זה קורה גם לכם?

shkool

New member
זה קורה גם לכם?

שני דברים שקורים לי במדיטציה ורציתי לדעת אם זה קורה לאחרים: 1. אחת הרגליים נרדמות, ואחרי שקמים מהמדיטציה, הרגל יוצאת מההרדמות, ואפשר להזיז אותה בחופשיות, אבל לאחר כמה שניות ישנו רגע בו כל תזוזה ולא הקטנה ביותר של הרגל גורמת לתחושת עקצוצים איומה, מה שמאלץ אותי לא להזיז את הרגל במשך כדקה. 2. בגלל התופעה בסעיף אחד, לעיתים עולים לי בזמן המדיטציה חששות שאולי יקרה איזה משהו בהול(רעידת אדמה, שריפה) שיצריך פעולה מיידית וזריזה, ואני לא יוכל לזוז. זה קורה גם לכם? יש פתרון לעניין?

../images/Emo13.gif

1. זה קורה גם לי. 2. אם אמות, אני מעדיף במדיטציה ../images/Emo13.gif ולא פחות ברצינות, הסר דאגה מלבך. הסיכוי שתתרחש רעידת אדמה או שריפה כשרגליך רדומות הוא קטן עוד בהרבה יותר מאשר הן תתפוסנה אותך כשרגליך אינן רדומות. חשוב על כך: רוב היום אינך יושב במדיטציה ../images/Emo13.gif

פשוט לתת למחשבה לעבור../images/Emo140.gif

גם לי קרה שהרגל נרדמה בזמן מדיטציה אבל ככל שאני מתרגלת יותר אני מוצאת את התנוחה המתאימה לרגליים שלי כדי שזה פחות יקרה ואף פעם לא חשבתי על דברים שיקרו מסביבי בזמן המדיטציה כי אני אומרת לעצמי שכל חשיבה שעוברת לי בראש היא רק חשיבה וזה מאד עוזר לי להמשך. ב ה צ ל ח ה ותודה ששיתפת אותנו במה שעובר עלייך בזמן מדיטציה

shkool

New member
תודה!

ושאלה, התופעה הזו לא אמורה לעבור באיזשהו שלב?

אולי כן אני יודעת שזה עדיין קורה לי

לפעמים אבל אני לא מתרגשת מזה ומחכה עד סוף המדיטציה כדי להתמתח כי יודעת שזה יעבור.

איזו מהן?

החרדות או הירדמות הרגליים? באשר להירדמות הרגליים, ככל שאדם מתרגל יותר רגליו מתרגלות יותר (../images/Emo13.gif). ישנם יוגים ומודטים היכולים לשבת ארוכות בתנוחת הלוטוס או החצי-לוטוס ואין הדבר פוגע ברגליהם. ככלל, אם אין בעיות מיוחדות של כלי-דם, דם, מפרקים, שרירים ועצבים לא צריכה להיות מניעה מישיבה בתנוחות אלו. על היתרונות שבתנוחת הלוטוס והחצי-לוטוס כתבתי כבר בעבר ואין בכוונתי לחזור על כך שוב. בכל אופן אתה מוזמן לקבל את עצתם של חברי הפורום שענו לך, לאמץ אותן ולבחור תנוחה נוחה כאוות נפשך. ../images/Emo50.gif ../images/Emo13.gif

עוד פתרון פשוט ...

שב בתנוחת ישיבה בה הרגל לא נרדמת אולי אתה מתעקש לשבת בתנוחה מסוימת שנראת לך מתאימה יותר או רצויה יותר למדיטציה ובכן ... אולי יש כאלו אבל בטוח לא על חשבון נוחות ובריאות הגוף אני ממליץ לך בכל פה לא להסיח את דעתך מכך כאשר זה קורה ולהמשיך לשבת עם רגל רדומה רגל רדומה היא רגל במצוקה מבחינה פיזית ... אמנם המצב הוא הפיך אבל באותם רגעים מה שקורה ברגל ברמת התא הוא קטסטרופה בעיני בגלל הקשר הצמוד של גופנפש אין שום ערך למדיטציה במצב כזה ... זה מצב פוגעני שחרר את הרגל ושחרר כל מיני קונספציות לגבי הישיבה יום טוב

shkool

New member
את האמת, אני גם לא מבין את הטענה

מצד אנשים רבים שיש לשבת ברגליים מסוכלות. ובאמת הרבה פעמים עשיתי מדיטצייה בישיבה על כיסא. פשוט אני ניגש בעוד חודשיים לקורס ויפאסנה של גואנקה, ואני חושב שעדיף ו"אכין" את הגוף לקראת הקורס, כי שם יושבים ברגליים מסוכלות.

נו טוב ... על כך אין עוררין

אם אתה הולך לטירונות אתה חייב להכין את עצמך לקריעת תחת ../images/Emo8.gif

dyunisus

New member
שמע

גם בוויפסנה יאפשרו לך לשבת איך שבא לך. ומסכים עם סגול שפשוט תלך על הטכניקת ישיבה שהכי נוחה, חשוב מאוד הנוחות, קודם כל נוחות הגוף ונוחות הנפש, אין קונספציות כמו שסגול אמר גם לי זה היה קורה שהייתי מתעקש על תנוחה, זו הייתה תקופת המדיטציות הרעות, שעוד לא ידעתי אבל אתה יודע איך זה בהתחלה בטח... לאט לאט התחלתי להבין שאם הרגל נרדמת, אני פשוט יזיז אותה ויפתח את השיכול, ואם הגב כואב אני יעקם אותו לחמש דקות ואחרי זה יחזיר אותו למצב זקוף, תשחקו, כמה שאפשר...

פתרונות

לעיניין הרגליים, אמץ לך תנוחה שתקל על הלחץ באזורי העצבים - תנוחת הלוטוס אולי מותחת שרירים וגידים אך מה שמעניין בה שהיא איננה לוחצת על עצבים, אילו היית גמיש מספיק הייתה יכול לשבת שעות ללא הרדמות הרגליים אני יושב בחצי לוטוס, לאורך הזמן והפעילות הגופנית פיתחתי גמישות שמאפשרת לי זאת, אני מתרגל לוטוס מלא לדקות ספורות לצורך פיתוח גמישות גם בעיניין זה אני יכול להגיד לך שכאשר אני קם ממדיטציה של שעה עלי לשחרר אמנם את שרירי הרגליים מעט אך הרגליים אינם רדומות כלל. לכן, אם אתה מעוניין בישיבת לוטוס, זה עיניין של גמישות, אם לא פשוט מצא לך תנוחה אפילו בישיבה על כיסא שתהיה נוחה לך וללא הסחות דעת מיותרות, אין טעם להלחם בישיבה במחיר הסחות דעת, לא עיסקה טובה. בלי קשר לנאמר לעיל, לגבי החששות והמחשבות, אלו הם חומרים מצויינים לעבודה, ברור שלעיתים הם מתגברים כל כך עד כדי שאי אפשר להמשיך לתרגל אך עדיין כשאר הם מופיעים תן לעצמך עוד דקה או שתיים להתבונן בהם לפני שתנסה לטפל בהם חיצונית (כמו לשנות תנוחה) תהיה נוכח להם, תכיר אותם, אל תברח מהם. עם הזמן גם התירגול הזה יעבוד בהצלחה

למעלה