זה פשוט מוגזם!

wizibusy

New member
זה פשוט מוגזם!

אנחנו יושבים בקואליציה ומנהיגנו תומכים בישיבה עם יהדות התורה בקואליציה והם משתמשים בתירוץ העלוב שעם לא נצטרך לממשלה עם חרדים הרבה כספים יועברו מחדש לחרדים. אך ביום זה קוצץ תקציב החינוך והועברו 130 מיליון ש"ח לחינוך החרדי. לפי כתבה שנייה שקראתי הייתה העברה נוספת של 120 מיליון ש"ח לישיבות החינוך החרדי אך אני לא יודע עם זה בנוסף להעברה הראשונה או שזה חלק ממנה. לא מספיק קיצצו בחינוך!?איך אנחנו מרשים לעשות קיצוצים שכאלה בשל שיקולים קאוליציונים? אנחנו בוגדים באידיאולוגיה שלנו, אנחנו בוגדים בציבור הבוחרים בכך שאנחנו לא מקיימים את הבטחותנו הישנות שבזכותם גדלנו, ויותר מכך אנחנו בגדנו עכשיו בטיעונים העכשווים של מנהיגנו בנוגע לכספים המעוברים לחרדים.

תגובת ח"כ רוני בריזון

ותודה לגרשון צור על ליקוט החומר
: שלום לכולם, יתכן ובתקשורת יהיה דווח על אישור שניתן היום, בועדת הכספים של הכנסת, לביצוע העברות פנימיות בתקציב משרד החינוך. במסגרת העברות אלה, בתוך סעיפי התקציב של המשרד, המסתכמות בכמה מאות מיליוני ש"ח (סה"כ תקציב המשרד הוא כעשרים וחמשה מיליארד ש"ח!) הועברו עשרות מיליונים לסעיפי חינוך יסודי ועל-יסודי של החרדים. אני מצטער על כל אגורה שמגיעה לחינוך החרדי אבל במקרה זה לא מדובר בכסף פוליטי אלא בפעילות תקציבית מסורתית (המבוצעת באמצע כל שנת תקציב) שנועדה להעביר כספים עודפים לסעיפי תקציב ביתרות שליליות. לדוגמא: כארבעים וחמשה מליוני ש"ח הועברו לסעיפי שכר המורים של החינוך החרדי משום שהסעיפים הללו תוקצבו בחסר (קשה מאד לתקצב משכורות הוראה מראש ותמיד הולכים בתקציב ל"קצה הנמוך"). אפילו כספים שהועברו לסעיף בזוי כמו "אבטחת הכנסה לאברכים" הועברו מסיבות חשבונאיות (הפרש בין התקציב לתעריפי התשלום) ולא בגלל לחץ פוליטי. שלא תהיה טעות: במקביל מתנהל, כל הזמן, מו"מ שקט בין הליכוד ו"יהדות התורה" שבמסגרתו, כך מדליפים לי, מקבלים החרדים הבטחות לאתנן פוליטי בסדר גודל המתקרב לחצי מיליארד ש"ח! זה מאד מדאיג אבל זה לא קשור להעברות התקציביות בתוך משרד החינוך. רוני בריזון

wizibusy

New member
אני שמח שלפחות הגיבו אך

עד כמה שאני מבין "כספים עודפים" זה לא כספים שמקוצצים בסעיפי תקציב אחרים כפי שנעשה פה אלא אלו כספים העומדים בצד למטרות אלו. העובדה שזה הינו הליך מסורתי אינו אומר שזה הליך נכון. עם אכן "אבטחת הכנסה לאברכים" היינו סעיף בזוי כפי שהוא למה לא פועלים לביטולו?איפה הכוח של שינוי? אני לא בטוח בכלל עם 2 הכתבות הם שונות או מקבילות ומספרות חלק שונה מההעברה, אז מישהו יכול להסביר לי האם הועברו רק 130 או 120 מיליון או שהועברו במסגרת הצבעה אחת 130 ושנייה 120 ורק אחת מהם קשורה לתגובת ח"כ רוני בריזון.

../images/Emo108.gifלא זה ולא זה, זה: 141.5מיליון

תקרא בעצמך ותראה שהחרדים, ובעיקר מוסדות החינוך העצמאיים של אגודת ישראל, הולכים לקבל סכום עתק של לא פחות מ141.5 מיליון שקל (70 מיליון לאגו''י) ועדת הכספים אישרה להעביר תקציב עתק לחרדים איפה ההבטחות של לפיד ופורז שלא יתנו ידם לכך
אם שינוי לא קמה ועוזבת גם עכשיו לאופוזיציה ומצהירה על עצמה כאופוזיציה לוחמת נגד שרון ונתניהו, אני עם שינוי גמרתי
זה פשוט לא יאומן מה יעו לפיד ופורז ולמה יתנו את ידם, רק כדי שיוכלו להמשיך ולשבת על הכסאות שלהם בממשלה. אני עד עכשיו לא מבין בשביל מה בחרתי שינוי אם גם ללא ליצמן בראש וועדת הכספים החרדים ממשיכים לשאוב ולסחוט את קופת המדינה.

קאלק נוער שינוי:

אם אתם כל כך נגד זה, שילחו מכתב ללפיד. זה באמת לא בסדר. אני תומך ביח"ד, אבל בכל זאת: הבטחתם-קיימו. אחרת: תישכחו מה15 מנדטים!!! יח"ד לשילטון!!! ועוד אני חשבתי שהם יביאו שינוי...

למעלה