זה עובד.

רן333

New member
זה עובד.

בזמנו כתבתי כאן על מערכת הכלובים האחרונה שבניתי. עד עכשיו חיכיתי שיהיה ממש קר, כדי שאוכל לבדוק האם שיטת החימום שלי (בעזרת FlexWatt ברוחב "3 ובהספק של 10W ל-foot) עובדת כמו שצריך. אז זהו זה. נראה לי שכבר מספיק קר כדי להכריז שזה עובד. הטמפרטורות הרצויות נשמרות בלי בעיה, ובלי חימום של החדר. ונראה שזה לא קצה גבול היכולת של המערכת הזו: הבקר מפעיל את גופי החימום במשך פחות מחצי מהזמן. אני מרוצה מאוד משיטת החימום הזו, וכנראה שאשתמש בה גם במערכת המגרות הבאה שאבנה.

רן333

New member
והנה אחד הדיירים -

פיתון מתכדר זכר מהבקיעה של 16-17.9.05.

ינאי 15

New member
נראה ממש שיטה מעולה....בהצלחה בהמשך

אגב, פיתון מתכדר ממש יפה.

איתי322

New member
מתכדר מאוד חמוד אבל...

בזמן האחרון אני שמעתי הרבה מאוד על הflex Watt ורציתי לשאול עם אתה מכיר מקום שניתן לקנות את זה או שזה רק מארצות אחרות..?

rcarbone

New member
לגבי ה-flex Watt

בשימוש בשיטה הזו, חייבים לשים טרמוסטט? איך בדיוק אתה פורס את המשטחים מתחת לטרריום, זה גם בשיטת המפל כמו עם כבל חימום? עם תוכל לתת כמה טיפים ואני יודע גם שלא מזמן היה פה לינק לאתר שממנו ניתן לרכוש, רק משום מה אני לא מצליח למצוא אותו אז עם תוכל לשים אותו שוב אודה לך מאוד

רן333

New member
לדעתי, רצוי מאוד להשתמש בתרמוסטט

ללא קשר לשיטת החימום שאתה מפעיל. הניסיונות להתאים את ההספק של גוף החימום כך שהפעלה רצופה שלו תחמם את הכלוב לטמפרטורות הנכונות - הנסיונות האלה הם שיטה הרבה פחות טובה. השימוש בתרמוסטטים נדון כאן בפורום לא פעם, ואתה יכול למצוא שרשורים בנושא אם תשתמש באופציית החיפוש המתקדם (נסה לחפש הודעות שמכילות את המילים "תרמוסטט" או "בקר טמפרטורה"). הנה לך קישור לאתר של The Bean Farm: **בבקשה**. אם תסתכל באתר הזה, תוכל לראות שה-Flex Watt הוא בעצם רצועה שטוחה, דומה לשקף, שבתוכה מותקן גוף החימום. אין יותר מדי אפשרויות להנחת גוף החימום הזה. אין מה לקפל או לסדר שם. הטיפ העיקרי שאני יכול לתת לך בעניין הזה הוא שצריך להשתמש ב-Flex Watt במידה הנכונה, כך שיהיה פרוס מתחת לכשליש מהכלוב שאותו הוא מחמם. בצורה הזו מתקבל מדרג של טמפרטורות בכלוב, והנחש יכול לווסת את טמפ' הגוף שלו. שני טיפים נוספים: א. יש לבחור Flex Watt בהספק מתאים (אפשר להתייעץ בנושא הזה עם The Bean Farm. זה מה שאני עשיתי); ב. יש לזכור שציוד אמריקאי פועל בד"כ במתח של 110v, ואין לחבר אותו למתח הביתי בארץ ללא שנאי או חיבור מיוחד. חוץ מזה, אני יכול לתאר את האופן שבו אמצעי החימום הזה מותקן אצלי (במערכת הכלובים המצולמת): הגיגיות לא יושבות ישירות על מדף העץ שמתחתן, אלא על פלטה של PVC מוקצף (חומר שמיוצר בארץ ונקרא גם Palight) בעובי 20 מ"מ. בחלק האחורי של כל פלטה כזו ישנה תעלה, שעליה מונחת רצועת אלומיניום בעובי 2 מ"מ. רצועת האלומיניום מכסה את התעלה כמו מכסה, ויוצרת משטח בגובה אחיד עם יתר פלטת ה-PVC המוקצף. ה-Flex Watt מודבק לכל רצועת אלומיניום כזו מלמטה, בעזרת דבק דו-צדדי.

