זוגיות אחרת....

אלו שני דברים שונים לגמרי

חילופי זוגות זאת פעילות זוגית, בדיוק כפי שזוג יוצא לסרט, מסעדה, סוף שבוע או כל פעילות זוגית אחרת כך זוג יוצא למסיבת חילופי זוגות, זאת פעילות תחומה בזמן ועושים אותה בהחלטה משותפת כזוג. זוגיות פתוחה זאת דרך חיים, זה צעד שאחרי שעושים אותו אי אפשר לחזור אחורה וגם אם מחליטים לחזור אחורה לא חוזרים לאותו מקום, בזוגיות פתוחה כל אחד מבני הזוג רשאי לעשות מה שהוא רוצה בלי שום קשר לבן הזוג השני והזוגיות הפתוחה לא תחומה בזמן. זוגיות פתוחה הרבה יותר "מפחידה" ומחייבת ממסיבת חילופי זוגות ומרבית הזוגות שיוצאים למסיבת חילוי זוגות או שמוכנים לקבל חילופי זוגות כדבר לגיטימי לא מסוגלים לקבל זוגיות פתוחה, ומבחינתם מרגע שהזוגיות נפתחה היא לא קיימת יותר.

לא מדוייק

גם בזוגיות אחרת <חילופי זוגות וכו'> אי אפשר לחזור אחורה בדיוק לאותה הנקודה בה התחלנו.
זוגיות פתוחה מפחידה אך גם חילופי זוגות מפחידה באותה הרמה - ישנם הרבה מאוד זוגות שלא מסוגלים לראות לנגד עיניהם את בן\בת הזוג מקיימים יחסי מין עם פרטנר\ית אחרים.

רק על עצמי ידעתי לספר...

לגבי הנושא שהעליית לגבי בני\בנות זוג שאינם מסוגלים לראות את בני זוגם עם אחר,לרוב <ויצא לי לדבר הרבה עם סווינגרים במהלך שנות הזוגיות שלנו וההתהוללות שלנו אם במסיבות של חילופי זוגות או יותר אינטימי עם זוג אחד> נעשה אחרי שדיברו על כך בני הזוג ונעשו "קווים" או "גבולות" שיהיה ברור יותר,כמובן שכולם מצאתי <הפכתי ממש להיות חוקרת עם השנים בנושא בגלל הסקרנות לדעת עם כולם כמונו>שקובעים מילת קסם מוסכמת שאם מישהו מרגיש לא טוב או נוח והיא נאמרת מוצאים את הדרך יחד לצאת מהסטואציה. לכן לדעתי האישית* זוגיות אחרת פחות "מפחידה" מזוגיות פתוחה. אני יכולה לספר לך על ההונגרי שהוא בעצם האחד שלא מוכן לפתוח את הזוגיות כי אני העלתי את זה <כתבתי על זה כאן בעבר לדעתי> כי הוא לא מרגיש בטוח שאתאהב באחר,מפחיד אותו המחשבה שאחר יעשה לי טוב <לא פיזית > ממנו,למרות שהוא יודע אין עליו בעולם הזה מבחינתי ולא יהיה הוא החיים שלי המשלים שלי. עוד דבר אחד נוסף שרציתי להעלות <מקווה שקורא את כל התגובות מנהל סיכונים כי זה עבורו כמובן>לדעתי הכניסה לזוגיות אחרת מפתוחה הרבה יותר קלה מאשר הפוך-מאחרת לפתוחה,בניית האמון בזוגיות הפתוחה מאפשרת לדעתי ליותר חופש ופחות חששות האחד מהשני כשמגיעים למסיבת חילופי זוגות או משהו אינטימי מול זוג אחד. מניסיון אישי שלי אני ממליצה להתחיל בקטן,להפגש עם זוג אחד במקום אינטימי,לבחון מה הגבולות שלכם,כמה נוח לכם,במסיבה זה הרבה יותר "מורכב" לפעם הראשונה שאתם חווים זאת
אני חיה 14 שנים זוגיות אחרת,טוב לי טוב לו,אנשים מעולם ולדעתי לעולם לא יקבלו בהבנה את העובדה -איך אנחנו אוהבים האחד את השני בעוד אנו צופים האחד בשני מזדיינים עם אחרים,מה שאנשים אחרים לעולם לא יבינו שאף אחד אינו רכוש של אף אחד וכשאוהבים מישהו נהנים לראות אותו נהנה בכל דרך שתהיה.

