זה נכון ש..

Amazing18

New member
איזו החלטה מטופשת

בגלל כמה שמתגייסים כדי להתאבד דופקים ת'חוק הזה. ממש מטוטמם. הנשק זו ההגנה היחידה של החייל כשהוא יוצא הביתה, והוא צריך את זה. אם צהל כלכ ך פוחד שיוציא קצת כסף ויעשה בדיקות נפשיות מידי חודש לחיילים.

RENI1

New member
הבנתי שזה בגלל

כמה תקריות של גניבת נשקים מחיילים.

Ha Sea

New member
אכן...

תופעה שכיחה שמתפתחת. לדוגמה, שכן שלי, בית ממול, הגיע הביתה בערב חמישי לפני כמה חודשים, עם נשק. יש לציין שהרחוב שלנו הוא רחוב חד סטרי בשכונה קטנה שברחובתיה נוסעים רק דייריה. את הנשק הוא השאיר בחדר לכמה דקות וירד להגיד שלום למשפחה ולראות איזה משהו בטלויזיה איתם. בפרק זמן של פחות מ-20 דקות מהרגע שבו הוא נכנס הבייתה, חלון החדר שלו נפרץ הנשק נגנב והגנבים (כנראה פלסטינאים שעקבו אחריו מהרכבת לפי המשטרה) הספיקו לברוח בלי להשאיר סימן או לעורר את חשד המשפחה שהייתה בסלון. וזה לא המקרה היחיד באזור שלי.

omeris

New member
לא מטופשת בכלל

אין לך שום הכשרה ללוחמה בשטח בנוי, ולפי הסטטיסטיקות שהצטברו במשך השנים, יציאה עם נשק מזיקה הרבה יותר ממועילה. מעטים המקרים שחייל פעל עצמאית בשטח ומנע מפגע עם הנשק. לעומת זאת מדי שנה עשרות מקרי התאבדות עם הנשק ומאות גניבות נשקים - שמגיעים לשטחים ולאחר מכן הורגים חיילים.. במקרים הספורים שחיילים בחופשה כן פעלו עם הנשק, בחלק מהמקרים כמעט קרה אסון, או ששוטר לקח את השליטה במקרה..יש לו יותר נסיון ויכולת לפעול ולתמרן עם אקדח. בקיצר, זה שזה לא נראה טוב מבחינה פורמאלית, זה לא אומר שזה לא עדיף וכדאי סטטיסטית - וזה העיקר.

alones20

New member
תשובה מפורטת

רק טירונים שעוברים הכשרת חי"ר יוצאים עם נשק הבייתה במהלך ההכשרה . להלן בסיסי הדרכה/טירונות שלא יוצאים עם נשק הבייתה בהכשרה בסלמ"ש (מוד"ש) בהל"צ (הנדסה) שבטה (תותחנים) בסל"ש (שריון( בסל"J (קורס מ"כים) בקו יוצאים עם נשק, זאת אפילו שאלה רטורית

Ha Sea

New member
מה לגבי קורס טיס?

האם אזכה להפרד מהמשקולת שלי כשאני יוצא הבייתה?

אני סקרנית

תלפיונים יוצאים עם נשק בטירונות (05 מקוצרת, לרוב יחד עם גבעתי)? ובהמשך? ואיזה נשק, אם מישהו יודע? סתם מעניין לדעת :).

תשובה

בס"ד 1. מעכשיו תלפיות עושים טירונות לא עם נחל אלא בבהל"צ, כך שהם לא עושים 05 אלא 04 רובאי (הנדסה משלימים לרובאי 07 באימון, לפחות אמורים) 2. בהמשך המסלול תלפיונים הולכים בלי נשק- ובוודאי שבשירות עצמו, אחרי הלימודים, הם ללא נשק.

למעלה