זה מהתרגשות?!?!?

זה מהתרגשות?!?!? ../images/Emo12.gif

היי לכולם, זו שוב אני. כתבתי פה לפני כמה ימים עם הבעייה שהיתה לי עם החבר שלי. כרגע המצב רגוע בגזרה, אבל יש משהו חדש ששמתי
אליו, מאחר ואני עובדת בשעות אחה"צ המאוחרות, אז אי מורידה את סטאר
בבוקר, מיותר לציין שכשאני מתעוררת בבוקר כל הבית מלא בשלוליות שלה. לאחר מכן אני מורידה אותה שוב בצהריים אחרי האוכל, ואז אנחנו מנמנמות יחד איזה שנ"צון...
במהלך הזמן שאני ישנה סטאר נפלאה. היא לא מציקה, היא בד"כ במיטה שלה ישנה, או משחקת בצעצועים שלה. ברגע שהיא רואה שאני מתעוררת ושמה נעליים כדי לרדת איתה, היא הולכת לאיזו פינה בבית ועושה פיפי.
ניסיתי להתעורר מוקדם יותר כדי לרדת איתה, וזה לא עובד.
נ.ב העדפתי שלא לשים עיתונים בבית כי הם סופגים ריח, והריח חריף מדי בשביל חבר שלי, אז אני פשוט מנקה אחריה בכל פעם שהיא עושה פיפי.

shir92

New member
לא בדיוק אותו הדבר... אבל דומה!

אני שומרת על כלבה של חברים של ההוריםן שנסעו לשבוע לנופש. בכל פעם שאני יורדת לדירה שלהם בשביל להיות בחברתה או להוריד אותה איך שהיא נכנסת היא רצה מהמקום שלה לכיוון הדלת מסתכלת עליי תוך כדי קישקושים בזנב ועושה פיפי פעם או מספר פעמים מול העיניים שלי!! גם אם היא ירדה בדיוק לפני חצי שעה ועשתה פיפי ועשתה טיול ארוך מאוד!!! אז אני אל יודעת ממה זה נובע-אולי שמחה.

avia4pets

New member
לא - זה פיפי מהתרגשות, אצל כותבת ההודעה

הכלבה אינה מחונכת לצרכים. אחר לגמרי..

WTR

New member
לא קשור אבל.. את במקרה מהרצליה?

או מסתובבת איתה באזור הרצליה?

AllRed

New member
שלום ../images/Emo13.gif

אחת הסיבות שסטאר לא שולטת בעצמה וצרכיה היא שאין לה טריטוריה פנימית בבית, כלומר, היא לא מתומת בזמנים שאתם ישנים/לא בבית/וכדו'. כלב לומד לשמור על הטריטוריה הפנימית שלו נקיה ותמיד יעדיף לעשות מחוצה לה או בפינה הכי מרוחקת מהמקום בו הוא ישן בתוך הטריטוריה. ללא התיחום הכלב לומד שאפשר לעשות בכל הבית, כי זו טריטוריה חיצונית ועליה אין צורך לשמור על ניקיון. כאשר מצמצמים טירטוריה ובהדרגה מרחיבים אותה הכלב לומד שזו הטריטוריה של כל הלהקה טוב יותר וגם בה אסור לעשות צרכים. עכשיו, אדרבא, הוא עושה פיפי ואת מנקקה. בגישה שלך הוא חייב לרדת כל שעתיים שלוש למטה כדי שלא יעשה בבית וילמד לעשות חוץ. שיטת העיתונים יעילה מאוד ואין שום סיבה שהריח יהיה חריף מידיי. בשיטה הזו שמים 3/4 שכבות של עיתונים ומשאירים רק את התחתונה בכל פעם שהוא עושה צרכים עליהם והריח לא חריף. אלא אם כן יש רגישות גבוהה לריח (כמו אימא שלי...). התיחום עוזר להם מאוד מאוד לחזק את השרירים שעוצרים את השתן והצואה מלצאת ומחנכת את הגור לניקיון ללא עימותים וללא עונשים. מקסימום טוב. הרי מותר לו לעשות בפינה שלו והוהא מקבל תשבוחות שהוא עושה בפינה הזו, אז הוא יעדיף לחזור אליה. הוא לא נענש כי ההוא עושה בבית וזוכה לשיבוחים במצד שני כשהוא כן עושה בבית, אבל במקום המיועד. עם הזמן מקברים את העיתון עם שארית הריח לכיוון הדלת שיתחיל לקשר את הצרכים ל"בחוץ" עד שממש יוצאים עם העיתון החוצה מהבית ואם צריך עד לחצר. מעבר לכך, התיחום מלמד את הגור שיש גבולות בבית וזה תורם מאוד לעיצוב התנהגותי חיובי. זה מקנה לו מסגרת. לגבי הרצועה והפיפי. פיתרון פשוט מאוד. היא קיבלה התנייה לעשות פיפי כשהיא רואה את הרצועה/אותך מתקרבת עםהרצועה. פשוט תשאירי לה את הרצועה נשרכת עליה, את חייבת להפתר מההרגל הזה שלה או שהיא תפתח בעיות עתידיות. לסיכום. כמה שיעורים עם מאלף על חינוך לצרכים, רק הכוונה למשמעת וגבולות יחוללו שינוי מדהים בבית ולכם יהיה יותר כיף...ואז לסטאר יהיה יותר כיף. תחשבו על זה.

