זה נחת עלי כמו

R-o-i

New member
זה נחת עלי כמו ../images/Emo59.gif

הכל ניראה מעולה, הופך להיות בכיר בקרוב, מפקד כלי שייט ומפקד צלילה... ואז זה הגיע, פעם לא שומע קצת בקשר.. פעם לא שומע שקוראים לי... ובבדיקה מגלים שלא שומע בכלל בין 3000-8000HRZ ואז מחליטים אולי מהנמל ? ניגשים ל MRI ? הבדיקה לא מוצאת כלום... כלומר נזק מרעש... איזה רעש הייתי כבר יכול להיות חשוף אליו ? חוץ מהמנועים ? אבל אמרו לנו שהם תקינים... הבדיקה הראתה שהם לא תקינים... ויש מצב שזה מה שגרם לאוזן שמאל שלי את הנזק... בסוף המפל"ג החליט... פסילת מקצוע... לך תהיה סמב"צ... אבל איך ? איך ? שאני אתן אישורים לצוות שלי ? למה שלא אני אהיה זה שמקבל את האישורים ? יש טעם בכלל להישאר בצבא...
רועי

עָנת

New member
רועי שלום../images/Emo20.gif

אתה מבין שאתה לא יכול להמשיך בתפקידך הנוכחי,עקב המנועים שגרמו לבעיות שמיעה
. נדמה לי שהאופציה היחידה,שנשארה לך היא לקבל תפקיד חדש! רועי,לאחר השחרור הסופי מצה"ל,אתה יכול לנסות לבקש הכרה ממשרד הביטחון, בינתיים,תאסוף כל חומר רפואי שברשותך. מצרפת לך שרשור בנושא: טיפים ועיתוי נכון להגשת התביעה! מאחלת לך המשך שירות נעים וקל

R-o-i

New member
אז ככה...

קודם כל תודה על הקבלת פנים, שנית, יש בידי את כל המסמכים לגבי הבדיקות אפילו יש לי את הבדיקת שמיעה מלפני הגיוס (מהגיבוש) וגם עוד בדיקת שמיעה ממהלך השירות. הבעיה היא, שלא עברתי תאונה כלשהי... אלא פשוט דעיכה בשמיעה כנראה מצלילות או מהמנועים של הסירות שלנו... על מה עלי להגיש תביעה ? מתי ? איך עושים את זה? תודה רועי (אני משתחרר באוג 05)

1ט ל י

New member
אני חושבת...

שכדאי להגיש את התביעה עצמה לפני השחרור עצמו, כמו שאני עשיתי, בכדי שכשתשתחרר, לפחות תקבל בינתיים את הטיפולים שאתה צריך (אם אתה צריך), ישר עם השחרור, אפילו שרק כשתשתחרר. יומיים אחרי שהשתחררתי היה לי תור לרופא, ויכולתי לקבל כבר הפנייה ממשהב"ט, ולא נפלתי בין הכיסאות.

עזורא

New member
קבלתי רושם ממך../images/Emo150.gif

קצת מוטעה לגבי אישיותך שממהרת לתבוע והכרה בנכות. ידידי הצעיר אם איני טועה בהבחנת מסלולך אתה הרי ממלח הארץ על פי כיתוביך נסה לשקם את עצמך עוד בהיותך בשרות החובה שלך .שהרי זמן רב עוד לפניך לשחרור . לא תמיד כל נכות לא ניתנת לתיקון לפני התביעה כשלעצמה. באם אתה יודע או לא רוב התביעות מסתכמות בכסף גובה האחוזים כך גובה הגימלה. ורק לפעמים גם גובה האחוזים כך גובה הסיוע/טיפול הרפואי. זה שאתה פיספסת גו'ב זה חבל . אבל תמיד יש לצערינו קטיעות בתיכנונים בחיים. מה אגיד ומה אומר שאני ניפצעתי בדיוק 12 שעות לפני יציאתי לקורס קצינים.(שירתתי אז בקבע) וכל החלומות ניקטעו ונגוזו.והמשכתי על אף נכותי כנגד עד יציאתי לגימלאות. כך שאל לך לרוץ ולחפש את מי לתבוע. המלצה כמו שהמליצה ידידתנו ענת בכל מקרה שמור על כל הניירת שלך בתיק מסודר ואם וכאשר תרצה לתבוע את משהב"ט אז הינך מסודר ויש לך זמן עד שבע שנים מיום השחרור. בהצלחה לכל אשר תפנה עזרא הסופר עכו

R-o-i

New member
טעות בדבריך...

