זה קשור ל adhd?

מלמלה

New member
זה קשור ל adhd?

אוףףףףף
כל פעם כשאנחנו רוצים לצאת מהבית למשהו לא שגרתי היא לא רוצה לצאת תמיד ויכוחים וטענות ולא חשוב מה הפעילות: אירוע משפחתי, טיול בשבת, קניות בסופר, ביקור אצל חברים, הצגה כל פעם ויכוח!! ואיזה פה יש לה: "לא אתם לא תחליטו עלי אני אחראי על הגוף שלי וגם לי יש זכויות סבבית וצריך להקשיב למה שאני רוצה אתם תביאו לי ביביסיטר שהיא תשמור עלי כי אני עוד קטנה ואסור להשאיר אותי לבד..." זה פה של בת 5.5. כן? כשנגמרים הויכוחים בשיכנוע או הצבת עובדה היא באה ומאוד נהנת אבל עד שיוצאים היא מוציאה את המיץ
עם הסיפור הזה היום מסרתי את כרטיס ההצגה שלה לשכנה והיא נשארת עם ביביסיטר אני הולכת רק עם הגדולה זה קשור? עוד מישהו נתקל בזה?

נראה לי שכן

גם אצלנו זה קורה לפעמים ואני ממש לא מתרגשת מזה. למשל בשבת האחרונה קבענו לטיל עם חברים והדר התעקשה שהיא לא באה אמרנו לה שזה בסדר והיא רשאית להשאר בבית. כנראה שלא ציפתה לתשובה כזו ואז נהייתה נודניקית " אולי אלך לסבתא" אולי אזמין חברה" ואולי ואולי אנחנו בחרנו להתעלם וכשיצאני מהבית היא אמרה שגם היא רוצה ואנחנו כמובן אמרנו שאנחנו מאוד שמחים שבחרה להצטרף.

shekef

New member
תשובות מתחכמות

הבעיה היא שגיל 5.5 הוא צעיר מדי להשאיר אותה לבד. לגבי התשובות המתחכמות - היתה לנו תקופה כזאת. אל תאפשרי לה לדבר כך בשום אופן! לפעמים התעלמות שלנו מתפרשת כקבלה... בכל פעם שהבת שלי ענתה ככה - הייתי תקיפה ואמרתי בצורה ברורה שאנחנו לא מסכימים שהיא תדבר אלינו ככה. אח"כ, שהיא היתה רגועה, הסברתי לה איך מרגיש הצד השני שפונים אליו ככה ובסה"כ הסברתי שהיא מפסידה מכך, כי זה לא עושה חשק להקשיב לה או לעשות מה שהיא מבקשת. התקופה הזאת עברה ועכשיו זה קורה בתדירות נמוכה הרבה יותר.

א רויטל

New member
מזדהה עם התסכול

גם אצלינו זה ככה בהרבה מהיציאות והילדה כבר בת 9

מזדהה מאוד. מוכר לי. האמת שעם

כל ילד, מתייחסת לזה בהתאם לחשיבתו המיוחדת.. זה קשור לדעתי לגיל שהם מגלים שגם להם הם יש דעה משלהם ומנסים להיות קובעים ומחליטים. איזה שהוא שלב התפתחותי?

למעלה