נכון ולא נכון

בחילופי זוגות אין צורך לקחת צעד אחורה, פשוט לא עושים את זה יותר. נכון שהחוויה של חילופי זוגות היא הרבה יותר חזקה מחוויה של סרט או הצגה אבל זאת לא דרך חיים, זוגיות פתוחה היא דרך חיים.

ואתה אומר את זה מתוך נסיון?

"פשוט לא עושים את זה יותר"? זה רחוק מלהיות כל כך פשוט
לפעמים צפים ועלים להם דברים שלא חלמת עליהם בזמן חילופי זוגות. תשאל כאן את החברים, אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור גם כשמחליטים להפסיק לעשות את זה יותר - לפי הגדרתך.

הניסיון הפרטי שלי

דווקא מראה שהוא צודק למדי די פשוט לסגור את הקטע של החילופים. לפחות ברמה הפרקטית יותר מורכב לנסות לסגור נישואים פתוחים, מורכב ברמות שלא ברורה ההיתכנות בכלל

אני אנסה להסביר

כשאני כותבת שאי אפשר לחזור בשום מקרה למצב של לפני חילופי הזוגות - אני מתכוונת שאפשר לא להפגש עם נוספים, שאפשר טכנית לסגור את הנישואים אבל אי אפשר למחוק את ההתנסויות שהיו. את זוכרת שהיה כאן זוג שכתבו על חילופי הזוגות שלהם <חברים שלך>? הוא היה עמוק במעמקי הצער והכאב והיא חיכתה לפעם הבאה, הייתה שם תחרות איומה בעיניי וחוסר סימטריות מכאיב. אני חושבת שממצב כזה בלתי אפשרי לחזור למה שהיה. אני באמת לא נגד חילופי זוגות, גם אנחנו התנסנו בזה <הנה, גיליתי לכם סוד
> אני רק חושבת שאין שום דבר פשוט בזוגיות ובפרט אם היא לא "רגילה". הנסיון שלך הוא הנסיון שלך, אחרים טוב להם בשלישיות שרק נשים מצטרפות אליהם, ואחרים טוב להם כשרק גברים מצטרפים אליהם, ואחרים לא רוצים לראות את בני זוגם באורגזמה ממישהו אחר, ואחרים לא רוצים לדעת שבחדר השני קורה משהו שאין להם שליטה עליו, ואחרים ............. ברמת העיקרון - אי אפשר להחזיר מצב לקדמותו כשמדובר בעניינים רגישים כאלה.

אבל טכנית זה פשוט

אני לפעמים מתגעגעת לקטע..אבל ברגע שזה ברור לי שלו זה לא מתאים, אז נגמר. חלאס as simple as that וזה הרבה יותר קל לי ופשוט לי לוותר על הסוג המסוים הזה של חוויה, מאשר לוותר על החופש של הזוגיות הפתוחה, עם כל הבלאגן והכאב הכרוכים סווינגינג זה סוג של פאן עבורי, לא משהו מעבר. זה משהו שקל לי לוותר עליו, לעומת ויתורים על דברים שעקרוניים לי הרבה יותר - דוגמת חופש מיני היינו, ניסינו, נהנינו ברמה זו או אחרת..הלאה ברור שזה לא מוחק את התובנות שהגיעו מהניסיון או את הזכרון של החוויה עצמה. אבל למעשה, זה מרגיש מאוד פשוט לוותר על זה אולי עבורי זה היה קצת כמו באנג'י או טיול גדול או צניחה חופשית. חווית אקסטרים מצוינת אבל זמנית

לא ולא ולא

חילופי זוגות היא פעילות זוגית לפי כל קנה מידה והגדרה מקצועית שקיימת, ההחלטה והביצוע הם זוגיים ותחומים בזמן. נכון שהחוויה שנשארת אחרי חילופי זוגות היא הרבה יותר חזקה, ולפעמים הרסנית, מחוויה של סרט או סופשבוע אבל אין בין זה לבין ההגדרה של פעילות זוגית כלום. פתיחת זוגיות זה אורח חיים, זה סוג אחר של זוגיות וכל מהלך החיים וצורת החשיבה משתנה, זה דומה לחזרה בתשובה או חזרה בשאלה. יש הבדל גדול מאוד בין השניים, למעשה הדבר המשותף היחידי הוא אישור לקיים מגע מיני עם בן זוג אחר, כל השאר שונה לגמרי.