היה לי גם אחלה ג'וב ליום השיחרור, צולל בחברת החשמל... רק שהנזק שיש לי הוא נזק שלא ניתן לשיקום... אם היה ניתן לשיקום לא הייתי מקבל פרופיל 64 ומוצא את עצמי מחוץ ליחידה. מחפש לתבוע ? לא חשבתי על זה, עד שהרופאה תעסוקתית אמרה לי שאני צריך. רועי.

עזורא

New member
לידידי הצעיר../images/Emo150.gif

וואלה יש לי ניסיון כל כך עשיר בתורת החיים וטוב ללמוד מהזקנים. אתה בחור צעיר שכל העולם לפניך אז תעשה הסבת מקצוע לא נורא. שאלתך הרגיזה אותי האם להמשיך לשרת בצבא.תגיד איזו שאלה זו ?ועוד מבחור בעל מוטיבציה כשלך .ושוב התאכזבתי ממך. בקשר לגו'ב שחיכה לך בשחרור. רק ואך ורק אם זה עסק משפחתי אתה אולי יכול לתכנן ואם לא אז אין לך על מה לסמוך. בדרך כלל רוב הצעירים הם פתיים ונראה לי שגם אתה. למד משהו חשוב ידידי הצעיר .רק שהדבר ביד הוא הכן נמצא ולא שום דבר אחר וכל זה מנסיוני העשיר . אני מניח שקראת את שקרה לי שערב לפני היציאה שלי לקורס קצינים שתיכננתי שאחזור ליחידתי ויהיה מפקדה וכו' וכו' ואז בשניה אחת הכל נפל ונעלם. לכן לא נורא אם שמיעתך נפגמה אולי תעשה בזה שימוש נבון וכך יהיה לך שקט יותר בחיים. עזרא הסופר עכו

עזורא, מה קרה לך? רד מהילד, מותר לו

להיות מבולבל,גם ככה קשה לו.הנסיון שלך צריך להנחות ולעודד .

בני1234

New member
להעמיד דברים באור הנכון

נכון שניתן לתבוע עד שבע שנים אך אם תובעים= מגישים ניירת מקבלים את התגמולים מיום השחרור. לידידינו החמוד לך לרופא היחידה שיתן לך את הטיפול המתאים לו אתה זקוק כעת שמור כל מסמך רפואי הקשור לנושא בהצלחה

עָנת

New member
../images/Emo124.gifבני

זוכר,לא מזמן היה בפורום דיון,מתי בעצם אפשר/צריך להגיש תביעה למשרד הביטחון
אז טענת שחייל בסדיר לא יכול להגיש תביעה
מה דעתך על מה שטלי כתבה
טלי השתחררה מהצבא יחסית לא מזמן.

1ט ל י

New member
אכן כך

השתחררתי באפריל 2002, בלי שיתנו לי הרבה ברירות, 3 חודשים לפני השחרור... בכל אופן, הרופא בר"ם 2 אמר לי שכדאי לי להתחיל בתהליכים עוד לפני השחרור, כי אם אני מגישה את הטפסים אחרי השחרור, אני עלולה "ליפול בין הכסאות", ומאחר ועשיתי מה שהוא אמר, קיבלתי את כל ההפניות והתרופות שאני צריכה מיום השחרור...

