זה קרה

זה קרה

לפני כמה וכמה שנים...המקום.אולם בבני ברק.אתם יודעים..בבני ברק יש הרבה אולמות...ז´תומרת ככה יש אולם יש לו שם מסויים, אבל הוא מתפצל לכמה אולמות.כשאתה עוזב את עיר הפרות והתמהונים ונוסע לנגן בחתונה בבני ברק,אתה...איך נקרא לזה ר´ פראזניק?
אתה נתקף בהלם תרבותי...
ראשית,כולם שם נורא ממהרים כל הזמן...אצלינו בצפת הכול מתנהל לו בעצלתיים גם החתונות.בבני ברק הכול קורה, ומהר! ה"רב מלצרים" יש לו תמיד הבעה כעוסה משהו
הוא נורא ממהר...בזמן שהוא לא עסוק בלצעוק ולגעור במלצרים שלו שבתחילת הערב נגשים לתזמורת ושואלים...תגיד אחי,אתה יודע לנגן את "ייאלה מוטי לך הביתה" או שאתם מנגנים רק חסידי? הוא (הרב מלצרים)גוער בתזמורת.."אם אתם לא מפסיקים ועכשיו,אני מנתק לכם את החשמל! אתה לא מבין שבגללכם הם רוקדים...המלצרים כבר הוציאו מנה שניה, והשניצלים מתקררים!!" אז בשלב מסויים התזמורת מפסיקה לנגן כדי שהעם ישב ויאכל. בכלל צריך להבין את המנטליות של הציבור החרדי.הבילוי בהא הידיעה הוא חתונה.זה התחליף אם אפשר לכנות את זה ככה לתרבות הבילוי של העולם המודרני.זה הפאב, זה הדיסקוטק, זה הסרט,זוהי ההצגה,הכול למעשה. זה המקום להראות את עשירותך. אדם עשיר מזמין תזמורת עם עשרה נגנים.הלבוש של האורחים והמארחים בהתאם,כך גם המכוניות שמחוץ לאולם.כך גם מחיר המנה...ואז...ואז אתה יכול לראות שתי נערות בנות 18 עומדות בחוץ והאחת אומרת לשניה יווווווווווווווו דסי (הדסה) את נראת פיצוץ
יש את החתונות של ברסלב. שם זה יותר תמים ופשוט. פחות "אקשן". אז מה עושה התזמורת בהפסקה? יורדים מהבמה.טועמים משהו,והולכים לרגע להציץ באולם הסמוך ולראות איך התזמורת שם...עזוב..יאמר לך מנהל התזמורת שלך. הייתי שם יש להם מערכת הגברה ב100000 ש"ח אבל אצלינו הסאונד זה פי 1000 יותר טוב
גם האיש הישיש הולך מידי פעם לאולם הסמוך,כך גם קרה לפני כמה שנים. עמד שם קלרניטן שלפי דעתי הוא מספר 1 בארץ ובעולם הוא לא אדם שיודע לפרסם את עצמו. יש לו סגנון נגינה מחוספס משהו...ראיתי אותו כמה וכמה פעמים בל"ג בעומר במירון.הנגינה שלו מהפנטת אותי. אני לא יודע למה...הוא ניגן ניגון,לא הכרתי אותו קודם. בתקליטים הישנים שהיו לנו בבית הוא לא הופיע הניגון. לידו עמד מישהו עם אקורדאון חשמלי,ובצד ישב לו מתופף.הרגשתי שאני לא יכול להתנתק.בלי עשרה נגנים. בלי מנצח.בלי כל השואו של התזמורות העכשוויות. ניגון.סתם ניגון.נשמע משהו רומני.בטח היום כבר מנגנים אותו רבים...אתם יודעים איך קוראים היום לניגונים??"העגלון מקפץ והעגלה רוקדת". כן כן ראיתי קלטת כליזמרים עם ניגון כזה
) אבל אני חושב שמוזיקת הכליזמר היא כן משהו שראוי לחקור אותו וברצינות.הלכתי וחיפשתי ברשת...עוד לפני כמה חודשים והעלתי חרס בידי.לא נפתולי ברנדווין,לא דייב טראס. אז איפה כן??? פתאום מצאתי אותו
קוראים לוC Minor Bulgar הביצוע נחמד.ר´ אברהם חיים חעשין ניגן אותו אז עשרת מונים יותר מתוק וגם קצת שונה,יותר ארצישראלי כזה. C Minor Bulgar ואיך כותב חברינו היקר בן אהרון? רייל וכולי..

