יומן מסע, היומיים הראשונים
אני כותב את הדברים האלה לפי סדר זמנים פחות או יותר. תזכרו שאני רכבתי על הסוסה כל יום פעם ביום, מיום ראשון ועד ליום שבת כולל. ופה אני גם מראה בערך את השיטת העבודה המועדפת אלי. אז הנה אני מתחיל. יום ראשון: הגעה ובדיקה. הגעתי לחווה ודבר ראשון דיברתי עם הרוכבים שלה, מה הבעיות, מה השטויות, מי הסוסה וההיסטוריה שלה. הם נתנו לי את ה פרטים הבאים בערך: סוסה צעירה בת שלוש, מנסה תמיד לרוץ, לא עוצרת, לא הולכת אחורה, ובלחץ עושה רודיאו. (זה מה שאמרו לי הרוכבים) לאחר מכאן לקחתי את הסוסה והתחלתי לאכוף אותה, כך גם בדקתי את עבודת הקרקע שלה. מהקרקע גילתי את הדברים הבאים: היא לא מפחדת מאנשים, אין לה בעיה לתת רגלים, ואין לה בעיה לתת לי לאכוף אותה. בהובלה ביד היא גם בסדר למרות שלפעמים היא מנסה ללכת יותר מהר ממני ולא נשארת מאחורי. עליתי על הסוסה במנז´ והתחלתי ברכיבה רגועה בלי לחץ על הגדרות, מין בחינה של מה הסוה יודעת. איך שעליתי על הסוסה כבר הסוסה חיפשה לרוץ קדימה, ושיחקה המון עם הראש שלה למעלה למטה. עצירות לא קיימות ואין מה לדבר על הליכה אחורה. נכנסתי לעבוד אייתה במעגלים כדי לעבור למקצבים יותר גבוהים ולגלות איזה עוד בעיות יש. גילתי שהסוסה לא גמישה בטירוף. נופלת לתוך הסיבובים, וזורקת תחת בפניות. תזוזות מיותרות על האוכף גורמות לבאקינג, בתאחלס מדובר בהרבה עבודה. המשכתי בעבודה במעגלים תוך כדי התעקשות על מקצב, וסיימתי את הרכיבה אחרי 50 דקות בערך כי הסוסה לא בכושר. יום שני: החלטה על דרך עבודה. החלטתי לעבוד עם הסוסה במעגלים בשביל לשמור איתה על מסגרת. עבודה בפלאקסים בשביל הורדת ראש. ולעבוד עם תרגילי גמישות רבים. העבודה במעגלים התחלקה לשניים ימין ושמאל. לצד ימין הסוסה עובדת הרבה יותר טוב, קל לה יותר להתגמש ולעבוד במעגל ביותר נורמליות. לצד שמאל יש לה בעיות עם הגמישות והיא לא מסוגלת להישאר במעגל. באמצע הרכיבה הבנתי שהעצירות שלה הן במצב נואש אז עברתי לעבוד על זה. עשיתי זאת בדרך הבאה: רכיבה במעגלים יציאה מהמעגל לכיוון הגדר הקרובה, עצירה על הגדר, ואז הליכה אחורה, בהליכה אחורה גם הייתה בעיה, אותה פתרתי בזה שחסמתי לסוסה את שלושת הכיוונים ימינה שמאלה וקדימה ונתתי לה את האפשרות היחידה, הליכה אחורה. אחרי הרבה קדימה אחורה זה היה פחות או יותר משביעה רצון וחזרתי לעבודה רגילה. אני חייב לציין שתוך כדי עבודה אחרי כל עצירה עבדתי איתה על תרגילי גמישות של הצוואר. היום הזה היה קשה במיוחד כי פה בפעם הראשונה שמתי באמת לחץ על הסוסה ודרשתי ממנה דברים. בסוף הרכיבה בזמן הקירור נתתי לה לעשות הרבה תרגילי גמישות שבעצם פירקו את הסוסה לשלושה חלקים, צוואר, מרכז, ואגן. כל זה ע"י תרגילים כגון סייד פאס, טו טראק, ספינים על רגלים קדמיות ואחוריות וכ"ו´ וכ"ו´ . טוב יש לכם שני ימים לקרוא, בהמשך היום כשיהיה לי כוח אני המשיך לכתוב את הימים הבאים. טאז השד והאילוף