זה עומד לי בדרך!

BIH 93

New member
זה עומד לי בדרך!

לפעמים אני לא מצליח יותר לסבול, כל כך קרוב ועם זאת כל כך רחוק יש לי את התסמונת אבל בכל זאת במידה נורא קטנה - ככה שאני ממש על הגבול כשאני בעולם הנורמלים קשה לי לעמוד בקצב שלהם למרות שאיכשהו אני מצליח בצורה מסויימת לעמוד בזה. כשאני בעולם של אלה הנעזרים אני מרגיש שהם קטנים עליי יותר מידי קטנים. וכואב לי אני לא יודע אם אני מסביר את עצמי טוב, כי זאת הבעייה בעולם של אנשים שממהרים כל כך כל הזמן להסביר מה שאני רוצה כשלאף אחד אין עצבים לשמוע כשמישהו קצת מסתבך במילים. אף אחד לא רוצה קשר עם מישהו שלא יוצר קשר וחושבים שהוא סנוב שלא צריך אף אחד בשביל להסתדר. ולאנשים אין כח להסביר 3 פעמים בגלל שהבן אדם שמולם קצת קשה לו לתפוס יותר מידי נתונים בבת אחת . הייתה לי בוסית שדיברו איתה מסוכנות כח אדם ואמרו לה שתתחשב כי אני יותר איטי מאחרים אבל עושה את העבודה ומצויין ומאוד מהיר בזמן שאני תופס מה רוצים ממני היא התנהגה אליי כמו אל מפגר, דיברה אליי כמו אל ילד בן שנתיים ואני לכל הרוחות בן 30 ! לצערי יש פוטנציאל אבל אני מרגיש כל הזמן שהוא לא ממומש בגלל שמשהו עומד לי בדרך כל הזמן וחוצץ בגופו את התקשורת שלי עם העולם וזה משגע אותי. כי מילא אם הייתי לחלוטין פגוע אז לפחות כולי הייתי במקום שהוא במסלול האיטי לפי הקצב של כל בן אדם בלי שום ציפיות גדולות אבל כשאני נפלתי בדיוק על הגבול עם נטייה לעולם הנורמלי יותר עם רגל וחצי בעולם הנורמלי ורק חצי רגל בעולם השחור הכואב הזה זה אומנם רק חצי רגל אבל היא עושה את כל ההבדל. אני עשיתי דבר גדול בעבודה - הכנסתי את כל המכתבים למחשב - 4,500 מכתבים תוך שבוע קצב שלא ייאמן אני מנסה להסביר למנהל שלי מה עשיתי על המחשב ואיך זה יעזור להם עכשיו למצוא תוך רגע את מה שהם צריכים ואני לא מצליח הוא לא מבין מה בדיוק אני רוצה ממנו - כאילו למה ? וכשהוא נותן לי משימה אני כל כך מתבייש לשאול עוד פעם מה ? כי כבר שאלתי פעם אחת אבל מה לעשות רק חלק נקלט כל השאר קצת אבד לי כי לוקח לי קצת זמן לעבד את הכל. יצויין שאני עובד במקום של אנשים רגילים לחלוטין חברה לפתרונות תקשורת סלולרים לדור השלישי ואנשים נורא אוהבים אותי אבל לא מבינים לא אני לא מתקשר איתם בכלל, למה כבר כמעט שנה אני בחברה ובכל זאת לא נטמעתי בתוך כל החבר'ה למרות שכולם נורא אוהבים אותי. בא לי לצעוק "מה אתם לא מבינים???" זה לא יכול להיות שאני מסביר כל כך גרוע, אני לא מדבר סינית ! אומנם קצת מסתבך בדיבור אבל זה לא סינית ! ובמקום זה אני רק שותק - ושותק כשאני צריך לדבר הרבה פעמים כי אני לא מסוגל שוב לפתוח את הפה כי צריך בשביל זה מאמץ והתמודדות עם אנשים שחיים במסלול המהיר כי הם נוסעים שם באוטו חדש ואני בסך הכל בעגלה עם סוסה. איני יודע מה לומר - ליבי עליי היום כה מר.

BIH 93

New member
שלחת לי מסר אישי ?

כי לא קיבלתי כלום, אם כן שלח לי בבקשה שוב תודה.

