זה נכון ש....

Pking

New member
זה נכון ש....

ההורים של יודה היו בגירוש יהודי ספרד? (אם יש למישהו מושג?!) כי המורה שלי להיסטוריה הזכיר שוב את יודה, כן, ".... ו..לדוגמא ההורים של הזמר יהודה פוליקר השתתפו בגירוש ספרד...."
הוא בטוח מעריץ הדוק שלו אני חותם על כך - זה מוזר שהזכיר את יודה כבר פעמיים!!

קרן ב1

New member
אמממ... אני חושבת שבמקרה הזה

תצטרך לתקן את המורה שלך... ככל הידוע לי אין קשר בין ההורים של יהודה לבין גירוש יהודי ספרד (יש סיכוי שהוא התבלבל בין ספרד ליוון?...) ואמנם רוב מה שלמדתי בתולדות עם ישראל כבר נמחק מזכרוני אבל באיזו שנה בדיוק היה גירוש יהודי ספרד??

ענתי44

New member
נכון גירשו מספרד את ההורים של יהודה

ושל רחל ודוד וכל אותם יהודים טובים שחיו לפני יותר מחמש מאות שנה וסירבו להתנצר. כמובן לא ההורים של ה " יהודה" שלנו.

gadoso

New member
בדיוק היום

בדיוק היום בשיעור ספרות המורה אמרה שגירוש ספרד היה ב1492,ישר נזכרתי בהודעה הזו. זה אולי ההורים של יהודה אבל לא של יהודה פוליקר!:)

קרן ב1

New member
חחח תיארתי לעצמי

שזה היה לפני כמה מאות שנים, רק לא הייתי סגורה על השנה... ההורים של יהודה אמנם עברו טרגדיות קשות בחיים, אבל אין צורך להדביק להם את כל אסונות העולם!!

willo1

New member
אבל זה נכון

כמובן שלא ההורים של יודה שכמו שכבר אמרו פה גירוש ספרד היה ב1492.. אבל ההורים של יודה הם אכן צאצאים של מגורשי ספרד. לכן הם גם יודעים לאדינו

Pking

New member
../images/Emo163.gif אז

הוא בטח התכוון בדבריו למשהו אחר, זה בטוח! כי גירוש ספרד התבצע עוד שהסבים של יודה רק היו בתכנון... אבל זה ברור שההורים של יודה סבלו הרבה במלחה"ע השנייה.
אבל מה שהיה היה יודה שלנו היום הוא זמר ענק! ובקשר לזה אין שום ספקות וויכוחים!

Pking

New member
יש לי שאלה!../images/Emo9.gif

"על גג העולם" זה אלבום של יודה? או שיר מאחד מאלבומיו? ואם זה אלבום אז באיזה שנה הוא יצא??

willo1

New member
על גג העולם ../images/Emo13.gif

על גג העולם זה שיר שנמצא ב"מיטב" הכפול של יודה שיצא ב2003 . יש במיטב שני דיסקים, ובדיסק השני- השיר האחרון- נמצא על גג העולםץ הוא גם יצא כסינגל לרדיו
יעקב גלעד (|סגידה|) כתב ויודה הלחין
עזר?

A r e t h a

New member
גירוש מזופוטמיה

בטוח יש לו קשר עירקי הלא אברהם אבינו היה מזופוטמי - עירק של ימינו אם כן כמעט כל יהודי הוא עירקי!

willo1

New member
אגב,

מבין מגורשי ספרד כמה וכמה דורות אחורה היה רב שקראו לו הרב פוליקר.. רק נקודת ציון קטנטנה

למעלה