זה נורמלי?

danver111

New member
זה נורמלי?

שלום, אני בת 23 וכשנה יש לי חבר בן 28. הוא גר עם שותף, שהוא חברו הטוב ביותר, ואני גרה עדיין עם ההורים. לאחרונה הוא וחברו עברו לדירה חדשה, לאחר שהסתיים להם החוזה בדירה אחרת. המעבר היה לי קצת קשה כי דמיינתי אותנו דווקא עוברים ביחד, אבל זה עבר תוך יומיים כי כלכלית זה לא הצעד הנכון לעשות בשבילי (גרה בת"א ומתחילה ללמוד באוק'). הבעיה היא כזאת: חברו הטוב, השותף שלו, התחיל לצאת עם האקסית של חבר שלי. שרק לפני שנה הם היו ביחד, וכל הקשר שלי ושלו התחיל קצת עקום בגלל שהיא הייתה בתמונה. אני חושבת שמטבע הדברים שלא אוהב את האקסית של חבר שלי, אבל בטח שלא ארצה שנהיה כולנו ביחד תחת קורת גג אחת. אני ישנה אצלו הרבה ומבלה אצלו ועכשיו זה נראה לי מעט חולני כל המצב הזה. בנוסף, אני חושבת שהחבר הזה הוא לא באמת חבר, לא יוצאים עם חברים לשעבר של חברים שלך, במיוחד שגרים איתך! חבר שלי אומר שהוא מקבל את זה, וחשוב לו האושר של החבר שלו. לפני חודש וחצי כשהסיפור החל, הוא אמר לי שהוא מבין את הבעייתיות שלי וגם שלו בסיפור ושהוא יעזוב את הדירה. מאז הפסקתי לשאול ולהציק אבל אני מרגישה נורא להגיע לדירה. כל הזמן מקווה שהשותף לא יהיה בבית, כשהוא לא בבית אני יודעת שהוא "אצלה". אחרי כמה שבועות שאני לא אומרת כלום למרות שזה נורא מציק לי, נשברתי אתמול ואמרתי שנמאס לי לבוא לשם, שאני מרגישה מאוד לא בנוח ונורא רציתי לדעת בליבי מה עם ההחלטה לעזוב את הדירה. כמובן שה"שאננות" שלי וזה שלא דיברתי על זה כמה זמן קצת החלישו אצל חבר שלי את הלחץ בחיפוש הדירה, אבל כשהוא ראה אותי אתמול וש"הזכרתי" לו אז הוא אמר שהוא מנסה לחפש פיתרון, כי הוא לא רוצה לעבור לבד-יקר, או עם שותפים שהוא לא מכיר. אני לא לוחצת עליו אבל סתם רציתי לשמוע דעה מבחוץ: -איך כל עוד הוא גר שם אני אמורה להסתדר עם זה? אנחנו נפגשים הרבה בבית, ואצלי אי אפשר הרבה להיות. ההורים שלי בבית וזה פשוט לא נוח לשנינו. אני בכלל לא רוצה להסתדר עם זה, יודעת שזו גישה ילדותית אבל מרגישה שאין לי את המקום שתמיד היה לי שם. -אני היחידה שחושבת שזה מעשה שלא ייעשה? תודה,

תותי151

New member
לא את לא היחידה

אני חושבת שאת צ-ו-ד-ק-ת בהרגשה שלך מאוד אני לא הייתי מסכימה ביכלל שהאקסית של חבר שלי תתקרב לרדיוס שלו (ובכלל כל בת שהיא ) תסבירי לו שאם היה קורה מצב שהאקס שלך היה ניכנס לתמונה איך הוא היה מרגיש אני בטוחה שמאוד מאוד לא נוח אז מה הוא היה מצפה ממך לעשות? הוא בחיים לא היה נותן לך לישון איתו אפילו באותו דירה מקווה שעזרתי לך

