זה שוב מציק לי.........

2K שי

New member
זה שוב מציק לי.........

ההודעה הבאה לא מתאימה למי שלא רוצה להרוס לעצמו את הכיף שבקריאת ספרי הארי פוטר! לפני שבועיים כתבתי הודעה על כך שיש כמה ``דליפות בעלילה`` שמציקות לי..... אז הנה עוד דליפה שמצאתי ואני ישמח אם תגידו לי עליה מה דעתכם: בהווגוורטס התלמידים ממויינים ל4 בתים כאשר אחד הבתים הוא -סליתרין. לדעתי זה לא הגיוני שהווגוורטס שנחשב לבית -ספר טוב יצור תדמית שלילית לחלק מהתלמידים- אם התלמידים בסליתרין הם שלילים אז למה הם מלמדים אותם? מצפה לתגובות שי

bagman

New member
לא כל סליתרין רעים..

זה לא נכון להגיד שכל בית סליתרין הוא רשע. אתה לא יודע את זה אבל בספר הרביעי ישנה סצינה (ממש אבל ממש לא קשור לכלום אז אתה יכול להרגע) שבה חלק גדול מתלמידי סליתרין מריעים להארי וחוץ מזה אנחנו צריכים לזכור שהכובע עמד לשים את הארי בבית סליתרין... כלומר בטוח שבבית סליתרין ישנם אנשים שדומים להארי במנטליות.. גם לא כל הקוסמים בסליתרין עבדו עבור וולדמורט וגם יש כאלו שעבדו בשבילו שהיו בגריפינדור (פפ)... לדעתי סליתרין זה דווקא בית עם יוקרה לשם מגיעים כל התלמידים שרוצים להגיע לעמדות כוח בחיים.

roy x

New member
סליתרין

סליתרין זה לא בית רק לכאלה שרוצים כוחות אופל מי אמר לך כזה דבר???

abgs

New member
לאו דווקא

בספר הראשון המצנפת רצתה במקצת לשים את הארי פוטר בסליתרין ותארו לכם שנוא היה נכנס לשם והיו מסלקים אותו? המצנפת אומרת שמי שיש לו שאיפה להוכיח את עצמו הולך לסליתרין! וזה שיש שם איזה 5-6 מגעילים זה לא אומר שכולם כאלה.

Padfoot

New member
The House of Slytherin H-)

אז ככה, זה נכון שהסופרת יוצרת לבית סלית`רין שם ממש רע, וולדמורט בא משם כמו גם דראקו מאלפוי-- אויבו המושבע של הארי ופרופסור סנייפ, שכידוע לכולם לא שוררת אהבה רבה בינו לבין הארי. בכל זאת סלאזר סלית`רין היה קוסם דגול בזמנו ולאו דווקא קוסם אפל... העקרונות שלמענם הוא דגל והתכונות שאותם הוא העריך בתלמידיו היו אמביציה (שאפתנות) ולעיתים הרצון להצליח בכל מחיר פוגע באנשים אחרים (כפי שקרה עם וולדמורט ונראה שגם לדארקו אין בעיה לפגוע בשונה ממנו) נראה לי שהפואנטה שלמענה נוצר בית סלית`רין, מלבד כמובן כדי ליצור מעין ניגוד לגריפינדור, מה שעושה את העלילה מעניינת, זה כדי להראות שבכל מקום יש אנשים יותר נחמדים ופחות נחמדים, כל אדם ניחן בתכונות שונות, וגם מקום כביכול מושלם כמו הוגוורטס-- בעצם גם הוא אינו מושלם.

יפעת28

New member
סלית`רין וגזענות

מה שלי הכי מפריע אצל סלית`רין ואצל סאלאזאר סלית`רין היא הגזענות : רק טהורי דם... לא בוצדמים... משהו עם סממנים נאציים אפילו. אם תשימו לב, אז בספר הראשון, בפגישה הראשונה בין דראקו להארי בחנות של מאדאם מלקין, אחד המשפטים הראשונים שיוצאים לו מהפה הוא נגד ``אלו שלא יודעים מהחיים שלהם`` ש``אסור להם ללמוד בהוגוורטס``.

למעלה