זה ממש חילול השם

רוני 84

New member
זה ממש חילול השם

היום הייתי בפיגוע מתוקף תפגידי כמתנדב משמר אזרחי וניגש אליי אחד הקצינים ואומר לי תגיד מזה החרדים האלה כל כך הרבה אנשים הגיעו לזירה ולא נותנים לכוחות לנוע זה ממש חילול השם שזה הרושם שאנחנו נותנים . תחשבו על זה!!!

א77

New member
לא כל דבר כרוך בחילול ה'

החרדים האלה הם המונים. חלקם מגיע לעזור, וחלקם מתוך סקרנות. אולי כדאי שהסקרנים ההולכים לראות יתחפשו להבא ללא חרדים, כי אז לא תהיה כל בעיה. מה לעשות שהבגדים ממסגרים את האנשים למסגרת החרדית. כשיש פיגוע בדולפינריום וכו', כי אז ההמונים הסקרנים לא מבוקרים, כי אינם מלוכדים במכנה משותף.

שיSY

New member
צודק!

חילול ה` זה דבר חמור מאוד! במעמד הר סיני שה` הכריז "לא תשא" העולם הזדעזע ארבע מאות פרסה על ארבע מאות פרסה , זה מראה עד כמה אנו צריכים להזהר מחילול ה`. העוון של מי שרואה דברי פריצות בצנעה הוא פחות חמור מאחד שיראה בפרהסיא.

א77

New member
נראה לי מעין תערובת

חילול ה'. פרהסיא וצנעא. אמונים עלי דברי חז"ל כל המחלל שם שמים בסתר נפרעין ממנו בגלוי. איני חושב שאנו חייבים לחוש מחללים שם שמים כשאנו באים לראות מה קורה מאה מטר מביתינו. כל תושבי גני גד הבסמוכה, יצא לבם מהבוםםםם ההוא. אז מה קרה אם הלכו לראות? הם לא עברו עבירה מסויימת שגרמה לחילול ה' חלילה. הם סקרנים. ואוליי כל אחד היה מסתקרן אילו בשכנותו היה קורה כזאת. וכי בשביל הכיפה והפאות עליהם לא להוציא אפם מחרכי התריס?! הבה לא נגזים. כך לטעמי לפחות.

שיSY

New member
אם

המשטרה אומרת במפורש לא להגיע, ובאים לשם זה חילול ה`, כי מספיק שחילוני אחד יסתכל על החרדים, ובגלל זה לא יחזור בתשובה. באים לשם(ביטול תורה) רבים עם השוטרים זה לא חילול ה`?

א77

New member
אין שום חילול ה' כשלא מצייתים

להוראות מסויימת של משטרת ישראל. אם יש מי שאינו חוזר בתשובה בגלל שהחרדים לא מצייתים להוראות המשטרה, כי אז איני חושב שיש הפסד גדול ליהדות בשל אי 'חזרתו'. עדיף שיחזור בתשובה בשביל הכרת הא-ל והתורה וכו'.

שריקו

New member
אתה מדבר על חמור

לשון הרע גם זה חמור אנחנו מדברים על אם היה או לא חילול השם מה קשור מה שעניתה?

עזות מצח של אותו קצין שונא ישראל

אני לא יודע מי אתה רוני. חרדי באמת או חילוני שנכנס לכאן עטוי במסוה חרדי. איך שלא יהיה, כירושלמי אני נושא ברפרטואר הדמים שלי נוכחות רציפה ל"ע במקומות של פיגוע שרצתי להרגיש קרוב לכאב ואני רוצה לומר לאותו קצין עז פנים שמרבית הפיגועים התרחשו במקומות חילוניים, אם בקפה רימון ואם במושבה הגרמנית וכו` וכו` ובכל פיגוע, אלפי סקרנים ח י ל ו נ י ם גדשו את המקום. לפני שאותו קצין מפוטם מוציא לעז, שיקח דוגמא מזק"א שהם הנוכחים בכל פיגוע!

gurfi

New member
צודק!

אחד מהסממנים החרדיים זה הסקרנים. (כמו ההליכה על הכביש..) ראיתם פעם מכבי אש שעומד ברחוב (אפילו בלי לכבות כלום) בלי שאלף ילדים עומדים ומסתכלים.... כתבתי כאן לרפי כבר אתמול לא ללכת כי זה רק מפריע, חבל שהיו צריכים ככה להפריע.. ואגב, נכון שסקרנים יש גם חילונים, אבל, כמות כזאת של סקרנים זה מיוחד...

שריקו

New member
דברים בלי קשר

לא מה שכל אחד יגיד זה אומר שזה הרושם שלנו בעני כולם ודבר שני שזה פעם רישונה שקרה כזה קרוב לב"ב לכן רצו לדעת על מה מדובר.

רפי rafi

New member
אולי עליך זה חילול השם.

אני הייתי בהרבה פיגועים וגם בזה הנוכחי,והיו בפיגוע הנוכחי הזה קצת סקרנים בהתחשב במיקום המרכזי של הפיגוע,אז נא לא לבלבל את המוח,דרך אגב שליש מהצופים היו חילונים מפרדס כץ הסמוכה,ואם אתה מדבר בתור מישהו מזק"א וכדומה אז אני יגיד פה משהו אחד שטוב מאוד שכל מתנדב במד"א מחליף צד באפוד (לידיעתכם צד אחד זה מדא וצד שני זה זקא) .

למעלה