זוגיות במשבר

אלונה123

New member
זוגיות במשבר

בעלי חזר בתשובה כ6 שנים (חרדי) למרות שהוא אינו כופה את דתו עליי, אני מנסה בכל זאת את הזוגיות הזו, למרות שאני מסורתית, אבל לכך יש גם תוספת של אי עבודה, ולא נראה לי שמתאמצים פה למצוא כל הרבה עבודה, אני עובדת במשרה מלאה כך שאני המפרנסת היחידה, והיו תקופות שהוא עבד, אבל יתר הזמן, לדוגמא שמציעים עבודה כמו נהג, אז הוא טוען "מה עשיתי שאני אנהג כל הזמן על הכבישים", שבעתי מכל הדברים האלה (עבר) והגעתי למצב שאני לא יכולה יותר, נכון המצב בינינו טוב, אבל כל הדברים האלו מאוד מפריעים לי,והקטע של העבודה, נמאס לי לדחוף כל הזמן את העגלה מה שנקרא אני טיפוס די אנרגטי והוא אדיש. (בזמנים שהיה צריך למצאו עבודה ולשלוח פקסים כששאלתי אם שלח או התקשר אמר ששכח ותכף ישלח), וכך גם חוסר אחריות כלפי פרנסה לילדים, מה שהכריח אותי לקחת את השיקים ואת הבנקט שלי. פשוט אם מפרנסת יחידה אז מה לעשות צריך להסתדר עם הזמן. עכשיו נוסף עוד דבר חדש, אני רקדתי במשך שנים ריקודי עם, עכשיו הוא רוצה שאני אוותר על זה. מה אני עושה במקרה הזה?? אני מקווה מאוד שהבהרתי את עצמי, ברצוני להוסיף שאין בינינו שום אלימות לא מילולית, ולא פיזית, הוא כל הזמן מבקש ממני לחשוב על דברים כדי לתקן את המצב הזה, איך לשפר את הזוגיות בינינו, שאני אחשוב על פתרונות, אני לא כל כך בא לי לחשוב על פתרונות, כי פשוט מים הגיעו עד נפש, יותר כנראה הקטע גם של העבודה מפריע לי מאוד, למרות שהוא מקבל עכשיו אבטלה, אבל עם אבטלה כזאת, למי זה מספיק, יש לי גם ילדים, הוא אומר שהוא יחפש עבודה רק שאני אגיע להחלטה מה לעשות בקשר אלינו (גם בהחלטה בקשר לריקודי עם. אני מאוד מקווה שהבהרתי את עצמי, ואני מצטערת שזה ארוך. מה עושים, האם נתקלתם בתופעה דומה?אסביר למה הגעתי למצב של אי רצון לשפר את הזוגיות, כי היו זמנים שמצבי היה קשה ולא עבד, ולקחתי הלוואות מהעבודה, כך שאוכל להמשיך להסתדר, כך שאני אומרת לעצמי אם אני עושה הכל כדי לשרוד, אז למה אני צריכה להישאר עם ולהרגיש בלי, זו פעם שנייה שהוא חזר למעגל האבטלה. אני מקווה שלא הלאתי אותכם בדברים. בתודה מראש על לכל העונים/נותני העצות.

חזרה בתשובה- מהותה בזוגיות

כל זוגיות היא לא סתם ביטוי של רגשות, היא מעין הסכם שהתחייבו בו שני הצדדים המקיימים אותו, אין בכך כדי להצביע על הסכם מסויים, אלא על הסכם באשר הוא הסכם. החזרה בתשובה, כשהיא איננה בהסכמה, היא שבירת אותו הסכם ראשוני, יש בא אלמנט אגרסיבי המזעזע את מוסד הנישואין כי אי אפשר לחיות בסביבה אחת, ולהתנהג על פי אמות המידה של סביבה אחרת. השאלות שאת מעלה הן תחילתה של ההכרה כי מדובר כאן בדרך חיים שאיננה מקובלת עליך, ובעניין הזוגיות הרי לא מדובר כאן בשחיקה, אלא בניסיון להכניס דפוסים חדשים שלא מתוך הסכמה. בעיקרון, אינני מוצא שום דרך לגשר בין הדרך החילונית לבין הדרך הדתית, אלו הן שתי תפיסות הסותרות זו את זו. וזה מביא אותי לגישה שאני מכנה אותה גישה רציונאלית שהאמוציות בה חייבות להיות כלואות בעת שחושבים עליה- אינני מאמין שתוחלת הזוגיות שלכם רבה, זה עניין של זמן שהזעזועים שיבואו כתוצאה ממפגש שתי תרבויות סותרות, יביאו לפירוד. המלצה חמה היא- לחשוב באופן מוחשי על ה-"איך" עושים זאת, כי להבנתי, הדברים היו סבירים עד לאותה חזרה בתשובה. שאלה- האם החזרה בשאלה היא קבועה או שהיא מעין בריחה ממצב של "אין עבודה" האם את חשה שאת מסוגלת להשתלב בדרך החיים החדשה של בן זוגך? נסי לענות עליהן לעצמך, ותלמדי על כוונותיך והיכולת לממשן. בהצלחה