אני 000

New member
איש יקר

אתה ענק. תמשיך, אתה גדול, ייה בסדר

BIH 93

New member
לא ממש בסדר אבל אני מקווה שיהיה :)

אני מנסה ללכת לעמדה של פלאפון כדי לבקש משהו וזה עדיין לא מצליח כי אני לא יכול לדבר עם סטופר וגם אחר כך גם יש בעיות כי אני מעוצבן שהלכתי וחזרתי בלי כלום - זה ממש טרור אבל אני כנראה אין ברירה אחרת אלא להמשיך ללכת (מקווה שאני לא אשבור משהו בדרך)

תיקון קצר תקשורתי דורש למידה

שלום לך , כואב לי לקרוא את מה שאתה כותב- בחור כל כך מוכשר ועם כל כך הרבה יכולת, חשוב שתקבל עזרה. אנא,בקש שיבואו להסביר עבורך פליייז ... אני יודעת שעמותת אפ"י של האספרגר עושים הדרכה במסגרות שונות, אז אולי אחד מהם יוכל גם לבוא לעודה שלך וטיפה להסביר גם להם, על היכולות הנפלאות שלך ועל עזרה בקשיים. נכון, להרבה אנשים היום אין סבלנות להסביר פעמיים שלוש, אך אם הם ידעו כמה זה חשוב לך, אני בטוחה שהם יהיו מוכנים יותר. אנא פנה לעמותת אפ"י, ואני ממש מקווה שיוכלו לעזור לך. אני בטוחה שאם המסביר\ה ידע לגייס אותם עבורך ולהסביר להם כמה אתה יכול לעזור להם, הרי גם הם וגם אתה תרויחו שבעתיים. שולחת לך חיבוק ויש לי בקשה קטנה- לפני שאתה מוותר על הסבר, אז אנא, אולי פשוט תחזור על ההסבר שלה ותגיד מה לא ממש הבנת. זה יקל על האדם שמולך לדעת מה בדיוק לא הבנת ויקצר את ההסבר שלו. לאנשים רגילים יש כמה דרכים לעשות תיקון קצר תקשורתי (שזה המצב כשהם אמרו משהו ואתה לא הבנת הכל): או לחזור על כל הסיפור מחדש וזה לעיתים ארוך ומעייף או לנסח את ההסבר בצורה קצרה ופשוטה יותר או להבהיר את החלקים שלא הובנו. הכי קל להם להסביר קצר ורק את מה שלא הבנת. אם תחזור על ההסבר שלהם במילים שלך- אז הם ידעו בדיוק מה לא הבנת ואז ידעו להסביר מדוויק יותר. אתה יכול לומר " התכוונת ש...." "רצית ש...." " ביקשת ש..." ואז להגיד - " לא הבנתי האם.... או...." זה נראה לך? מקובל עליך? ככה אתה והם יודעים למה הכוונה והעבודה תהיה יעילה יותר. אנחנו מלמדים את הילדים שלנו לעשות תיקון קצר תקשורתי, כי לרוב הם יודעים רק לחזור על אותו המשפט (זה נקרא תיקון ע"י חזרה) וקשה להם לעשות לו ניסוח אחר מחודש או הבהרה. אני בטוחה שכאשר תתרגל לעשות הבהרה כזאת, זה יקל על שני הצדדים. מאחלת לך המון הצלחה בעבודה וחיבוק גדול ותודה שפנית אלינו, תלמה.