מאד משמח הניגון ר´ איש הרוח

אהבתי את הסיפור. שלך. אך עיקר, מבחינתי, לא קראתי בסיפור. האם החתן והכלה, יוצאים במחול הטנגו ? כנהוג בציבור החילוני . אם כן, מקדיש לך, ולר´ פראזניק -[ שיתחיל להתאמן !]
"שפיל מיר א לידעלע אין יידיש" בקצב הטנגו. [נגנו לי כליזמרים שיר ביידיש.] מפי הזמר האהוב עלי, ביותר. מישה אלכסנדרוביץ´ לגבי ה[ב]אבע שב"כניצע של היידישיסט, אחשוב על משהו, כאשר זה יהיה אקטואלי. באשר לריל ...וכו´ שלי. נאמר לי, שבגירסאות שונות של הריל פלייר, הנגינה נשמעת גם בגירסת rm ואין צורך להחליף. אלא אם כן לא שומעים.

לא לא:))))

הם רוקדים טנגו בנפרד
יש מושג כזה שנקרא "מצווה טאנץ".זה בעיקר אצל החסידים (לא נתקלתי בזה בברסלב) בסוף הערב כשרוב האורחים מתפזרים והולכים לביתם, החתן אוחז מטפחת מהצד האחד והכלה מהצד השני והם הולכים ריקוד קצר.יש בזה עניין בתורת החסידות. זה קיים אצל חסידי גור.נתקלתי בזה בחתונה שניגנתי אצלהם.ובעוד חסידויות. עכשיו העלת לי רעיון כביר
יש ניגון מדהים של חסידות גור.זה ניגון "הדגל" שלהם,אני בלי נדר אקליט אותו ואכניס אותו לכאן בעתיד:)))אתה יודע מה...אני חושב עכשיו שאפשר להכניס אותו גם לקלטת החדשה שאני עורך

זהו ! ../images/Emo3.gif ר´ איש הרוח !

היה לי שיר מקסים, חיפשתי הזדמנות להעלות אותו... מצאתי. אם, זה גם נתן לך רעיון, משמח אותי.

ככה?

אתה לא צריך "הזדמנות" בן אהרון כדי להעלות שיר או כל דבר אחר. אתה תמיד יכול לפתוח גם שירשור חדש בכל עניין

מעצבן! אין לי real player../images/Emo123.gif

לדעתי, אבל זאת דעתי האישית בלבד וכמובן שאני בכלל לא משוחדת... האבל הקלרניטן מס´ אחד בכל העולם שחי כיום זה מנהל הפורום
ונא לא לשכוח שהוא גם מלחין בעצמו, מלחין שאף פעם לא לוקח לעצמו את הקרדיט ליצירה שהלחין מעל גבי הקלטות שהוא מוציא... הוא אומר: בציבור שלנו אין כזה דבר אמ"י וזכויות יוצרים. ממילא גונבים הכל אז בשביל מה לטרוח ולרשום שזה שלי? נו, אז מה אתם אומרים על כזה דבר?

בבקשה, אריאלה

למטה, מימין, גירסת החינם. מומלץ, לקראת סוף ההורדה, נפתחת טבלת אפשרויות. כדאי להסתפק בגירסת האאודיו בלבד. בהצלחה. ...... באשר לסוגיית זכויות היוצרים באינטרנט. על פי מה שהבנתי, מהעתונות, "במלחמת העולם" בנושא אתר ה"נאפסטר" שנסגר [חלקית] אין זכויות יוצרים באינטרנט הפתוח. אלא אם כן, הגישה ליצירה, המוסיקאלית, ספרותית וכו´ ממוגנת בקוד כניסה. המלחמה הנוכחית, היא של בעלי הזכויות, אלה המפיקים קלטות, דיסקים מוסיקאלים,וכד´ לאסור העתקה לאינטרנט יצירות מתוך קלטות, למיניהן. אלא כקישורים לאתרים מורשים בלבד. אתרים, שהגיעו להסדר עם המפיקים, על זכויות היוצרים. כולל זכותם של המחברים, נגנים, לקבל את חלקם, דרך אקו"ם. או אמ"י. עד כמה שהובהר לי, תקנות הפורומים ב"תפוז" ואת כמנהלת יודעת זאת. אין להעלות בפורומים יצירות מתוך קלטות מוסיקה למיניהן.