בחירה בעמדת קורבן לעומת אחראי

עושה רושם שבעלך אימץ לעצמו נקודת מבט של "קורבן" - דברים קורים לו לכאורה בלי יכולת שלו לשלוט בהם וכאילו מכוונים נגדו (לדוגמא שאלתו: "מה עשיתי שאני אנהג כל הזמן על הכבישים"). זו בחירה שלו להיות בעמדה זו, גם אם איננו מודע לכך! עד שלא יקבל על עצמו אחריות ויכיר כי הוא זה ששולט במה שקורה איתו, שיחליט ליזום ויגיב למציאות מעמדה של "אחראי", הוא ישאר הילד שמסתתר מתחת לסינור של אימו - את. את אימצת עד היום את תפקיד ה"אם" אבל משהתחיל להציב בפניך דרישות לוותר על דברים שחשובים לך בעוד הוא לא מציע שום תמורה או תחליף להם התחלת להטיל ספק בבריאות של מערכת היחסים שלכם. (גם דרישות אלו באות מעמדת "קורבן" - בגלל ריקודי העם שלך הוא נפגע או לא יכול ליצור שינוי). את צודקת בהרגשתך שאת לא צריכה "ללכת עם ולהרגיש בלי", אבל לדעתי דפוס היחסים ביניכם, כולל החזרה שלו בתשובה (חיפוש פתרונות מחוץ לעצמו - שוב גישת "קורבן") נבנה על בסיס תרומה שלך שאיננה פחותה מזו שלו. הרי גם אם "נזפת" בו או הטלת עליו סנקציות כאלו ואחרות, הדבר תאם את תחושת ה"קורבן" הזקוק להגנה שלו, שקיבל "חסות" (כולל הענשה) ממך. בהתגוננות שלו הוא מציב תנאים שאם תעמדי את בהם הוא יואיל ליזום שינוי - אני מטיל ספק אם כך יהיה באמת. אם את רוצה ליצור שינוי, בידקי היכן את תומכת ומחזקת את גישתו (גם אם ב"הפוך על הפוך" - כמו נזיפה בילד מפריע שרוצה תשומת לב בכל מחיר, גם אם תהיה זו תשומת לב שלילית ע"י נזיפה). אני מעריך שכדאי לך להיפגש עם איש מקצוע (בשלב הראשון לדעתי ללא בעלך) כדי לנתח סיטואציות יומיומיות מהן תוכלי ללמוד על דפוסים החוזרים על עצמם, שאותם תוכלי לשנות וכן לבטא אחרת את האופן בו את מציבה גבולות ודרישות או מגיבה לאלו שלו. בעקבות כך אולי יחול גם בו שינוי. כמובן שיתכן שתגיעי בשלב כלשהו למסקנה שאינך רוצה או יכולה ליצור את השינוי. בשלב זה תהיה זו בחירה שלך מה לעשות - לוותר ולהשאר במערכת כפי שהיא או לצאת ממנה. בכל מקרה, אל תיגררי את לתחושת "קורבן" בנישואין האלו - זה רק מתסכל ולא מניב תוצאות. בהצלחה.

omizu

New member
קצת קשה לי להסכים אתך

למרות שניתוח המצב הוא מצויין. האם היא באמת בחרה להיות "מטפלת"?! או שזה פשוט מחוסר ברירה משום שלו היתה מתנהגת כמוהו היה קצת קשה להביא אוכל הביתה. והאם מצב כזה מצדיק פרוק המשפחה משום שהיא יודעת שלבד יהיה יותר יציב וקל או שלפחות תהיה לה שליטה על חייה?

הרבה שאלות שאלת

והתשובה לכולן צריכה להינתן ע"י הכותבת. אני אישית גורס שכל מה שאנו עושים, נעשה מבחירה כי בדרך כלל יש כמה אופציות. צריך רק להיות מודעים לבחירות, כי קל להתייחס לתגובות "אוטומטיות" או מותנות על פי הרגלים ישנים, כאל תגובות של "אין ברירה". אגב, לפרנס שונה מלהיות "מטפלת" לבעל. לא לעניין אחריותה לפרנסה התייחסתי באומרי שבחרה להיות ה"אמא", אלא לסוג התקשורת שנוצר ביניהם.

