זוגות מעורבים

R123T

New member
זוגות מעורבים

אני זקוקה לעזרה חברים ואנא תענו ברצינות כי סתם תשובות לא מתאמצות ממש לא מעניינות אותי. אז ככה הכרתי בדרך מאוד מוזרה בחור נעים הליכות ישר ואמין ואנחנו חברים טובים וידידי נפש מעל הכל וכן גם אוהבים מאוד ורוצים לחלוק את חיינו יחד אבל ופה בא אבל גדול. הוא לא דתי אומנם לא אנטי אבל ממש לא דתי. אז כבר דנו והתלבטנו בנושא וישבנו ופתחנו כל נושא וכל פינה וניתקענו בנושא חינוך הילדים ולא שהוא מתנגד שהם יקבלו את החינוך שאני אתן אבל הוא נורא פוחד שהם יהיו מבולבלים ומתוסכלים. אבל מצד שני אני יודעת שכבר שמעתי על זוגות שממש התאמצו והצליחו ומה בעצם קורה עם ילדים שאחד ההורים חוזר בתשובה? אשמח לקבל כל עיצה או רעיון או נקודות למחשבה כל עוד יהיו רציניים ועיניינים כולל לאימייל שלי. בבירכת תחשוב טוב יהיה טוב....

ויליאם

New member
היי..

שלום לך! תראי לפי דעתי זה יכול להצליח למרות שיש הרבה קשיים וזה יכול לבלבל את הילדים אני חושב שגם הפסיכולגים לא נתנו דעה חד משמעית בעינין תקנו אותי אם אני טועה זה תלוי מאוד בהורים פשוט צריכים להסביר להם שאבא שלהם לא דתי ואמא שלהם כן. אני יודע שבקשת תשובות מתאמצות אבל לא כ``כ מצאתי,מצטער

ויליאם

New member
משפט סיכום...

אם את באמת אוהבת אותו והוא אותך תלכי על זה כי אם אתם אוהבים אתם תתגברו על כל דבר

R123T

New member
זוגות מעורבים- התגובה לתגובות

אז ככה: היה אחד שסתם דיבר מתוך בורות ולא אזכיר שמות. היה אחד שחמד לצון וזה בסדר אבל לא במיקרה שלי. והיה אחד עינייני. ועוד אחד חצי עינייני. אז ראשית לכל מי שלא יודע יש וקיימים זוגות כאלה וכבר שמעתי עליהם. אבל אני רוצה ליפגוש אותם את אלו שלא אחד חזר בתשובה תוך כדי אלא את אלו שהתחילו מאפס. אני יודעת שהם קיימים ותודה לאופטימיסטים. דרך אגב חבל מאוד שככה באמת ניראה פורום הדתיים פה. בפורומים אחרים קיבלתי יחס קצת יותר רציני ובוגר מחילונים.

התמ-ים

New member
אדוני, למה נניח? יש כאלה והרבה ...

ומה יהיה עם הילד? מהמשפחות שאני מכיר, רוב הילדים רחוקים מהדת ... ולא משנה איזה חינוך הם קיבלו בביה``ס הדתי או בבית (שניתן ע``י הצד הדתי בזוג המעורב) לדעתי - באיזשהו שלב בחיים שלהם, הם החליטו לבחור בדרך היותר קלה, ועם הכי פחות הגבלות, כמו שהם ראו בבית חבל, אבל זה מה יש

תודה טרמפיסט ...

ואם כבר , אני אטול לידי את זכותו של ווילי ... ואשאל לדעתך בנושא נגיעה ... אתה יכול לשלוח לאי מייל אם בא לך. תודה

ויליאם

New member
תגיד החלקת על הראש???!!!!

בחורה נכנסת לפורום דתי כביכול כדיי לקבל תשובות מאנשים דתיים כביכול וזה מה שאתה עונה לה?! אתה רוצה שעל המצפון שלך זה יהיה? בחיי אנשים מרגע לרגע אני תוהה אם יש הבדל בין שאר הפורומים לפורום שלנו? אתם רוצים שאנשים לא דתיים שנכנסים לכאן יחשבו שככה נראים הדתיים? אתם חייבים לזכור כאן זה לא מקום סגור גם לא דתיים נכנסים לכאן אז... תשמרו על כבודו של הקב``ה אגב אני אומר הכל ברוח טובה זה שאני נשמע כועס כי ככה אני אני מצטער זה האופי שלי אל תכעס

את בסדר?!?! תקראי ...

