זוגיות במשבר

אורחת 234

New member
זוגיות במשבר

היי אני "אורחת" בת 23. ואשמח לכל עזרה.
יש לי בן זוג בן 30. אנחנו מכירים סה"כ 11 חודשים. ביחד 7 חודשים. הוא התחיל איתי. ניפרדנו אחרי חודשיים. לאחר חודש בערך הוא התחיל לחזר אחרי בשנית וחזרנו להיות ביחד. עד עכשיו. מדובר באדם שחווה בגידה שבעקבותה היה בדיכאון ימים ולילות, בכי והכל. היום הוא קצת כמו נכה רגשית.

מצאתי שיחה בין בן הזוג שלי לבין האקסית שלו (הם היו ביחד בגיל 15 וחצי) כאשר הם מעלים זיכרונות נוסטלגיים כגון: "אם לא היה קורה מה שקרה עוד היינו ביחד נשואים היום". "זוכרת שהתחרמנו בסלון?". "היית האהבה הכי גדולה שלי עד היום".
מצד אחד מדובר באהבה של ילדים במובן מסוים. מצד שני ולדעתי, זהו דיבור שלא מתאים כאשר אתה נימצא במערכת יחסים. מעבר לדיבור, לא מתאים שתהיה בקשר עם האקסית שלך. בדיעבד מתסבר שהיה להם קטע גם בגיל בוגר והם ניסו להיכנס למערכת יחסים אבל זה לא צלח. מה שהופך את העניין ליותר מתסיס ולא מדובר באהבה ישנה כאשר היו בני 15 כמו שניסה להציג בהתחלה.
לאחר שאמתתי אותו מול הדברים, הוא כמובן התגונן תוך כדי שהוא "מגלה" לי עוד פרטים שמעידים בעצם על זה שהוא כניראה מבין שהוא יצא לא בסדר.
אמרתי לו שאני לא מוכנה שהוא יהיה בקשר עם האקסיות שלו. בתגובה הוא אמר שזה תמים ושהוא יעשה את זה וימשיך לדבר איתם כל כמה זמן. ואז סיפר לי שעוד אקסית התקשרה אליו לפני כמה ימים. היא חזרה מסין ובקשה להיפגש איתו. גם איתה הוא מתעקש להישאר בקשר. אמרתי לו למה לא סיפרת לי באותו היום? אז הוא אמר כי אין מה לספר. הזכרתי לו שבעבר הוא היה מספר לי. הוא כמובן המציא תירוץ שאיני זוכרת כבר. מבחינתי אין מקום לאקסים כאשר אתה בזוגיות חדשה.

בנוסף לאלו, לבן אדם יש מלא נשים באינסטגרם- דוגמניות בעיקר חשופות חזה או תחת. שזה בעיניי לגיטימי. שלא תבינו לא נכון, שיראה פורנו מה שבא לו. זה העידן החדש של הפורנו במובן מסויים. אבל כמו בפורנו, כשאתה רואה המון זה מעיד על משהו לא בריא אצל הבן אדם, על חוסר כלשהו. הוא לא אמור להיות סביב זה בתדירות כ"כ גבוהה. הוא כל היום מסתכל עליהן. כל הזמן. שאלתי אותו אם קיים מצב שהוא מתחרמן מזה ואז בא לשכב איתי הוא ענה שכן. וזה זיעזע אותי וצרב לי בנשמה. פשוט נגעלתי מעצמי. ממנו. מזה שנתתי לו לגעת בי.

ועוד, אנחנו חצי שנה ביחד, והוא עוד לא אוהב אותי. גם אני לא, מאחר ואני לא מרגישה בטוחה איתו כלל. אני חושבת שכדי לאהוב מישהו מעבר להתאהבות, אתה צריך להרגיש בטוח ומוגן. בין ביתר.
היה לי יום הולדת בנובמבר הוא לא עשה לכבודי כלום למעט הודעה מסכנה בוואטסאפ של מזל טוב מת עליך.. ועוד שטויות.

