זה ממש בלתי נתפס....

זה ממש בלתי נתפס....

אתמול הייתי בבית מלון וראיתי סרטים על השואה... זה הדבר היחידי שמראים עכשיו... אתה רואה את זה ו... ממש ממש נפעם מתעצבן לא מבין משתומם נגעל... הכל ביחד... בקיצור סרטים ממש קשים לצפייה... בחלק מהם בכל זאת .... אבל לאדע הציק לי שמה... הציק לי הרבה דברים אבל אחד מהם זה שאתה רואה הולכים לך בשיירה לפחות 300 400 יהודים ברובם גברים הולכים בדרכם למוות שפשוט כמה עשרות בודדות של חיילים גרמנים שומרים עליהם ואתה שואל את עצמך מה ?? למה ?? אי אפשר שכל קבוצה על חייל ופשוט ה ו ר ג י ם אותו הרי הם יותר הרבה ועוד עם כל מה שכ``א הצטבר לו שמה על הנאצים ימ``ש אז ש י ה ר ג ו מה מנע מהם שלא?? זה ממש היה מקומם לראות כזה דבר... אבל באמת רואים שהכל מכוון מלמעלה ו... מה אומר.... השם יקום דמם...

מה הקשר המשפט ה . . .

לא קשור הזה ``שיהיה בשורות טובות``? אני יודע שאתה יכול לפרש לי את זה עכשיו אבל המשפט הזה תקוע!

זה בגלל ש . . .

שהם היו גמורים כבר, מיואשים, מתים מהלכים אז לא היה להם כבר כח להתנגד.

צודק! אבל....

שאתה רואה מול העיניים את האדם שמירר לך תחיים השפיל אותך ולפעמים גם רצח!!! את הקרובים לך ביותר.... ובכ``ז .... לאדע .... קשה להבין....

השאלה שלך נשאלה כבר לפני 3300 שנה..

איכה ירדוף אחד אלף? ושנים יניסו רבבה? והתשובה היא כמובן- אם לא כי צורם מכרם וה` יסגרם..

צריך לזכור

שגם היה ענין של דיני נפשות. הרי לא חסרו הזדמנויות לקבוצה להתנפל על קצין ולהרוג אותו אבל היה שיקול של הם~מולנו. הם חזקים בקנה מידה עולמי,אנחנו עבדים.הם רבים ואנחנו מעטים. אז רצח אחד או מרד קטן מצידנו יכול להעלות את זעמם ולהתבטא ברצח של אלפים.ליל הבדולח התחיל לאחר שהנער ההוא שהוריו גורשו רצח את שגריר גרמניה(לא זוכרת אם הוא היה שגריר..) וזו גם הבעיה ההלכתית שהיתה עם מרד גטו ורשא

אוליי...

אבל עדיין רגשי נקם ושנאה יכולים לגבור על הכל כמו שראינו רבות במהלך ההיסטוריה של עם ישראל... אבל הפעם כנראה זה היה משו אחר לגמרי

ברור שהפעם

זו היתה גזרה.. אבל אפשר להסביר את הכניעה שלהם,זה עדין לא חסר הגיון לא להתנגד אחרי מה שהם עברו

ונוסף על זאת

כשיבחנו אותנו בראי ההסטוריה ג``כ לא יבינו מה קרה כאן ואיך לא נלחמנו.תשים לב באיזה מצב אנחנו:מדינה עם הצבא החזק ביותר במזרח התיכון- מאוימת מיירי קסאמים,לפני מספר שבועות-ללא הפסקה. והמדינה מגיבה בצורה כ``כ מגוחכת! כל ההתנהלות המדינית כאן לא מוסברת!תסביר לי איזו מדינה תשחרר את המחבלים שאיימו עליה??

הרבה שואלים

למה היהודים לא התנגדו בשואה? למה הם הלכו כצאן לטבח? והתשובה היא שהגרמנים ימ"ש וזכרם לקחו מהם הכל,לא השאירו בידם כלום, כך שלא היה להם נשק בכלל להתגונן מפניהם. עוד דבר -שלא היו בעלי נסיון להפעיל את הנשקים שהיה להם, וגם הנשקים הבודדים שהיו להם הם היו ישנים ולא עזרו בכלום. והייתה בעייה מוסרית של מרד, שאם אחד ימרוד ויהרוג נאצי התגובה תהיה - שהנאצי הזה יהרוג 500 יהודים על הריגה של אחד מהגרמנים. ולכן איזה יהודי היה רוצה לקחת על מצפונו הרג של משפחתו וחבריו?? נקודה למחשבה.

קסמאישי

New member
רק תראה מה קרה במרד וורשא

הם כיסחו את הנאצים ואז הנאצים ימח``ש הגיעו עם שריון ומפציצים ועשו שמות זה שיכלו להתגבר על הנאצים ששמרו עליהם לא היה נותן שום דבר כי הנאצים היו מביאים כוחות ומחזירים פי כמה

למעלה