מריוס זכריה

Member
מנהל
שחררי

את בטח לא היחידה שחושבת כך, ותיכף תשמעי עוד כאלו שחושבים כך. אני לעומת זאת לא חושב כך. אני מבין שזה מפריע לך, אבל אלו החיים וצריך לזרום איתם. צריך לדעת לתת לעבר לעבור. אם בין שני החברים העניין סגור, אז הוא צריך להיות סגור גם בשבילך. הרי זה אמור להיות הרבה יותר קשה לחבר שלך ולאקסית שלו, לא? אם שניהם חיים עם זה בשלום, נראה לי ראוי שגם את תחיי עם זה בשלום. בקיצור: שחררי. מריוס

chenby

New member
גם לי זה לא היה מפריע

תחשבי על זה ככה... חבר שלך הסכים שחבר שלו יצא עם האקסית.. כלומר שהוא מוכן לקחת אפשרות שהוא יראה אותם מתחרמנים לו מול העיניים.. וכנראה שזה לא כזה מפריע לו.. אולי המערכת יחסים שם לא היתה משהו לכן לא מזיז לו? עצם זה שאת מנסה לשלוט בחבר של חבר שלך - שלא מוצא חן לך עם מי הוא יוצא.. זה כבר הרבה מעבר לגבולותייך. את יכולה לחיות בשלום עם זה ולהרגיש בטוחה ולתת אמון בחבר שלך. ואת יכולה להמשיך לרטון ולהתעצבן - מה שבסופו של דבר יכול לבוא כנגדך. בכל מקרה זה לא העניין שלך עם מי החבר של חבר שלך יוצא ועם מי האקסית של חבר שלך יוצאת. עדיף שהם יפגשו כשיש לה חבר ולא כשהיא פנוייה ואולי רוצה לחזור אליו.. ואם בסופו של דבר את וחבר שלך תיפרדו, זה לא יהיה קשור לאף אחד אחר חוץ מלשניכם - אם לכם לא תהיה התאמה. אז תהיי ממוקדת בהתאמה שלכם ולא באחרים שלא צריכים להכנס למשוואה.

I C E M A N 7

New member
מצד אחד

אני נוטה לצד של שני המומחים המדופלמים מעלי. החבר שלך מן הסתם אדיש לאקסית שלו, ואם הוא חי עם זה בשלום אז כנראה שאין לך מה לדאוג. הרי גם אם לא היו גרים ביחד, מן הסתם היה מתארח מדי פעם אצל חברו הטוב ואני בטוח שגם זה לא היה מתקבל אצלך בסבבה. מצד שני צריך להיכנס לראש של הגיל שלך. בגיל הזה רואים את הדברים קצת אחרת ויותר רגישים לענייני אקסים ואקסיות.. וזה שהחבר שלך מבין את הבעייתיות אמור להוביל אותו לפירוק השותפות ASAP. בכל מקרה זו סיטואציה לא נוחה ללא ספק ואת לא צריכה להרגיש "ילדותית" עם התחושה שלך. היא בהחלט מתאימה לגיל שלך.

רפסודיה

New member
רדי מהנושא

יש לך את כל הסיבות להרגיש מצוין עם עצמך ובהתעסקות בנושא הזה את רק מקלקלת לעצמך, לא חבל? אמרת ש: "כל הזמן מקווה שהשותף לא יהיה בבית, כשהוא לא בבית אני יודעת שהוא "אצלה""- קל להבין שנעים לך יותר בדירה כשהשותף לא שם, בגלל שיש לכם אז את הדירה לעצמכם, אותו כיף שהיית מרגישה בוודאי אם חברך היה גר לבד. אבל ממש לא מבינה למה מעניין אותך אם השותף נמצא "אצלה" כשהוא לא בבית. מה איכפת לך בכלל איפה הוא? שני החברים בסדר עם העניין, איך האקסית מרגישה ממילא לא איכפת לך, כך שנשאר לעודד את עצמך- אם הקשר שלך עם חברך משביע את רצונך התמקדי בטוב שבזה והניחי לנושא.

יעל717

New member
../images/Emo8.gifהאם האקסית יפה ומושכת או מכוערת ומשעממת??

אני חושבת שאת צודקת ב100%.לא נעים בכלל כאשר האקסית של חבר נמצאת בסביבה כל כך קרובה.לצערי, לא נראה כרגע שיש לך מה לעשות בעניין ולכן תלמדי להתמודד עם זה ותקווי שגם החבר של החבר יפרד ממנה מתישהו וטוב אם שעה אחת קודם. אבל לדעתי היא מאיימת עליך לא רק בגלל שהיא האקסית שלו אלא גם בגלל שהיא כנראה נראת טוב ודי כיף להיות איתה,כי אם היא הייתה הרבה פחות יפה ממך ומשעממת עד מוות,אז בטח לא היה מפריע לך כל כך שהיא בסביבה.....