ןגם יש לו תמיד הערות על המראה שלי(אני אישה נאה לפרוטוקול)
יש לך תחת קטן, תצבעי לבלונד, למה את לא שמה לק? ועוד...

מה דעתכם על התנהגותו? על אופיו.. על הקשר.. על מה זה מעיד? כל העולה על דעתכם.
אוסיף שהיו רגעים בקשר של פתיחות, שלווה וצחוק. אבל רק לרגעים.
אני נורא רוצה להיפרד ממנו אבל קשה לי.

אני מקווה

שהוא לפחות לא שעיר מידי.
את בכיוון הנכון ואת הרבה יותר בוגרת נפשית ממנו למרות שאת יותר צעירה מבחינת גיל. אנשים רואים פורנו זה נכון, אבל הם לא תוקעים אותו באינסטוש. מי שתוקע פורנו באינסטוש ואומר לחברה שלו איך להראות ומעביר ביקורת על הגוף שלה ובוכה לאקסית שלו בווטסאפ בעודו עטוף ברחמים עצמיים, יש לו בעיה הרבה יותר עמוקה בחיים מאשר יותר מידי פורנו. קוראים לזה זין קטן.

אורחת 234

New member
תגובה שאלה ותודה

true ... חח
עכשיו כשאת אומרת הוא שאל אותי כמה וכמה פעמים על הגודל במחשבה שהוא קטן יחסית.
ו.. קלעת. שעיר אך עשה לייזר. על אף שנישאר שיער. בכל אופן לא מפריע לי.
בקיצור, אכן קלעת, יש בו מן ההתמסכנות, אולי חולשת אופי שמכוסה היטב(או שהוא מנסה לכסות) ע"י קשיחות, מופנמות, ואכן הוא לא סגור על החיים שלו כלל וב"בלבלות" על עצמו. הן מבחינה כלכלית והן מבחינת הצלחתו האישית. אני משערת שמשם באות הביקורות. מהחוסר בטחון האישי שלו.

שאלה: מדוע את חושבת שהוא עטוף ברחמים עצמיים?

כי

זה ברור שהבנאדם נהנה מהדיכאון שלו. הוא נהנה להרגיש מסכן ולרחם על עצמו בגלל זה. הוא נהנה לחפור בפצע. ליייבב יבבות שלא עוזרות לאף אחד על מה היה קורה אם בינו לבין האקסית שלו היה ככה וככה ... ולהעלות זכרונות עם מי שבגדה בו. חוץ מלתרום לזה שהוא ירגיש מסכן מזה שהוא כאילו הפסיד משהו ויהיה מסכן באמת כשהם יחזרו להיות ביחד, למה זה טוב? רק לתחושת המסכנות והרחמים העצמיים.
שאפו לך שאת יודעת לזהות שאת בקשר לא טוב ויודעת להגיד גם מה מרגיש לך לא נכון. זו חוכמת חיים גדולה.

ronit27h

New member
ממה שאת כותבת פה

נשמע שאת יודעת שהוא לא האחד בשבילך , מחכה שמשהו אולי ישתנה בו ? אבל מניסיון זה בד"כ לא משתנה.. בטח לא בגיל 30..
את צריכה לעשות חושבים עם עצמך האם את רואה את עצמך מתחתנת מגדלת ילדים וחיה איתו בעתיד, אם התשובה היא לא, אין ספק שצריך להפרד
הייתי בהמון קשרים שלא היו לי טובים / לא אהבתי באמת את הבחור והיה לי ממש קשה להפרד .. משכתי וחכיתי ומשכתי את הקשר .. רובם אפילו מספר שנים.
היום אני בת 26 ולראשונה בקשר עם בחור שאני אוהבת בכל ליבי , הוא לא מושלם וגם לו יש יציאות כאלה ואחרות כמו שאת מתארת אבל בסופו של יום אני יודעת שהוא אוהב ונמשך אליי
מסקנה שלי מהכל , לא למשוך קשרים כי קשה להפרד , אני יודעת שלפעמים לא בא לחוות פרידה ולא כיף לנהל את השיחה ולהרגיש תרגשות האלה גם אם אין אהבה בינכם..
אבל חבל על הזמן שלך, תחשבי על זה שתוכלי לעבור לקשר הבא שיהיה משהו חיובי ובחור שימלא אותך באהבה ונתניה .
&nbsp
בהצלחה :)

