זה קל כמו אספרנטו

MDoron

New member
זה קל כמו אספרנטו

אני רוצה להלל את הרעיון להפיץ את הביטויים שהציע אזרח כדה"א: אם רוצים לתאר משהו מאוד קל אפשר לומר: "זה קל כמו אספרנטו" אם יש משהו שהוא ברור ומסודר והגיוני אז הוא "הגיוני כמו אספרנטו"! וגם "פשוט כמו אספרנטו" אם נתחיל להפיץ אותם בצורה יזומה, ובאופן מסיבי, אולי זה יתפוס. כי אלה ביטויים יפים כמו אספרנטו. דורון

מור ד

New member
../images/Emo32.gif למדת 70 אתה יודע 100

עצה לסטיקר חדש לאספרנטו- באספרנטו לומדים שבעים מילים ויודעים מאה... נפל לי האסימון כשהבנתי את הגאוניות במוספיות

Eldad S

New member
מור, זה ממש לא אוף-טופיק! כל הכבוד

על היצירתיות! וגם על כל שאר הרעיונות שהעלית, ועל ההישגים בבית הספר שלך! יישר כוח!

Eldad S

New member
חביב, יח... יחז... קאל!

נראה שיש לנו כבר מספיק רעיונות כדי להסתער על הציבור ולהתחיל במסע התעוררות! ו...אחריי המבול...

Lolth

New member
קל כמו אספרנטו...

דורון, הרי היית בהרצאה האחרונה שבמהלכה כולנו הסכמנו שאספרנטו כלל וכלל לא קלה, אז למה לשכנע אנשים שזה כך? כדי שיתאכזבו?

אני מסכים עם טוראית ואלרי (LOLTH)!

ומצדיע לחיילת הטרייה שלא נטשה אותנו למרות המשמר על המולדת, דהיינו על חטיבת קרייתי... .Mi armesalutas la fres^an soldatinon

קשה או קל? נתייעץ עם חז"ל!

הגורו הגאון שליט"א זצוק"ל זכותו יגן עלינו הפרופסור אלברט איינשטיין נהג לענות על קושיות שכאלו בתשובה הפשוטה, ש"הכל יחסי". ומכאן שאספרנטו היא באמת מורכבת וקשה ביחס לדברים פשוטים יותר כמו שפת אם, אבל היא מאוד קלה יחסית לדברים מסובכים כמו שפה טבעית שנייה! אז נכון שלאינשטיין קל לדבר, הרי הוא גאון, אבל מצד שני - הכל יחסי!

Allon 8vD

New member
אבל אזרח,

יש כאן בעיה אמיתית, כי כשאספרנטיסט מכריז:
"הוא למד אספרנטו תוך שעתיים", או יותר גרוע,
"למדתי אספרנטו תוך שלושה חדשים", או יותר גרוע,
"למדתי אספרנטו תוך שבועיים. זה לא צריך לקחת לך יותר", או יותר גרוע,
"הוא למד תוך כמה חודשים, והוא בכלל בכלל לא מוכשר לשפות", הוא מזיק! חשבו מה עדיף לתנועה בשנים הקרובות: מישהו שמפסיק ללמוד אספרנטו כי גרמנו להרגיש אידיוט, או מישהו שמחליט מלכתחילה לא ללמוד אספרנטו, כי היא רק הכי קלה, אבל לא קלה? אגב, ההערה של ואלרי (אם אני הבנתי נכון), היא לגבי נושאים מתקדמים באספרנטו, כלומר שאפשר לשוחח גם בלי להבין אותם. בהקשר הזה, אני לא ממליץ להגיד "למדתי" בעבר בכלל, אלא "אני עדיין לומד".

קצת פירסומת, ידידי, זה לא כזה חטא..

ברור לי שאסור לפזר הבטחות חסרות שחר, ואף על פי כן הקלות של האספרנטו היא משהו שמותר ורצוי להלל ולפרסם בלי בושה. את המשפטים שפסלת בהודעתך אפשר לומר בהחלט אם מדייקים כמו "למדתי את הבסיס של השפה תוך כמה חודשים, ואני בכלל לא מוכשר לשפות" או "הגעתי לקונגרס עם ידע בסיסי ותיאורטי, בלי שדיברתי קודם לכן בשפה, ותוך שבוע אחד (!!!) מצאתי את עצמי מדבר על עניינים שברומו של עולם באספרנטו! למדתי כבר שפות אחרות ובכל אחת מהן זה היה עניין של שנים להגיע לרמה כזו!"

למעלה