זה שיש וזה שאין

wranger

New member
זה שיש וזה שאין

נניח שמצאנו דירה נחמדה שאנחנו אוהבים. לפי מה שחצישלישרבע שכנעה אותי לפני כמה שרשורים, נניח שבא לי לחתום על חוזה בהקדם האפשרי. הנה שתי שאלות שמטרידות אותי לפני שאני מזנק עליה בשתי ידיים - 1. אין מכונת כביסה, ואין מקום לתלות בגדים לייבוש. עד כמה זה קריטי? איך מסתדרים בלי מכונת כביסה? החברה שלי אומרת שאין שום בעיה ללכת למכבסה שכזאת, לשלם כמה שקלים לכביסה וייבוש וזהו, אבל אני לא רואה את עצמי הולך עם גיגית מלאה בבגדים מלוכלכים באמצע הרחוב וחוזר עם אותה גיגית מלאה בבגדים נקיים... ואני עובד בעבודה כזאת, שצריך לעשות אחריה כביסה למדים בכל, נניח, לפחות שלושה ימים. אולי עדיף לקנות מכונת כביסה ו... נגיד, לתלות את הבגדים באמצע הסלון? לא יודע. 2. לחברה שלי יש מזרן זוגי שהיא הביאה איתה לדירה שבה היא גרה עכשיו. אבל בדירה הזו שמצאה חן בעינינו כבר יש מיטה עם מזרן זוגי חדש. מה לעשות עם הקודם? אי אפשר סתם ככה להעביר אותו ברחוב ממקום למקום, והובלה תעלה המון כסף - וצריך עוד לחשוב לאן לקחת אותו, כי עדיין לא העלינו בדעתנו מקום ראוי שבו הוא לא יפריע לאף אחד (למשל, בבית של אחד מזוגות ההורים שלנו..?). מצד שני, אנחנו לא רוצים להיפטר ממנו, כי אולי בדירה הבאה שנעבור אליה, בעוד כמה חודשים, לא יהיה מזרן, ואז כן נצטרך אותו... בקיצור, יש למישהו רעיון מה עושים?

שפִירית

New member
לדעתי

אם זה ממש מפריע לך (ואני במקומך הייתי עושה בדיוק את אותו הדבר אם לא היתה לי מכונה בבית) הייתי קונה מכונה רק בשביל השקט שלי ותולה את הבגדים איפה שאפשר - אם זה בסלון שיהיה בסלון. למרות שזו הוצאה כספית יכול להיות שבתווך הרחוק זה משתלם במקום לשלם כמה פעמים בשבוע על הכביסה והייבוש. גם מכונה יד שניה שלא עולה כ"כ הרבה יכולה לשמש אותך. לגבי המזרן, פשוט להחליט נראה לי אצל מי מההורים לאחסן אתו וזה הכל. אבל כן כדאי לשמור אותו לפעם הבאה שתצטרכו להשתמש בו. אני יכולה להציע לך אולי משהו שאחי הגדול עשה, הוא וחברה שלו שכרו דירה כבר ארבע שנים ביחד ועכשיו הם החליטו לטוס לשנה טיול בחו"ל אז הם חילקו את כל הרהיטים בדירה לקרובי משפחה או חברים, פשוט עשו רשימה מה נמצא אצל מי וכשהם יחזרו ייקחו הכל בחזרה, אולי אתה יכול להלוות למישהו מהמכרים שלך את המזרון ולדעת שיש לך אותו בחזרה מתי שתצטרך. אם לא תצטרך- מה טוב, ככה תרוויח מצווה ותתן לאותו משתמש את המתנה
בכל מקרה בהצלחה.

יצירתיות וגמישות

האמת, אלו בעיות מאוד קלאסיות, וזה לא משנה כרגע כ"כ שזה דווקא המזרון או מכונת הכביסה. כל עוד לא מתבססים במקום יחיד וקבוע, הניידות כופה אילוצים משל עצמה. מה שלי נראה מומלץ לעשות זה לסקור עבור כל בעיה כזו מספר שיטות לטפל בה, ואז לנסות אותן - אחת אחרי השניה - עד שמוצאים מה שמתאים. במקרה של הכביסה: פתרונות אפשריים הם מכבסה פרטית (ולא חייבים להגיע לשם עם גיגית. לוקחים תיק גדול עם רוכסן וזורקים הכל פנימה.), קניית מכונת כביסה (בין אם חדשה או משומשת), והיעזרות בהורים (במידה והם גרים לא מאוד רחוק.). תתחיל מהמכבסה ומההורים. אם זה לא עובד לשביעות רצונך (מסיבות של כסף/נוחות) - תקנה מכונת כביסה. לגבי ייבוש הכביסה - זה ממש קל. קונים מתקן מתקפל לייבוש כביסה, מעמידים אותו איפה שנוח, תולים - ויום אח"כ מפנים הכל ומקפלים אותו אל תוך איזשהו ארון. הייתי פעם בדירת מעונות זערורית של זוג נשוי, הסלון היה קטנטן, ועוד היה בו לול לתינוק, ועמד שם בדיוק אחד מאלו שהרגע תיארתי. לגבי המזרן - אז באמת כמו ששפרירית אמרה, אחת מהאפשרויות היא להשאיל אותו למישהו (שים לב שזו בעיה מאוד דומה לבעיה ש- JustMeNow העלתה בנוגע לרכוש שהיא צברה.) או לבדוק אם זה מתאפשר להשאיר בבית ההורים. אפשרות שלישית, קצת משונה (אבל כבר ראיתי אותה מתממשת ולכן הבאתי את הרעיון) היא לישון על שני מזרנים: אחד על גבי השני. העליון יהיה הטוב מבינהם, וכל מה שקרה זה שהמיטה גבהה בכמה סנטימטרים.

m L m

New member
רעיונות...

לגבי מכונת הכביסה - לנסות למצוא שכן שיש לו מכונת כביסה ולהגיע איתו להסדר (לשלם לו תמורת כביסה וכו'...) לגבי המזרון - לישון על 2 מזרונים (כמובן שתלוי אם הם באותו גודל)

למעלה