אורחת 234

New member
תודה על המענה (..)

אני חושבת שחצי שנה זה מספיק לברר אם משהו ישתנה בו. אחרי הכל אנחנו מכירים 10 חודשים. אעשה חושבים...

המון תודה על המענה!

shirael

New member
אה.... למה הוא טוב?

את מתארת קשר שלא מתרומם עם גבר חסר חוט שדרה, שתופס עלייך תחת כדי להרגיע את עצמו ולהוריד לך את הבטחון על הדרך, מתחרמן עם האקסית על פנטזיות נוסטלגיות בלי לשלם בסוף את החשבון (אם שניהם היו רווקים לפתע פתאום חותמת לך שלא היה קורה ביניהם כלום), מסתובב עם נשים ערומות בטלפון שזה הכי פתאט, לא שם עלייך קצוץ ביום ההולדת שלך ומסרב להתחייב ו\או להתאהב ו\או ..... כל דבר בערך ששווה משהו. למה הוא בתמונה בכלל...?
&nbsp
כל דקה שאת עם התולעת הזה היא דקה שיכולת לבלות עם גבר שמת עלייך וגורם לך להרגיש נהדר ומשפר את החיים שלך בכל היבט. תחשבי על זה כשתגידי לו ללכת לתקעווד.

מריוס זכריה

Member
מנהל
פשוט total loss

כאילו סבבה להעביר זמן איתו, אם זה עושה לך כיף, אבל למען האמת לא נשמע שכיף לך.
&nbsp
אין שום טעם לנתח אותו אם הוא ככה מהסיבה הזאת או מסיבה אחרת.
העניין הוא האחריות האישית שלך למצב.
טוב לך? תישארי. לא טוב לך? זמן לקום וללכת.
&nbsp
קשה לך? אוקיי.. אבל מי שנשארת בקשר כי "קשה לה ללכת" צריכה לקבל שהאחריות למצב היא שלה. לא של אף אחד אחר. כולל לא של הגבר. הוא פשוט מה שהוא. הבחירה שלך היא רק שלך.
&nbsp
אני מבין שקשה לוותר על מישהו שבכל אופן נמצא איתך איכשהו, ולחזור להיות לבד ולצאת לדייטים והטרדות בברים וכל השטויות האלה. מסתבר שאפילו לבן זוג צולע יש שימושיות מסוימת. בקיצור, תעשי את החשבון שלך...

אורחת 234

New member
זכריה

הניתוחים והצורך לא לוותר על הקשר מגיע מכך שאני חייבת לדעת שעשיתי הכל מהכל ולא וויתרתי. שנתתי את כל כולי. שאני את שלי עשיתי כמו שאומרים.
וכעת שאני יודעת שעשיתי כל שביכולתי הרבה יותר קל לקום וללכת. אעשה זאת!
המון תודה.