וואו תודה על התשובה

אבל עניין העיתונים באמת מהווה בעיה.. חבר שלי מאוד מאוד רגיש לריח, ואני לא רוצה לרדת איתה כל שעתיים כי היא לא עברה את כל החיסונים. בעניין הטריטוריה, אנחנו גרים בדירת סטודיו שבעצם הסלון הוא גם חדר השינה, כך שמבחינתה כל הבית הוא הטריטוריה שלה. ורק לידיעה כללית, לפעמים היא עושה פיפי גם במיטה שלה.

אוףףףףףףףףףף../images/Emo178.gif

סטאר מצאה לה משחק חדש. בכל פעם שאנחנו יוצאים מהבית אפילו אפם זה לשניה, והיא לא יוצאת איתנו, היא פשוט יושבת ומשתינה, אפילו אם 5 דק' לפני כן היא עשתה את הצרכים בגינה. כרגע אני עובדת מעט שעות וכמעט שהיא לא נשארת לבד, אבל החל מהשבוע הבא אני יעבוד יותר שעות. מה יהיה אז???? העניין עם העיתון לא עובד. למרות שהספגתי את העיתון בפיפי שלה, וחוצמזה חבר שלי לא סובל את הריח. אוף! וכמו שכבר כתבתי, אני יודעת שכלבים לא משתינים במקום שבו הם ישנים, אבל לא במקרה הזה. היא משתינה גם במיטה שלה לפעמים.

AllRed

New member
זה לא משחק, זו מצוקה של הכלבה!

תתחילו לקרוא את הסימנים שהיא משרדת אליכם כאילו היא צועקת. איך בדיוק אתם מתכוונים להשאירה בבית ללא השגחה לשעות מרובות? את מתארת כאן סיטואציה מאוד מאוד בעייתית אם אפשרות של כלבה חרדתית. לא בחנתי אז אני לא יכול לקבוע. אבל העובדה שהיא משחררת פיפי כשאתם עוזבים יכולה להעיד על פריקת לחץ מעזיבת חברי הלהקה את הבית, המחשבה על כך מקבלת חיזוק מעצם העובדה שבתור גורה לא הרגלתם אותה להיות לבד בגלל ששהית רוב היום בבית (לא בא בטענות חלילה), איתה, היא התרגלה לנוכחות שלך ואולי פיתחה תלות מסויימת...צריך לראות. מחשבה, אם אתם רוב היום לא בבית מה הבעיה לתחום אותה עם גדר גורים מיוחדת שאפשר לבנות אצל נגר או לקנות חומרים בום סנטר ושות' ולבנות לבד ולשים עיתונים? - אף אחד לא בבית בין כה וכה, אף אחד לא יסבול מהריח. חבר שלך יצטרך לעשות מאמץ, זו אחת ההקרבות שעלינו לעשות עם גידול גור. זה לא נוח, המון עבודה, התעסקות עם צרכים ואין דרך אחרת. אם לא תעבדו איתה מעכשיו (כבר עכשיו רואים ניצנים של בעיות עתידיות שילכו ויחריפו) על חינוך לצרכים וצימצום טריטוריה אתם עלולים לגרום לה לבעיות התנהגות שהתיקון שלהן קשה פי כמה (בייחוד כשמדובר בכלב שאר-פיי). עם העיתונים צריך לתת לזה כמה ימים ולהדריך אותה, להכווין אותה לעיתונים, גם היא צריכה זמן להבין את זה. העובדה שהיא משתינה במיטה שלה מעיד גם על בעיה כלשהי. האם היא עושה זאת בנוכחותכם או כאתם יוצאים? - אם כשאתם יוצאים זה עוד יותר מחזק את ההשערה שיש פריקת לחץ. אנ רואה שעשיתם לה ניתוח לעיניים, בדקתם שהכל עבר בשלום? - אין לה כאבים? - היא רואה טוב? לא תוכלו לפתור את זה באינטרנט, אתם חייבים מאלף שיבוא אליכם וידריך אתכם לפיתרון הבעיה ע"י צמצום גבולות ומציאת פיתרון משותף לעניין הצרכים (אולי יהיה לו רעיון אחר מהעיתונים).הכלבה מגלה כבר עכשיו בעיות וצריך לפתור אותן. נדמה לי, או שהיא מתחת למיטה בתמונה?

