זה קרה
לפני כמה וכמה שנים...המקום.אולם בבני ברק.אתם יודעים..בבני ברק יש הרבה אולמות...ז´תומרת ככה יש אולם יש לו שם מסויים, אבל הוא מתפצל לכמה אולמות.כשאתה עוזב את עיר הפרות והתמהונים ונוסע לנגן בחתונה בבני ברק,אתה...איך נקרא לזה ר´ פראזניק?
אתה נתקף בהלם תרבותי...
ראשית,כולם שם נורא ממהרים כל הזמן...אצלינו בצפת הכול מתנהל לו בעצלתיים גם החתונות.בבני ברק הכול קורה, ומהר! ה"רב מלצרים" יש לו תמיד הבעה כעוסה משהו
הוא נורא ממהר...בזמן שהוא לא עסוק בלצעוק ולגעור במלצרים שלו שבתחילת הערב נגשים לתזמורת ושואלים...תגיד אחי,אתה יודע לנגן את "ייאלה מוטי לך הביתה" או שאתם מנגנים רק חסידי? הוא (הרב מלצרים)גוער בתזמורת.."אם אתם לא מפסיקים ועכשיו,אני מנתק לכם את החשמל! אתה לא מבין שבגללכם הם רוקדים...המלצרים כבר הוציאו מנה שניה, והשניצלים מתקררים!!" אז בשלב מסויים התזמורת מפסיקה לנגן כדי שהעם ישב ויאכל. בכלל צריך להבין את המנטליות של הציבור החרדי.הבילוי בהא הידיעה הוא חתונה.זה התחליף אם אפשר לכנות את זה ככה לתרבות הבילוי של העולם המודרני.זה הפאב, זה הדיסקוטק, זה הסרט,זוהי ההצגה,הכול למעשה. זה המקום להראות את עשירותך. אדם עשיר מזמין תזמורת עם עשרה נגנים.הלבוש של האורחים והמארחים בהתאם,כך גם המכוניות שמחוץ לאולם.כך גם מחיר המנה...ואז...ואז אתה יכול לראות שתי נערות בנות 18 עומדות בחוץ והאחת אומרת לשניה יווווווווווווווו דסי (הדסה) את נראת פיצוץ
יש את החתונות של ברסלב. שם זה יותר תמים ופשוט. פחות "אקשן". אז מה עושה התזמורת בהפסקה? יורדים מהבמה.טועמים משהו,והולכים לרגע להציץ באולם הסמוך ולראות איך התזמורת שם...עזוב..יאמר לך מנהל התזמורת שלך. הייתי שם יש להם מערכת הגברה ב100000 ש"ח אבל אצלינו הסאונד זה פי 1000 יותר טוב
גם האיש הישיש הולך מידי פעם לאולם הסמוך,כך גם קרה לפני כמה שנים. עמד שם קלרניטן שלפי דעתי הוא מספר 1 בארץ ובעולם הוא לא אדם שיודע לפרסם את עצמו. יש לו סגנון נגינה מחוספס משהו...ראיתי אותו כמה וכמה פעמים בל"ג בעומר במירון.הנגינה שלו מהפנטת אותי. אני לא יודע למה...הוא ניגן ניגון,לא הכרתי אותו קודם. בתקליטים הישנים שהיו לנו בבית הוא לא הופיע הניגון. לידו עמד מישהו עם אקורדאון חשמלי,ובצד ישב לו מתופף.הרגשתי שאני לא יכול להתנתק.בלי עשרה נגנים. בלי מנצח.בלי כל השואו של התזמורות העכשוויות. ניגון.סתם ניגון.נשמע משהו רומני.בטח היום כבר מנגנים אותו רבים...אתם יודעים איך קוראים היום לניגונים??"העגלון מקפץ והעגלה רוקדת". כן כן ראיתי קלטת כליזמרים עם ניגון כזה
) אבל אני חושב שמוזיקת הכליזמר היא כן משהו שראוי לחקור אותו וברצינות.הלכתי וחיפשתי ברשת...עוד לפני כמה חודשים והעלתי חרס בידי.לא נפתולי ברנדווין,לא דייב טראס. אז איפה כן??? פתאום מצאתי אותו
קוראים לוC Minor Bulgar הביצוע נחמד.ר´ אברהם חיים חעשין ניגן אותו אז עשרת מונים יותר מתוק וגם קצת שונה,יותר ארצישראלי כזה. C Minor Bulgar ואיך כותב חברינו היקר בן אהרון? רייל וכולי..
לפני כמה וכמה שנים...המקום.אולם בבני ברק.אתם יודעים..בבני ברק יש הרבה אולמות...ז´תומרת ככה יש אולם יש לו שם מסויים, אבל הוא מתפצל לכמה אולמות.כשאתה עוזב את עיר הפרות והתמהונים ונוסע לנגן בחתונה בבני ברק,אתה...איך נקרא לזה ר´ פראזניק?