sepia2

New member
את רוצה אותו במתכונת אחרת וזה לא הוא,

בקונטרסט הזה את מפסידה פעמיים: את עצמך ואת הקשר כי הוא לא מי שאת רוצה, הוא לא האדם שאת באמת אוהבת ויותר מזה מקריבה בשביל לשנות משהו כדי לאהוב את הפיקציה שכביכול תקבלי.
לא מפריע לך מה שמפריע למרבית הנשים ומרגישות פגועות (עניין בנשים אחרות וצריכת פורנו על בסיס קבוע), אבל כן מפריע לך כל הסיטואציה האחרת שאת רואה בה אינטימית ועדיין, נראה לי שיותר מפריע לך שהוא פשוט קבע לך עובדה שזה לא הולך להשתנות.
אני כן חושבת שאת צריכה לשבת עם עצמך ברגע כואב ולעשות תחשיב רציני ולהגיע למסקנות:
- מה כואב לי בעיקר בקשר הזה
- מהם הגבולות שלי ואיפה הם נפגשים איתו
- האם אמרתי לו את כל מה שאני מרגישה? האם המשיך למרות הכל?
- האם הוא אוהב אותי או שאני נוחות עבורו?שאלות כמו עתיד יחד הן מיותרות כי כל צפי שתנסי לקבוע על בסיס עננה אפורה הוא טעות. את צריכה לראות האם מתוך המשבר את יכולה להוציא את המוץ מן התבן ולקבוע שזו אהבה.
ענית לעצמך שזו לא אהבה, אז אני שואלת אותך, למה את כל כך הרבה נלחמת כשזו לא אהבה?
שיהנה ויהיה עם כל אישה בקונסטלציה כזו שתהיה שיבחר, שחררי. הוא לא שלך.
הוא בחר את הבחירה שלו והיא לא את, אז למה את נאחזת בתקווה על אדם וקשר שלא שלך ולא נבחרת?
שחררי אותו. ובכך את משחררת את עצמך.
זה יכאב לך כי לגלות שנלחמנו על שקר כדי שיהיה אמת זה כואב.
זה יכאב לך כי תרגישי מרומה ולבד.
אבל כשתיזכרי ברגעים שלפחות רצית להיות בלעדית בחייו וגילית שלא היית אז לפחות תוכלי לבסס את השחרור על רציונל נכון.
זה לא התבשל לאהבה כי הוא לא רצה וזרמת עם האי רצון הזה כי פחדת משום מה להתמודד.
אז קיבלת מה שהיה.
תעריכי את עצמך קצת יותר. תתחילי להרגיש מה את מחפשת ולפי זה להיפתח לאט לאט ולהכיר. תציירי את הזוגיות הרצויה שלך באופן ברור ואל תתפשרי.

אורחת 234

New member
sepia2

בתחילת הקשר חשבתי שהוא מי שאני רוצה. כי היו ועדיין יש קווי אופי שמתאימים אצלנו. ונאחזתי בפוטנציאל שיכל להיות לנו. אז לשאלתך למה אני נלחמת כשזה לא אהבה? כי חשבתי שזה יכול להיות. נורא רציתי בזה ויכלתי לראות את זה קורה גם ברגעים מסויימים.
אני יודעת מה אני מחפשת ומעריכה את עצמי... ואכן לא אתפשר.
אמרת המון דברים נכונים ועוזרים.
המון תודה!

אייבורי

New member
נראה לי שהתבלבלת

הבחור לא עובד אצלך ולא מקבל אישורים לדברים
&nbsp
מאחר ותפיסת עולמו לא מתאימה לשלך ,הדרך החוצה תמיד קיימת
&nbsp
או כמו שנהג לומר איליה ״נו... אז קשה״

שרווד1

New member
תקשיבי לי

תברחי כל עוד יכולה ואין לכם מחויבות, תאמיני לי תודי לי אחר כך.

danakama10

New member
למה כל כך קשה לך?

אתם 7 חודשים יחד, הבחור גס, מצפצף עלייך, מנסה לגרום לך להרגיש רע עם עצמך.
את מעידה על עצמך שאת צעירונת, נראית טוב, ובכל זאת קשה לך להפרד מהשמוק הזה. אולי טיפוס הגבר הרע הוא זה שמושך אותך, או אולי יש לך בטחון עצמי נמוך?
תעשי לעצמך טובה ותפרדי ממנו.

למעלה