BlackUnicorn

New member
יש שיחשבו ככה ויש שככה.

אני חושבת שאת היסטרית לחינם. הבחור שלך כנה, פתוח, מהווה חבר טוב. מה עוד את צריכה?

אייבורי

New member
תפרדי ממנו

ככה נוכל לעבור לפרסומות. [מצטער הטלנובלה שלך משעממת נורא, תנסי להביא דרמה איכותית לפעם הבאה]

joanne8

New member
מצד אחד

נראה שהוא לא כל כך רציני לגבייך, שוקל לעבור לדירה לבד אבל לא איתך. כמה זמן בייחד? מצד שני את בת 23, מה יש למהר? בקיצור אין לי תשובה חכמה, סתם יושבת כאן ומדפיסה מילים

czar

New member
זרמי עם החיים בלי לחפש קשיים

הוא עוד לא מפיק רציני בחיים, שהוא יקבל את תפנית הרצינות דברים יסתדרו לכאן או לשם אבל כל לחץ שלך רק יזיק. תני לדברים לעבור ליידך גם אם את לא מרגישה הכי נוח.

nate2000

New member
לדעתי את צריכה להשתחרר מכמה תפיסות

כמו "אני חושבת שהחבר הזה הוא לא באמת חבר, לא יוצאים עם חברים לשעבר של חברים שלך, במיוחד שגרים איתך! " למה לא? השותף פנוי והאקסית פנויה, מה הבעיה? כי בסופו של יום את היחידה שנפגעת מהמצב. את מתנהלת כמו פקעת עצבים, לא יכולה להגיע אליו לדירה, לוחצת עליו ובטווח הרחוק הורסת את הקשר שלך.

Goopie

New member
מה זה "נורמלי"?

אני מדברת בתור מי שהייתה בסיטואציית האקס מהצד ההפוך - שידכתי לאקס שלי (אקס "רציני", חבר ראשון, שנתיים וחצי יחד) חברה שלי, והם יצאו קרוב לשנה, ואני והיא חשבנו לשכור דירה יחד בזמן הזה. וגם במקרה שלנו, כשנפרדנו הייתה פרידה שנמרחה על כמה זמן (אם כי לא הגיעה עד לקשר שלי עם החבר שלי עכשיו). להגיד לך שחבר שלי השתגע על הרעיון שאני והיא נהיה שותפות כשהוא שמע? לא. אבל לא מתוך קנאה, אלא פשוט כי הוא (וגם אני, בעצם) לא תופס את האקס שלי כבן-אדם מעניין שהוא רוצה למצוא את עצמו מבלה איתו ערב בטעות. אני לא חושבת שזה מעשה שלא ייעשה, או משהו שלא הייתי משלימה איתו. אני כן חושבת שזה יכול ליצור אי-נוחות, ושאם היה לי חבר אחר הוא לא היה מוכן לשמוע על זה, אולי. אני יכולה להבין איך המחשבה על בן זוג שמתעורר לפעמים באותו בית כמו האקסית שלו מרתיעה. הנקודה היא שזה לא משנה מה אני חושבת. המעשים שלי לא מגדירים "נורמלי" אבל גם המעשים שלך לא. מה שמפריע לי - מפריע לי, ואני לא עוצרת לחשוב אם זה הגיוני או לא, אלא פועלת בהתאם להנחה הזאת. לגבי מה שאמרת, שהוא לא באמת חבר - אני שידכתי בין האקס לחברה כי שניהם חיפשו סטוצים באותה תקופה. בסוף הם התחילו לצאת, ולא - לא חשבתי שזה רעיון טוב (פשוט כי מגיע לה מישהו טוב יותר). זה לא אומר שהיא לא חברה אמיתית, או כל דבר כזה, אפילו כשזה נעשה "בניגוד להמלצתי". זה חבל, כי לקח לה כמעט שנה להבין גם היא שהוא לא הבחור הכי שווה שיש, אבל לא כעסתי עליה לשניה, רק חשבתי שהם לא מתאימים. אם היו לי רגשות כלפי האקס, כנראה שבאמת הייתי רואה בזה חוסר התחשבות מוחלט וכועסת. אם לחבר שלך זה לא מפריע שהם יוצאים, כנראה שהוא באמת התגבר עליה. זו דווקא נקודה לטובתו, בסך הכל.

למעלה