצים שיעשו עבורנו, שאנחנו שוכחים לחשוב על הצד השני, ומתאכזבים כאשר הוא לא מספק את הסחורה... גם אני הגעתי למסקנה שזאת לא חכמה לשבת בצד ולהמתין שיעשו עבורנו, אלא לדחוף את הדברים ו"לעזור" להם לקרות. ותודה לך על תגובתך היפהפיה !! באמת !

טיפול

אם הוא לא מסכים לטיפול אולי תתחילי את לבדך בתהליך טיפולי בתקווה שהוא יצטרף אליך בהמשך.

adam33

New member
ששששש

אספר לך משהו...לפני כמה זמן קבלנו שיחה ממישהי יקרה לנו לאחר הפנים החמוצות שהיו הבנתי שמשהו נורא קרה כאשר הוזלו דמעות ראיתי שזה חמור וכאשר נודע לי ששכחנו את יום ההולדת רווח לי אל תהיי עצובה לפעמים גם המעט זה המון ואני יודע שזה סמפטום למערכת יחסים שבירידה אבל תראי את חצי הכוס המלאה כי בכל זאת הוא קנה לך ושלח לך שיר במקרה שכזה אני ממליץ לעודד ולפרגן גם אם זה מועט זה פשוט יעודד להבא לפתוח את תיבת הפנדורה זה יוביל לתיבה אחרת שצבורה אצלו יכול להיות תתחילו לצאת עם חברים תתחילי להשתמש בשיחות המשותפות שלכם ליחסי הזוגיות שלכם אני מתכון שלמשל אם שבוע לפני כן היה יום הולדת לחברה שלך והיתם מדברים ביחד כולם אז הוא היה מרגיש אחר כך מבוייש אם הוא רק היה שולח שיר אבל אני מניח שאתם שומרים הכל בבית ולא רואים מה שמסביב בנוסף תתחילו לחדש דברים לעשות דברים ביחד כמו לחדש דברים בבית זה עוזר המון ליצירה של דו שיח שיתחיל בצורה טכנית וימשיך להבא על כל נושא שתרצי לדבר איתו תקבעי לך יום בשבוע שתצאי איתו לכוס קפה גם זה עוזר להגביר את הדו שיח עוד משהו יש דברים סומיים שעושים את האפקט כמו ייעוץ זוגי אם זה מה שאמרתי לגבי להגדיל את מעגל החברים ודבר שני ללכת להצגה כמו " להציל את איש המערות" שזה לכאורה הצגה ממש מצחיקה על זוגיות אבל מעבר לכך היא נותנת לנו נקודת מבט אחרת עלינו כבני זוג ועוד לא דברנו על ייעוץ נכון? בהצלחה וחג שמח

אדם,

קודם כל, תודה על תשובתך המפורטת והמושקעת. כן, אני מכירה ויודעת על כל הדברים ה"קטנים" האלו שיכולים להכניס שיפורים למערכת הזוגית, כמו לקבוע יום שבו יוצאים יחד לבלות וכו'. לא חושבת שיש בזה מעין "פתרון קסם" לבעיות, היות ובד"כ הבעיות הן עמוקות יותר. למזלי, בורכתי בבן זוג שהוא גם אדם מאוד תומך ומקשיב , כך שברגע שפתחתי את הפה והתחלתי לדבר על הנושא - היה מי שיקשיב, ואף יבטיח לנסות להשתפר בכל הדברים שמפריעים לי ! בהחלט אשתדל להסתכל קצת יותר על חצי הכוס המלאה. תודה.

תתחילי לבד

עושה רושם שעד שנולד הילד היחסים בינכם היו מספקים,וחבל בגלל משבר של שנה(שזה כלום ביחס ל12 שאתם ביחד)לוותר כל כך מהר ולפרק הכל. לבד הגעת למסקנה שצריך יעוץ פה וחבל שהוא לא רוצה לשתף פעולה,שאלת אותו למה? ממה הוא מפחד? אני מציעה שאחרי שתבררי איתו את זה אם עדיין הוא לא ירצה ללכת תתחילי טיפול לבד ומשם עם המטפל תחליטי איך להמשיך,אולי אחרי שהוא יראה שאת הולכת לפגישה פעם בשבוע ויסתקרן וירצה לבוא איתך לראות מה לעזזל את עושה שם,בקיצור יש לכם בעיה,והוא לא רוצה/מסוגל להתמודד איתה כרגע וזה יוצר אצלך בעיה ואם לך יש בעיה את צריכה לדאוג לעצמך,הוא לא רוצה לבוא? שלא יבוא ובזמן שאת הולכת לבד תקני לו איזה ספר על זוגיות אחרי לידה,שיבין שאתם לא לבד,מה שאת מתארת נפוץ מאוד ואצל המון זוגות הכניסה של גורם נוסף(תינוק)מזעזעת את המערכת,אבל אם לא שוכחים שבאנו מאהבה גם את הגשר הזה אפשר לעבור בהצלחה

למעלה