אתה מכריח אותי לנפנף בזוגיות שלי../images/Emo3.gif

לא רק שאתה לא קורא היטב את מה שאני כותבת, אתה מתעלם לחלוטין מהקטע שכבר הסכמנו עליו. טכנית אפשר להפסיק להיות סווינגרים, אבל אף פעם לא חוזרים לאותה הנקודה וגם עוד...... זוגיות פתוחה אינה חילופי זוגות אבל אין מפחידה יותר מפחידה פחות - כל זוג ומה שמתאים לו וגם....... |דגש| זוגיות פתוחה אינה חילופי זוגות .......אהה...את זה כבר אמרנו
|דגש| בשני סוגי הזוגיות אי אפשר לחזור ממש לאותה הנקודה אולי עכשו זה יעבוד?

אגב

מעטים הזוגות שיכולים לחיות בזוגיות פתוחה ואני יכולה להגיד לך היום אחרי המהמורות, הדרכים הפתלתלות והקשיים שבעלי היה עודנו ויהיה תמיד האיש של חיי, אהבתי הגדולה והיחידה ואין אף אחד בעולם שיכול להחליף אותו. גם אם אני מתאהבת, אתאהב או סתם אוהב גבר אחר הוא תמיד ישאר מספר אחד

יוסף1948

New member
אהבתך הגדולה - האיש שלך מובן

ושהיא מיוחדת - ברור מכתיבתך אבל - לא היחידה - אם הבנתי נכון עד עכשיו את כל מה שכתבת (שמא החלפת מיוחדת ביחידה?)

יעלי03

New member
אבל.. אבל..

לידי בל אומרת לך שאצלה זה דרך חיים שהיא נהנת ממנה כבר הרבה זמן

תקני אותי אם אני טועה

אבל ליידי בל אומרת שהיא עושה את זה באפן קבוע עם בן הזוג שלה, במקום לצאת פעם בשבוע לסרט הם עושים פעילות אחרת. אפ תקראי טוב את מה שהיא כתבה, היא מזכירה שבן הזוג שלה לא מוכן לפתוח את הזוגיות כי הוא מפחד שהיא תתאהב במישהו אחר, לעומת זאת אין לו בעיה עם חילופי זוגות או צירוף צלע שלישית, גם שלישיה היא פעילות זוגית שנעשית בזוג ותחומה בזמן. לא כתבתי בהתחלה שזוגיות פתוחה היא יותר מפחידה מחילופי זוגות?

יעלי03

New member
../images/Emo9.gifנראה לי שזה תלוי אצל כל אחד/זוג

איזה חוויות והתנסויות יש והיו להם, ואיפה הם במערכת היחסים אצלנו יש זוגיות פתוחה שכוללת גם פוליאמוריה ובחילופי זוגות לא התנסנו וכנראה גם קצת חוששים
מזה

יעלי03

New member
../images/Emo124.gifלידי.. שאלה אליך

אצלך הזוגיות האחרת, חילופים, צרופים, צלע שלישית זה דרך חיים או פעילות כמו שיוצאים פעם בשבוע לבילוי לסרט?

חולקת עליך

שבזוגיות פתוחה כל אחד רשאי לעשות מה שהוא רוצה בלי שום קשר לבן הזוג השני.אצלי זה לא כך ואנחנו בזוגיות פתוחה ואני מתרשמת שגם אצל אחרים.תמיד יש התחשבות וכמעט אצל כל זוג יש כללים או הסכמים או סיכומים לגבי הגבולות,וזה בהחלט קשור לבן הזוג.

למעלה