עָנת

New member
רועי,עליך להגיש את התביעה

שכתוצאה מהשירות הצבאי,נפגעה שמיעתך(מהעבודה עם המנועים)

עזורא

New member
התביעה../images/Emo150.gif

איני חלילה שומר על משהב"ט שלא יגישו תביעות נגדם שלא הובן שלא נכון . אני אומר שיש עוד הרבה זמן שחייל בחובה יגיש את תביעתו. על כן אני מצודד בזה שהוא ילך לטיפולים במסגרת הצבא עכשו ועד שיחרורו ולאחר מכן שיתבע .והעיקר שלא יתלה תיקוות רבות בנבלות. שבת שלום עזרא הסופר עכו

lr82842

New member
../images/Emo13.gifעזרא אחי../images/Emo13.gif

שבוע טוב נכון שצריך לראות את חצי הכוס המלאה!!!!!!!! אבלללללללללללללללללללללל. הרבה אנשים שרואים את החצי שהוא מלא במרורים ובסקטור שלנו ישנם מעטים שרואים את החצי באופטמיות מוטי פורטל

עָנת

New member
זה ברור מאוד רועי../images/Emo70.gif

עקב תפקידך הצבאי,חלה ירידה בשמיעה (עבודה מול המנועים המרעישים
)! אל תדאג לקייס,כי יש לך
המון בהצלחה
אל תוותר,תגיש תביעה בכל מקרה

ברק 188

New member
לרועי- כפגוע שמיעה מלפני 31 שניים

נפצעתי/נפגעתי בזמנו בכמה דברים. בין היתר גם בשמיעה וגם בנשמה, בזמנו זנחתי את הנושא השמיעה עקב הדרדרות בנשמה, עברו שנים בנשמה טיפלתי במיסרות למדתי מכיר את עצמי ויכול להתמודד עם המצב, בשמיעה הדרדרות לרעה קשים וירדה באיכות החיים, אחרי שנים פניתי להכרה היה ידוע שבכתובים שם בתיק האישי ישנם המסמכים, וראה איזה פלא נעלמו להם ואני שהיתי תמים לא היו תצלומים ברשותי-אין-הכרה ! מהנסיון שלי,ברגע הראשון שאתה יכול להגיש תביעה, ולקבל את מה שמגיע לך בזכות ולא בחסד לא לשכוח לצלם הכל ולשמור אצלך כל מסמך !

shanis

New member
מאחר ונראה לי ששירתנו באותה יחידה..

רק בהפרש של כמה שנים אז קבל תשובה: את התביעה, אם אני זוכר טוב, אתה יכול להגיד כשנה לפני השחרור (יכול להיות שאני לא זוכר במדיוק את פרק הזמן אבל זה לא בעיה לברר). נשמע שיש לך את כל המסמכים הדרושים ואם לא היתה לך בעיית שמיעה לפני הגיוס לא תהיה לך בעיה לקבל הכרה. כמו שציינו , תגיש את התביעה לפני השחרור כדי שאם תצטרך טיפולים רפואיים עם השחרור תקבל אותם בלי בעיה. הבריאות יותר חשובה מהכל ולכן קבל כל תפקיד שלא יחמיר את הפגיעה. צבא עושים 3 שנים (פלוס) אבל עם הנכות חיים לכל החיים. שניה אחרי שתצא מהצבא אף אחד לא יזכור איפה היית ותהיה שווה בין שווים אז עזוב אותך מגאווה ואגו וקבל כל תפקיד שלא יחמיר את המצב. בהצלחה.

רועי , בחיים לא הכל צודק ולא הכל נכ

ון.אין מה לעשות ,ככה זה .אז שנה כיוון ,כי כל שינויי הוא לטובה אם תיקח את הדברים בפרופורציה המתאימה. בהצלחה ושמור על עצמך

בני1234

New member
סדר בדברים

לחייל מגיע זכאות לטיפול עקב פציעתו היות ולא ניתן לתבוע את משרד הבטחון תוך השרות, יש להגיש את התביעה מיד לאחר השיחרור עמ למנוע מצב של בין הכיסאות.

עָנת

New member
בני ברשותך../images/Emo39.gif

מחר אצלצל לא.נ.צ לבדוק סוגיה זו. כי אני זוכרת (אני מקווה שאני לא טועה) שאני הגשתי את התביעה עוד שהייתי חיילת(סה"כ 3 חודשים לפני השחרור) וטלי1,השתחררה לא מזמן,והגישה את התביעה עוד בשירות הצבאי. אז אולי, משרד הביטחון,עושה "איפה ואיפה" לגבי איזה תביעות לקבל

למעלה