rcarbone

New member
עוד כמה שאלות

השיטה נראית מצוינת השאלה עם היא מתאימה גם לטרריום זכוכית של 1.5 שממולא במצע של שביי עץ, או שלשיטה הזאת עדיין יותר כדאי להשתמש בכבל חימום? עכשיו אני בטוח שגם רצוי להשתמש בטרמוסטט לכבל חימום, יש לך איזשהי המלצה על טרמוסטט מסוים שאתה מכיר מנסיון והאם אתה יכול להפנות אותי לחנות או אתר שממנו אני יכול לרכוש תרמוסטט תודה

rcarbone

New member
חשבתי שזה לא נשלח אז שלחתי שוב

אז תתעלם מהתגובה הראשונה

rcarbone

New member
עוד כמה שאלות

השיטה נראית מצוינת ועושה רושם שהיא תפורה בול על הכלוב שבנית!!! השאלה שלי היא האם זה יכול להתאים גם לטרריום של 1.5 על 50 שממולא במצע של שבבי עץ? או שבכל זאת לשיטה זו יותר מתאים כבל חימום ועם כן איזה אורך מתאים וכמה וואט? לגבי הטרמוסטט האם אפשר גם לחבר כבל חימום לטרמוסטט? איך הוא בכלל מתחבר כלומר איפה הוא מודד את הטמפרוטרה, של הכבל (או של ה= Flex) או של הטרריום עצמו? ושאלה אחרונה האם אתה יכול להמליץ על סוג של טרמוסטט שאתה מכיר או להפנוןת לחנות או אתר כלשהו שניתן לרכוש בו טרמוסטט טוב תודה וסליחה עם אני נודניק

רן333

New member
אם היית מנצל את אופציית החיפוש

המתקדם, כמו שהצעתי לך, היית מגלה את ההודעה **הזו**, וגם את **זו**. יש גם נוספות, אבל אני משאיר לך את החיפוש אחריהן. כלובי זכוכית עלולים ליצור בעיה למי שמעוניין למקם אמצעי חימום מתחת לכלוב. יש לכך שתי סיבות עיקריות: א. קרקעית הזכוכית היא בד"כ מוליך חום גרוע. ב. אם הזכוכית ממנה עשויה הקרקעית אינה מחוסמת, חימום של חלק ממנה עלול לגרום לסדקים. מהסיבות האלה, ומסיבות נוספות, אני לא משתמש בכלובי זכוכית. מצע עבה במיוחד יכול גם הוא להפריע לחימום של קרקעית הכלוב, אבל הוא לא תמיד מפריע. צריך לנסות. עקרונית, אפשר לשלוט בכל גוף חימום חשמלי בעזרת תרמוסטט. לשאלות בנושא כבלי חימום אין לי תשובות. אף פעם לא התלהבתי מאמצעי החימום הזה, ולכן גם לא השתמשתי בו מעולם.

rcarbone

New member
על תכעס

אני עדיין מתלמד בכל מה שקשור לפורומים אז לא לכעוס לגבי הטרריום, עם לא מזכוכית אז מאיזה חומר לבנות? כל השאלות האלה הם מכיוון שאני מתכוון לבנות עכשיו טרריום חדש לבואה שלי, שיהיה לפחות 1.5*50*50 ואני רוצה מהתחלה לפתור את כל הבעיות של החימום אני רוצה שיהיה דקורטיבי אבל יעיל, זה לא הולך להיות כוורת כמו אצלך של כמה וכמה נחשים אלה רק נחשה אחת יפיפה, לכן אני רוצה לבנות פעם אחת משהו יפה ויעיל עם כל המתקנים הנחוצים אז עוד קצת סבלנות

רן333

New member
אני לא כועס,

וכמו שאתה רואה - גם לא נמנע מלהסביר ולענות על שאלות. מצד שני - ישנם מספר נושאים שנדונו כבר בפורום בהרחבה, ואין טעם לכתוב פעם נוספת חומר שכבר קיים בדפים קודמים של הפורום. בשבילך, נכנסתי ל"חיפוש מתקדם" (מופיע משמאל למעלה, מעל למשבצת שבה אתה רואה את כותרות ההודעות בפורום), והרצתי חיפוש לפי שם משתמש "רן333" ותוכן "חימום". התקבלו מספר הודעות, כולל **זו**. בנושא הכלוב שאתה מתכנן - אם הייתי בונה כלוב במידות האלה, אני חושב שהייתי בונה אותו מעץ, עם דלתות הזזה מזכוכית בחזית. אמצעי החימום המועדף עלי לחימום כלוב כזה הוא heat panels. הייתי כותב לאחד הספקים של הציוד הזה (בארה"ב), ומתייעץ איתו לגבי ההספק הדרוש. בקיצור - הייתי בונה גרסא מוגדלת של כלובי הפיתונים המתכדרים שלי, שאותם אתה יכול לראות **כאן**.

למעלה