קודם כל תודה ../images/Emo13.gif

שנית, לא התכוונתי למה שמכניסים לאינטרנט אלא לקלטות ולדיסקים שמוציאים ולכך שכל אחד יכול לקחת יצירה שאדם עבד עליה קשה מאוד ולשייך אותה לעצמו ולהקליט אותה לקלטת שלו. לדעתי זאת חוצפה. אבל מנהל הפורום שיש לו לב זהב אומר שככה זה מקובל במוסיקת כלייזמרים.

סיפור אישי וזכויות יוצרים

קודם כל, אם בזכויות יוצאים עסקינן, השיר מבוצע על ידי Metropolitan Klezmer - להקה ניו-יורקית מהטובות שיש. שנית-כל, אספר משהו על החתונה שלי. הייתי נשוי פעם (כשהייתי חרדי, לפני 8 ומשהו שנים) והתחתנתי באולמי בית ישראל שליד בתי אונגרין בירושלים. היה רק מתופף - פסח קרישבסקי - ואיך אני אגיד את זה? זה היה קצת עלוב. לא מוסיקה ולא שמחה אלא רעש ומהומה על מכות על התופים ועל צלחות. לעומת זאת, בחתונה של אחותי שהתקיימה לפני כשלושה חודשים באולם מאזור שמחת תורה (שכחתי את שם האולם) הזמינו שלושה או ארבעה אחים מנתניה, נדמה לי שהם צאַנזער, והם הרביצו הופעה מרשימה שלא אשכח. נכון שהיו רק שני מתופפים, איש סאונד והאברכים האלה אבל הם היו מוסיקאים בנשמה, וניכר היה שמאומנים בעבודתם.

איש הרוח באמת סיפר לי על המנהג הזה

בירושלים שמזמינים רק מתופפים, למה זה? הם לא שמעו אף פעם שקיימים כלים אחרים?

פראזניק

New member
ירושלים ומוזיקה מלאה בחתונות...

כאשר היה רבי מאיר אויערבאך רבה של ירושלים, פרצה מגיפה קשה בעיר וחללים רבים נפלו. הסיפור די ארוך וכולל שאלת חלום של איזה מקובל אז. הסיפור על כרעיו וקרבו אינו זכור לי במדויק, אבל החלק החשוב הוא שהבינו אז שזה בגלל שלא זוכרים את חורבן ירושלים ותיקנו (האשכנזים. רק הם תיקנו וקיבלו את התקנה) שבחתונות יהיה רק כלי אחד ודומני שגם תיקנו שהכלי הזה יהיה תוף. תיקנו עוד תקנות לגבי חתונה, אבל זה כבר לא נוגע לעניננו.

רק להוסיף

על דברי ר´ פראזניק. אכן תיקנו שהכלי יהיה תוף אבל יש כאלה שמקילים גם בנגינה באורגן בלבד. הירושלמים האורגינליים מקפידים על התוף.

פראזניק

New member
"אורגן בלבד"?

איני יודע אם אורגן הוא כלי אחד. שהרי הוא מפיק צלילים כאלף כלים, וממילא, למרות שטכנית הוא כלי אחד, הרי שהוא נחשב כתזמורת מלאה. לא כך?

על זה בדיוק הוויכוח../images/Emo9.gif

המקילים יאמרו לך שבכל זאת זה עדיין בהגדרה של כלי אחד.אני אתן לך דוגמא,יותר נחון אני אסביר את עצמי
כשאתה מזמין אורגניסט,אתה מזמין למעשה כלי אחד ונגן אחד. אתה גם משלם בהתאם.אורגניסט זמר,עולה כמו זמר שמתופף.מאידך המחמירים יאמרו כמו שכתבת וכן הלאה... אני באופן אישי חושב שיש יותר מתיקות בפסח קרישבסקי שהיידישיסט הזכיר אותו כאן מאשר באורגניסטים העכשוויים. מצד שני זה נשמע "ריק" כזה בלי אורגן

למעלה