BIH 93

New member
זהו שאני לא יכול כל הזמן

שיבואו לדבר בשבילי - זה מביך ! אני בן 30 כמעט ובכל זאת אני כל הזמן צריך ללכת אם שלי - כל פעם אני מרגיש את הפדיחה מחדש. מה גם שאני בחרתי לצאת מהחדר הקטן שלי בבית של ההורים שם ישבתי במשך 4 שנים ולא עשיתי לחלוטין כלום, כלום ב-4 שנות חיים כי לא חשבתי שיש לי סיכוי ושכרתי דירה ונכנסתי לעבודה ואני צריך לחיות את החיים כמו כולם עד כמה שלכולם יש פה והם יכולים לדבר ואני תקוע עם כמה מילים ואחר כך אני מתייבש. אני נורא רוצה ללכת לעמדה של פלאפון ולבקש מהם את האוזניות שהם הבטיחו לי כשקניתי את הפלאפון אבל משום מה אני לא מצליח לקבל אותן - זה לא יכול להיות שאני עד כדי כך לא ברור ! בטוח הם מורחים אותי - הקטע הוא כשמורחים אנשים רגילים הם יודעים לפתוח את הפה ולאיים ולגרום לצד השני להבין שלא כדאי לו למרוח אותם - אצלי, אין לי שום יכולת הרתעה כל מה שאני יכול להגיד זה "חבל, אני לקוח משלם" וזהו - וזה בערך כמו להפציץ בניין ריק בתגובה לפיגועים. זהו שבאפ"י מצאו לי את העבודה הזאת - טוב לא בדיוק, הנה אני שוב מסתבך אה.. איך אני אגיד את זה בלי שזה יישמע התסבוכת הרגילה - הייתי במרכז לזה ומשם מצאו לי את העבודה, אני בחיים לא הייתי מצליח ללכת לבד ולמצוא ולדאוג שלא יסדרו אותי והכל. לגבי הסברים, אחרי נקודה מסויימת אני מאבד את השאר זאת הבעייה. אם את תשפכי מים מתוך כד לתוך כוס - בהתחלה הכל ייכנס לתוך הכוס אבל אחר כך הכל יישפך ולא תוכלי להשתמש בשום דבר מזה. אז אני לא יכול לשאול מה בדיוק לא הבנתי בהמשך כי פשוט לא קיבלתי שום דבר ממנו, וזה מתסכל שאחרי כמה משפטים של הסבר אני "מלא" ולא קולט יותר בא לי כל כך הרבה פעמים להשתולל כי אני לא יכול לחיות במצב של מוח בנפח של דיסקט מלפני 200 שנה בערך. אני כבר כמה פעמים ניסיתי להכיל בתוכי את כל ההסבר - אבל אז הכל התבלבל חלק מהסוף נכנס להתחלה והחלק האמצעי בכלל נעלם לאלוהים יודע לאן. זה עצוב כי אני לא רק נדפק מזה אלא גם מרגיש קשה קליטה, מה שמן הסתם יש משהו מן האמת. תודה על העזרה.

mayarel

New member
אולי להקליט?

ניסית אולי להשתמש במכשיר הקלטה נייד ונוח לשימוש שתוכל אחר כך לחזור בקצב שלך על ההוראות? הרי המכשיר לא יפריע לאף אחד כי זה לא כמו לכתוב שלוקח יותר זמן. הרבה אנשים באמת מתקשים בהתנסחויות ובוויכוחים וצריך לחפש כל הזמן פתרונות לבעיות ולנסות שיטות שונות כל פעם. כדאי לפרק בעיות לגורמים. ברור שלא כל בעיה תיפטר במאת האחוזים אבל אם האווירה היא טובה ואתה מרגיש אהוב אין לי ספק בכלל שמאוד ישמחו להתנסות איתך בדרכים שונות. אולי גם להקליט את עצמך מדבר? היה שלב בחיים שלי שלא יכלתי לרדת או לעלות מדרגות אז מה עשיתי? ירדתי על הטוסיק גם באמצע הרחוב. לא צריך להתבייש. צריך לחיות.

גאמי

New member
ווואהו את מדהים!

דיברת ואי אפשר לא להבין אותך, פשוט אי אפשר שלא אתה כל כך מובן, כל כך. אתה דברת ואני ראיתי אחד לאחד בתיאור מדוייק להפליא את בני, וזה כאב כי זה נתן לחוש כלפיו אמפטיה מחודשת. לא פעם הילד המבריק הזה מדבר איתי ואנחנו מאוד קשורים, אך לפעמים אני מרגישה את חוסר הסבלנות הזו שאתה מדבר עליה כלפיו, אולי זה העומס היום יומי, אולי זו השחיקה, אולי זה הלחץ לא יודעת לרוב יש ביננו שיחות נפש אך לעיתים אני מרגישה קיצרת רוח כלפיו ואתה כל כך חידדת לי מדוע אסור לי. המזג הסוער שלי ליד הנועם המדהים שלו. לא יודעת, אני בהחלט יכולה להבין מדוע אתה אומר שאוהבים אותך, שכן בני באמת ילד שלא ניתן שלא להתאהב בו. לא ניתן. הוא נעים וחכם, וטוב לב וחם ואיש שיחה. החברה שלנו מאוד עצבנית, כן עצבנית אפילו לא הייתי אומרת חסרת סובלנות, פשוט עצבנית. אנשים נוהגים כך לא כלפיך, הם נוהגים להתנהג כך בשל הלחץ של החיים הללו. עובדה הם אוהבים אותך, הבדידות שאתה חש היא סובייקטיבית לחלוטין, היא התחושה שלך. אתה יודע מה? אני חושבת שגם הם בודדים במובנים מסויימים, דבר שרק הופך אותם עוד עצבניים. וכמו שאתה מבין בין השורות זה אפילו לא כלפיך, אך אופן ההתבוננות שלך על העולם גורמת לך להסתכלות הזו עליהם מבחוץ. אני לא בספקטרום ועדיין יכולה להבין מאוד את תחושת הבדידות הזו שאתה חש. שאתה שם אך לא לגמרי בעצם, אף פעם לא ממש. מבינה אותך מאוד. גלית

