זה פשוט מצחיק

זה פשוט מצחיק

חיפשתי באינטרנט סיכומים על מצרים בתקופת נאצר ומצאתי את השיר המצחיק הזה: איגרת לנאצר ביצוע: בני ברמן מילים ולחן: בני ברמן נאצר, הפיקוד כאן לא עוזר נאצר, מבצע שני חוזר יא חביבי, סגרת המצרים יסבלו מזה כל המצרים נאצר, הפיקוד כאן לא עוזר רבין מחפש אותך בנר אם בסיני צבא מצרים נס הנה הפעם גם קיבלתם פס נאצר, נאצר, יא גמאל אל תהיה כזה נבל הן אמרו לנו חז"ל: משנה מקום, משנה מזל משנה מקום, משנה מזל נאצר, נאצר, יא מסטול אל תהיה כל כך בהול מהרוסים לך יש נחת גם לנו יש כי טנקים יש לקחת נאצר, נאצר, כדאי להיות זהיר כי אנחנו בדרך לקהיר נכון, ארצנו היא קטנה אבל רוחנו איתנה נאצר, נאצר, יא גמאל אל תהיה כזה נבל הן אמרו לנו חז"ל: משנה מקום, משנה מזל משנה מקום, משנה מזל אז המקום הוא, ידידיי עם מויש'לה על הר סיני על הר סיני ובמצרים כך נגרש את המצרים נאצר, אתה עם הכוונת יא חביבי, אך תמצא גננת סגרת לנו מעברי המים ושוב השארת לנו נעליים נאצר, נאצר, יא גמאל אל תהיה כזה נבל הן אמרו לנו חז"ל: משנה מקום, משנה מזל משנה מקום, משנה מזל וכדאי לך כבר להבין כי יש דיין ויש גם דין ואין לך שום סיכויים

אה, כן

המורה שלנו להסטוריה שרה לנו את זה בכיתה כשלמדנו על מלחמת ששת הימים... את זה ואת "נאצר מחכה לרבין איי איי אי"

או בשמו של בורא עליון!

זה נשמע ממש כמו המתכונת שלי בהיסטוריה... כלומר, לפחות המבנה הרעיוני של השיר. לשיר שלי קראו "התשוקה לחלוקה" - סיפורה קורע הלב של ועדה בשם "פיל". המשך להצלחה המסחררת של "הלל לוייצמן-פייצל".

halleliesh

New member
אני בעד

לעשות מערך חינוכי עלחאג' אמין אל חוסייני. הוא היה גאון הדור של ערביי האזור, מין הרצל או בן גוריון פלסטינאי...

ובנוסף לזה

הוא זה שהקים את כל הפעילות המזויינת כלפינו, המנהיג של מאורעות 36, חבר טוב של היטלר אליו ברח אחרי שהבריטים גירשו אותו מן הארץ ובעצם הוא היווה את האיום הכי גדול באותה תקופה על המדינה שבדרך

מערך הכרחי בנושא הקשר של ערביי א"י

לשלטון הנאצי בגרמניה... לא מדובר בהרצל או בן גוריון פלסטינאי, יותר דומה להימלר או למנהיגי מרכז אירופה הפאשיסטיים שהלכו עיוורים אחרי היטלר... אדם שהיטלר קרא לו 'חבר' ו'ההוכחה שערבים הם מגזע עליון' - בזכות השנאה המשותפת ליהודים וקווים משותפים אחרים. טירפד כל ניסיון לחיים משותפים ולשלום בין ערביי א"י לישוב היהודי. מהתומכים במהפכות הנאציות והפרו-נאציות בעירק ובלבנון ובמזה"ת כולו. לא הייתי מגדיר אותו כ'גדול הדור'. יותר 'צורר' או 'אוייב הדור'... אם בתור מנהיג הוא היה מזהה את הסכנה שבשלטון הנאצי, היה ממשיך את דרכם של מלך מרוקו שסירב להסגיר או להפלות את יהודי מרוקו או של שליטי מדינות האיסלאם שהגנו על היהודים שהתגוררו בתחומם, אם הוא היה ממשיך את הדרך של מנהיגי לבנון שביקשו קשר עם היישוב היהודי המתחדש, אם הוא היה מטיף לדו-קיום כמו האמיר פייצל שחתם על הסכם עם וייצמן ב1918 (מנהיג ה'מרד ערבי' שהטיף נגד השליטים הערבים המסורתיים שמדכאים את האומה הערבים (לדעתו) והטיף גם לדו-קיום עם היהודים ועם מדינה יהודית), אם הוא לא היה מנהיג רצח שיטתי של כל מי שלא התנגד ליהודים והעיז להתחבר איתם, אם כל זה... אז אולי. לא ממש מנהיג הדור, יותר מוטט את החברה הפלשתינאית לתוך אווירה רצחנית ואנטי-יהודית תוך גרימת בעיות שממשיכות ללוות את החברה הפלשתינאית עד היום... (ושוב בגלל המנהיגות ופחות בשל העם הפלשתיני עצמו). אני בטוח שהיית צינית וזו הייתה בדיחה אך לטובת הקוראים שלא מבינים ציניות היה חשוב לומר... יום נעים! אודי

המתכונת שלי בהסטוריה מחר

זה נוראי, חצי מהחומר זה על השואה, רבע על פולין בין שתי מלחמות העולם, שמינית על מהלכים כלכליים במלחמה הקרה (כי כל הקטע המעניין באותה מלחמה ירד במיקוד) ועוד קצת על מבצע קדש ועל ששת הימים (ושוב, גם שם משמיטים מהלכי מלחמה אלא משאירים גורמים והשלכות)

למעלה