מצב ומציאות של זוגיות

לאחרונה הבחנתי כי הגישה הרווחת אצל מספר משתתפים בדיונים, היא שמוסד הזוגיות במבנה של "נישואין ברבנות" הוא מזבח עליו מקריבים הכל. דומה כי זווית הראיה הזו משבשת לא אחת את היכולת לבחון זוויות נוספות המביטות על הזוגיות הזו, כמו ממעופו של הנשר, ובכך למעשה לא אחת מתקיים "מתוך שלא בשמו בא בשמו", לאמור מתוך שמבקשים להטיב עם הזוגיות, פוגעים בה. לשאול את השאלה- "אם מצב שכזה מצדיק פירוק הזוגיות" זהו סוג של קיבעון שמוסד הנישואין הקלאסי הוא מזבח שכזה. אינני יודע להצביע על "מצב" או "מציאות" שהיא ודאית באופן שאין עוררין עליו, אינה "מוצדקת" לפירוק. רוצה לומר- כל מצב, כל מציאות היא פוטנציאל לפירוק, את ערכיותה של המציאות הזו יכול רק השותף בזוגיות לקבוע. כך שלא הייתי ממשיך לאמץ את הגישה הטוענת "צודק" או "לא צודק". ולסיום- במוסד הנישואין אמורים להפיק את "הטוב" במיטבו, ומרגע שחשים את ההיפך אין שום פסול בפירוקו, ואין כאן זוויות של צדק, אלא של תחושה שה"טוב" הוא רצף אחד מתמשך הדוחה שוב ושוב את "הרע". בשום אופן אין לראות במוסד הנישואין "מזבח". חבל על "האני העצמי" שישחק אם "הטוב" לא מוחשי. כל טוב לך

היכן הערך המעשי של הצעתך?

אינני חושב שישנה כאן מגמה לראות בנישואין מזבח. מכל מקום, אין זה מפתיע שאנשים הנקלעים למשבר בזוגיות מתלבטים התלבטות קשה האם לפרק את החבילה או להמשיך בה למרות הקשיים. האם הקשיים הם זמניים וניתנים לתיקון או שמא הם קצה הקרחון של הרעה שתאמלל את בני הזוג? זוהי לדעתי תמצית הדילמה. ואין כל פלא שההתלבטות היא קשה, שכן בהקמתה ובקיומה של הזוגיות מושקעים בדרך כלל מאמצים רבים ואנרגיה עצומה. צריך סיבה טובה מאד כדי להודות שמאמצים אלה ירדו לטמיון. במילים אחרות, אני מקבל את העקרון שנישואין אינם מזבח עליו מקריבים את הכל, אבל לא ברורה לי התרומה המעשית של עקרון זה לשיח הנוכחי. הבעיה אינה בעקרון מופשט (שאני חושב שהוא מקובל על רוב משתתפי הדיונים כאן), אלא ביישומו המעשי בכל מקרה פרטי, כלומר בהחלטה הלא-פשוטה היכן היא הנקודה בה עלינו להחליט שהרע הכריע את הטוב (או יכריע אותו בעתיד).

תמונת פסיפס

התפקיד של הפורום אינו להציב את הפתרון "הנכון" "הצודק" או "הבלעדי" בכל אדם מסכת החיים שלו היא כתמונת פסיפס, יש בו מרכיבים רבים אשר בהיותם במשותף בגוף אחד, ובהוויה אחת, הם הם המייחדים אותו, כאשר אדם מצביע על אבן פסיפס אחת שאינה לטעמו, בפורום, הוא למעשה מבקש לשמוע על אבני פסיפס אחרים אצל ישויות אחרות, זו התרומה הראשונית של כל משתתף באשר הוא. ובאשר לשאלתך הספציפית אם אני מבין אותה היטב- הרי אני מסכים אתך בקביעתך שההיתלבטות עצומה, ודברים לא תמיד ברורים אם הם קבע או זמניים. הכוונה שלי בדברים היא לתרום כך שהחוכך בדעתו, לא יהא משוחד כי מדובר כאן במצב שבכל מקרה צריך לקיים אותו, כלומר בכל מצב צריך לקיים את מוסד הזוגיות, אלא במסגרת השקלולים שלו יקח בחשבון באופן מוחשי גם את עניין הפרוק. ובאשר לקבלת ההחלטה- תמיד תמיד תהא של האיש עצמו, שהרי קשה לדעת את המיכלול הרחב של הוויתו טוב ממנו. מקווה שבכל זאת הבהרתי עצמי. ואני מברך אותך על שאתה מעורר ומבקש אף אתה לתת תרומה לפורום. שאלות קטגוריות הן מעוררות חיובית, בתנאי שאינן קנטרניות. הגישה שלך חיובית מאוד. כל טוב

למעלה