shavririt

New member
כמה שאתה צודק וכמה מדייק..

יש לך כושר ביטוי מדהים, ודימויים מקסימים. למשל "המסלול המהיר" לעומת "העגלה עם סוסה"..הכאב הזה שלך ממש מוכר לי. נסה לחשוב על כל הדברים הטובים שהצלחת להגיע אליהם ותראה שגם על זה תתגבר. אולי כדאי לך להגיע אל קלינאית תקשורת שעובדת עם אנשי הקשת הבוגרים, ואיתה תוכל לעבוד על בהירות ומיומנות דיבור ותקשורת. כמו שהוצע לך כאן, היכנס לקומונה "גשרים" כאן, המשותפת לאסי"ם ומשפחותיהם וגם לקומונה של האס"ים בלבד, תראה שם חברים טובים שגם הם מרגישים כמוך וקשה להם כמוך וכולם אנשים חכמים ונפלאים, עם יכולות שלא ניתן גם למצוא בין ה"רגילים". אני סימנתי לי את הדברים היפים שכן הצלחת לעשות וראיתי בחור נהדר, אהוב, מתאמץ וגם מצליח, גם אם עדיין יש לו קשיים. אל תתייאש. תחשוב וורוד - תחשוב שקוף..(מושגים שלמדתי מרונן, קומונת "גשרים", אבל לא בטוחה שהשתמשתי בהם נכון, אך..."האומר דבר בשם אומרו, מביא גאולה לעולם", אמרו חז"ל).

n o g a h

New member
מבינה אותך מאוד

מבינה ומזדהה איתך, ומרגישה את הכאב שלך. מסכימה עם כל מילה של שברירית, וגם מציעה לך לפנות לקומונת גשרים ולקומונה של האסים הבוגרים, שם תוכל למצוא אנשים שיבינו אותך וחברים שיקבלו אותך ל"משפחה" בשימחה. גם אני כמו שברירית ותלמה חושבת שכדאי לך לפנות לעזרה לגבי מקום העבודה. נראה לי שכדאי לך להתייעץ עם שמואלה מעמותת אפ"י לגבי הסבר במקום העבודה שלך על הצרכים שלך, ולעצמך טיפול של קלינאית תקשורת או טיפול ריגשי שיחזק אותך, את הביטחון העצמי ותחושת היכולת שלך.

רוצה לתמוך

קראתי כל מילה, משתתפת ותומכת בכאב שלך... באמת דברים שנוגעים עמוק בלב... ובכל זאת אני רוצה לחזק אותך, אל תתיאש! אל תפסיק לנסות! אני אמא לבת עם אספרגר וגם אני מתקשה להבין סיפור פשוט שקרה לה בבית הספר (כמעט חסר סיכוי להבין, אבל אני מנסה לתת לה להתבטא ולעזור לה לסדר נכון את המשפטים) ואני רוצה להגיד לך שיש הרבה אנשים עם בעיות! זו מלחמה קשה, אני בטוחה! - - - אני חושבת שללא עבודה עם איש מקצוע יהיה לך מאוד קשה. יש פסיכולוגים טובים (למשל בבית החולים הממשלתי בנס ציונה, זה אפילו לא עולה כסף) שיכולים לעבוד איתך על הנושא הזה. בתי טופלה בשנה שעברה בנס ציונה וחל שיפור. הרבה כוח! ותפנה לאנשי מקצוע אתה חייב עזרה וגם תמיכה! שנה מוצלחת יותר!!!

למעלה