תשבי רגוע... בלי לחץ... (לפני הכל, אני לא יודע איך לפנות אלייך, השם שלך לא בדיוק מוגדר...) אבל לא משנה... אז כך... דמייני לעצמך בראש...סצנה כזו...(בכוונה בחרתי בסצנה מוקצנת) יום שישי, עוד מעט שבת... את טרודה בהכנות הסופיות... בנך ובתך...מתרוצצים, מנסים לעזור לך... אבל...להיפך... בעלך...(ה``לא דתי``...כן?) יושב לו עם ג`ינס...רגל על רגל... אולי יתחשק לו סיגריה...אולי, כשהחבר`ה יבואו... הוא אכן, צריך לקחת את הילד לבית הכנסת, כי ביקשת ממנו נורא...התחננת... אבל אחר כך... אחרי הסעודה...טלפון קטן לסמי...``יאללה אחי...תביא איזה סרט טוב...קפוץ אלי... אני מחכה לך...`` הילד- > ``רגע אחד, אני לא מבין,את אבא שלי... הוא בא איתי עכשיו להתפלל, שבת היום... נכון? התפללנו יחד... הייתה לו כיפה על הראש...כיפה יפה... וואיי...איפה היא עכשיו??? רגע אבא...אה...אתה...טלפון ?! בשבת?! המורה אמרה שבשבת כולנו נחים...?!?! ואסור לדבר בטלפון בשבת... ו...היי מה זה ??? אבא מדליק את הטלויזיה בשבת??? מה? אולי אבא שלי גוי?! אימאל`ה...איזה פחד...``< את... האמא- > ``הו.. א-לוקים... למה הוא עושה לי את זה ליד הילד...??? אני לא יכולה לסבול את זה ...! בשביל מה שלחתי את הילד ללמוד בבית ספר דתי...??? אני רואה את הבלבול שלו...על הפנים הצעירות שלו... למה עשיתי לו את זה ??? הו...א-לוקים...הבעל הזה...אני אוהבת אותו... אהבתי אותו, ולכן התחתנתי איתו...הוא לא יכול לעשות משהו, שהילד לא יתבלבל כך... והילדה תיגדל... מה אז יהיה?!?! א-לוקים עזור לי...!``< הבעל האוהב- > `` אני מת על האישה הזו...היא הסיבה היחידה שלי לחיות... רק היא...תאמינו לי בא-לו*ים...אני מאוהב בה... אבל...אני גם צריך לחיות לא?! אני לא יכול לוותר בקלות על החיים האמיתיים שלי... תסכימו איתי ! אני רגיל בערב שבת... לעשן עם החבר`ה... אולי נראה אחר כך סרט טוב... אולי של שון קונרי... אני מת על השחקן הזה...שחקן אדיר...נרביץ שינה...נקום ככה...ב12:00 יאללה... אני צריך ללכת עם הילד לבית הכנסת...אוייש, נכון שאני אוהב את אישתי, ומת עליה... אבל ב`מת... אני לא מרגיש נוח עם זה שכולם מסתכלים עלי, ופתאום מסתכלים על הילד...ואחר כך עלי..וחוזר חלילה... מה קרה ? מה יש? כן! זה הילד שלי... אומנם אני לא בדיוק נראה דתי...אבל זה הילד שלי...!!! אוייש... נמאס לי... אבל...אה...טוב נסבול...אין משהו אחר לעשות... וואו...כמעט שכחתי... מחר יש משחק של ``מכבי חיפה`` וואי וואי היא האלופה הבאה... חבל על הזמן של כולם...אני חייב לדעת אם אני נוסע עם האוטו של סמי...או שאקח את האוטו שלי...נראה כבר...יאללה ביי...``< נראה לך שזה מה שאת רוצה...? הרי הוא לא מתכוין לחזור בתשובה...(או שכן...ואם כך אז לא אמרתי כלום...) יש לו את שגרת החיים שהיה רגיל אליה, אולי הוא ישנה קצת, בשבילך, הוא אוהב אותך...אבל, עם הזמן הוא ידרוש קצת...ממש קצת...וזוהי תחילת הסוף... והילד... יש לך אומץ לקחת אחריות על הנפש הרכה של הילד...??? הילדים קולטים הכל !!! הם חשים בבלבול...ומתבלבלים בעצמם... לא תהיה לילד זהות, הוא לא יוכל לומר...``אני דתי`` כי החברים שלו הוזהרו כבר, על ידי הוריהם...``לא להתקרב יותר מידי לילד הזה, אבא שלו, לא בדיוק דתי...`` מבינה?! כך בדיוק (אם לא יותר) החיים שלך יהיו... תתפסי ראש... נכון שישנה אהבה... אבל...אם את חושבת רק עלייך ועליו... ולא על הילדים שלך... זוהי א ג ו א י ס ט י ו ת במיטבה... זהו... ביקשת וקיבלת...תשובה מתאמצת... רחוק.

ויליאם

New member
זה תלוי...

זה תלוי כמה דתיה היא אם לא לגמרי דתיה אלא רק מסורתית אז מה הבעיה? בכל מקרה אני ממש שמחתי לקרא את מה שכתבת בשבילי זו ההודעה הראשונה שלך שאינה קשורה באהבה נכזבת,תודה.

מיקי*

New member
אני מקווה שאצליח להסביר את עצמי.

טוב, אז ככה. אני חושב שאפשרי מאד להיות זוג מעורב. אבל, ופה הוא מגיע, זה דורש הקרבה וויתור משני הצדדים. יש להפריד בין ההתנהגות בבית פנימה לבין ההתנהגות מחוצה לו. הרי ברור שבבית צריכים יהיה לשמור על כשרות. וגם בנושא השבת יש צורך לראות איך לנהוד כדי שבאמת לא יהיה בלבול יתר אצל הילדים. לעומת זאת, נראה לי שאין להגביל את הבעל (במקרה שלך) מבילויו עם חבריו (גם בשבתות) ואפילו מאכילה של דברים לא כשרים (מחוץ לבית). ואולם צריכים להחליט על הדברים לפני שמתחילים בקשר ולדון בכל נושא לגופו. אבל למרות הכל, אני באמת ובתמים מאמין באפשרות של הצלחת קשר שכזה. מקווה שלא בלבלתי יותר מדי ת`מוח, אשמח להמשיך ולחשוב על הנושא ולשתף אותך, שבת שלום וחודש טוב.

למעלה