זה נכון ש.....

tal 05

New member
זה נכון ש.....

סוגרים את הפרוייקט? לא כל כך הבנתי מה הולך..חבר שלי אמר לי שהוא שמע משהו על זה ברדיו.. מישהו שמע על ההודעה הזאת?

davidori

New member
מה?

אני לא מסכים להאמין כרגע. איך אפשר להפסיק דבר כזה? אני לא יודע, אבל אני מאוד מאוד מקווה שאף אחד לא יאשר כאן את ההודעה.

hadarwin

New member
כנ"ל אבל לאמר שאני לא מסכים?..

לא כל כך יעזור... אפשר לשלוח איזה מכתב או משהו בקשה? לא יודע... אבל צריך מישהו שיודע לנסח... שיקבלו את זה כבקשה... לא יודע טוב נו... תיידעו אם למישהו יש רעיון הא?

adi23e

New member
הפרויקט לא נסגר..

מה שהוא שמע שמשרד החינוך מקצץ בפרויקטים ואחד הפרויקטים שהוזכרו זה פרויקט מיכא"ל כך שזה לא שהפרויקט נסגר, הוא ממשיך ובמרץ, כנראה שאולי לא מטעם משרד החינוך, אנחנו ממשיכים בפעילות כמו שהיה עד כה. וגם - שום דבר - מבחינת משרד החינוך - לא סופי עדיין

davidori

New member
אופס...הגבת באמצע שכתבתי

ומי יודע, אולי עכשיו הזמן לעשות עצומה נגד התשלום?

davidori

New member
אוקי אז בדקתי את הנושא

ההודעה על "סגירת הפרוייקט", שהגיעה לפני ביום ראשון אם אני לא טועה, 1-7-2007 , אומרת כי הפרוייקט יסגר, אך מה שבעצם נאמר לאחר מכן זה שכל תלמיד שירצה להשתתף בפרוייקט יצטרך לשלם מכיסו. יובל אלוני, יו"ר הפרוייקט אומר: "מחוסר ברירה אנחנו כרגע נותנים את הפרוייקט רק לתלמידים שמסוגלים לשלם. מי שנשאר בחוץ זה התלמידים שבשבילם התחיל הפרוייקט, התלמידים החלשים". בקיצור, המצב לא התשנה, הפרוייקט נשאר אך הוא עולה כסף, כמו שהחדשים מכירים כבר. כך אני הבנתי מהחדשות

hadarwin

New member
אני מכיר את זה ככה...

והפרויקט הובנה לחלשים? איזה משפט קשה זה... חשבתי שהוא נבנה לכל מי שמעוניין במצוינות (אני לא ממש חלש בלימודים אבל אחרי שעברתי את הפרויקט הבנתי אני ממש חלש
חחח כאילו לא ממש חלש... אבל הבנתי שהשאיפות שלי הם סתם אמרות... כי עד אז לא ממש השקעתי גם בתחילת הקורס... וזה ממש חבל לי)

מנסיון

מזה 4 שנים לערך שאני מלווה את הפרוייקט וכבר אמרו לא פעם שהוא עתיד להסגר ועל-אף צמצומים וצמצום משמעותי בתמיכה הכלכלית של אגף שח"ר במשרד החינוך, הפרוייקט ממשיך לפעול ואתם ההוכחה לכך. אני מאמין שגם אם יצטרכו לגבות 2500 או אפילו 3000 ש"ח ויותר עבור הפרוייקט הוא ימשיך להתקיים אך יפנה לאוכ' מסויימת. מעבר לסיבות הטובות והיפות מהסיבה הפשוטה שמיכא"ל הוא מקור פרנסה חשוב עבור אנשים רבים ומשפחות רבות.

chuchi46

New member
אני הייתי צריכה לשלם על הפרוייקט 1700 ש"ח

שזה הרבה מאוד מאוד. לדרוש 2500-3000 ש"ח?! הם השתגעו? גם משפחות ממעמד הביניים לא ישלמו דבר כזה. הקורס יהפוך להיות לנחלת תושבי צפון ת"א ולשאר חבריהם מהאלפיון העליון... איפה הרעיונות של הפרוייקט? שכל אחד יכול? מי שאבא שלו מליין יכול.

פשוט מקומם

בתור אחד שעשה את זה בחינ ם זה צובט לי את הלב ויותר עצוב לי שפעם עוד היו לי כוחות להלחם על זה... בניגוד להיום

סיוון

אני מאמינה שלא קראת נכון, אני חושבת שמייק התכוון ש"אם יצטרכו" הוא לא אמר שדורשים סכום כזה, גם בכתבה לא מצאתי שציינו סכום כזה, אז באמת רילקס....תקראי שוב, ולאט, את מה שמייק התכוון וחוץ מזה, כמה שיש עקרונות ואידיאלים לפרוייקט יש גם כסף שדיי מניע אותו, אז למרות כול אלו כבר קיים המצב שאנשים משלמים וזה לא בחינם, למרות הרעיון של "כול אחד יכול" לפעמים צריך לשנות דברים לפי הכסף. ותאמיני לי, ילד שירצה את זה מאוד, יחסוך, וכשהוא יגיע לסכום בעצמו הוא כבר בעצם כאילו הגיע לאחד העקרונות של מיכא"ל, אז אני בוחרת להסתכל על זה כך. יומטוב

chuchi46

New member
כנראה שבאמת לא הבנתי נכון..

ובכל זאת- המחיר עכשיו הוא גם ככה גבוה, ואם יקצצו בתקציב זה אומר שהמחיר יעלה. הוא בטח יעמוד בסופו של דבר על סבבות ה-2000~2500 ש"ח, שזה המון כסף, וזה ממש לא לעניין.

adi23e

New member
עד כמה שלי ידוע

תקציב משרד החינוך והסכום שלוקחים עבור קורס בתשלום אינם קשורים אחד לשני. למשרד החינוך יש תקציב (כמו שיש למשרדים אחרים בממשלה) אשר הושם לפרויקט מיכא"ל בנוסף לעוד פרויקטים. קיצוץ תקציב משרד החינוך משמעו שיש פחות כסף למשרד החינוך לממן פרויקטים, כלומר - הורדת פרויקטים. מבחינת פרויקט מיכא"ל זה אומר שלא יהיו כיתות במימון משרד החינוך, כיתות בתשלום מתקיימות בלאו הכי, ללא קשר למשרד החינוך. לחישוב עלות מוצר (=פרויקט מיכא"ל) יש מספר פרמטרים, באם משרד החינוך יחזור לממן או לא, זה לא קשור לפרמטרים. עובדה שבשנתיים -שלוש שהפרויקט פועל ללא משרד החינוך המחיר לא השתנה.

למעלה