תודה רבה על התשובה!!!

נתחיל מהסוף, כן היא ישבה מתחת למיטה. היא אוהבת לשבת שם כי הפתח של המזגן מכוון לשם
, העניין של התיחום יוצר בעייה מאחר ואנחנו גרים בדירת סטודיו, ואין לנו מספיק מקום כדי ליצור את התיחום. במידה וכן נצליח הוא יהיה קטן מדי בשבילה, ואני לא רוצה שהיא תהיה כלואה במקום כ"כ קטן. העניין של השתן במיטה שלה, היא עושה את זה בד"כ בלילה. אני מאוד קשורה אליה, ואני מאמינה שגם היא קשורה אלי. לכל מקום שאני הולכת היא באה אחרי, אפילו אם אני סתם מתהלכת בבית. בעניין הניתוח, עשינו לה תפירת עפעפיים בשבוע שעבר, כי העפעף שלה היה מגולגל פנימה, ויצר דלקות ובצקות, שבגללם היא לא ראתה טוב והייתה נתקלת בדברים, הבצקות ירדו בצורה משמעותית (כמעט ואין), הדלקת עברה לחלוטין. לא כואב לה (היא לא מייללת, לא מנסה להוריד את התפרים וכו'..) ובהמלך השבוע יורידו לה את התפרים. אני דואגת לנקות היטב את איזור העיניים, לפעמים במים פושרים, ולפעמים אני עושה לה קומפרסים עם תה פושר. ובעיית ההתנהגות היחידה שכרגע יש היא בעיית הצרכים. אני יודעת שהיא יכולה להתאפק, כי היא מתאפקת כל הלילה, ורק ברגע שהיא רואה אותי מתעוררת היא הולכת ומשתינה, הבעיה השניה היא העניין של חרדת הנטישה שלה. אני רק רוצה שיהיה לקטנה שלי טוב. וצירפתי תמונה של סטאר עם הצלחת הלוונית ששמו לה אחרי הניתוח.

AllRed

New member
אני אחזור על המשפט האחרון שלי. לא ניתן לפתור

בעיות מהסוג הזה דרך האינטרנט, אתם זקוקים למאלף ותתחילו לעשות שינוי מחשבתי אצליכם בראש, בלי תיחום, עבודה על גבולות ומסגרת (ואולי גם משמעת נדרשת כאן) וכו' לא תראו את הבעיה נגמרת. רק השבוע הייתי בבית שהכלבה שלהם בת השנה וחצי עדיין עושה צרכים בבית, כמעט מאותן סיבות (גם שם יש מקור חרדתי), שם זה נובע מסיבה אחרת כניראה. אבל תתארי לך, בת שנה וחצי ולא קלטה את העניין. הסיבה לכך היא, שיש לה בעיה והבעלים לא הצליחו לפתור אותה וזה החמיר והחמיר והגיע למצב של ייאוש, תיסכול ועוד דברים לא נעימים. הייאוש והתסכול מוציאים את הרע שבנו. אם אתם רוצים המלצות על מאלפים תשאלו ונמליץ לפי אזור מגוריכם. אני עדיין לא מבין מה הבעיה עם תיחום בדירת סטודיו.....

Li0rLevi

New member
מה שאני למדתי מהגורה שלי זה

שאם תשימי אותה במקום מסויים בבית ששם היא תישן ותקבל את האוכל שלה היא לא תעשה שם פיפי או קקי, אל תתני לה להסתובב בבית כשאת לא משגיחה, תעשי לה מין מתחם מסויים בבית כמו למשל המחסן או שאפילו תבני לה משהו מעץ ככה שהיא לא תוכל לקפוץ משם מספיק מקום של מטר אורך ומטר רוחב, כשאת לא בבית או כשאת לא משגיחה עליה שימי אותה שם ושם היא לא תעשה פיפי או קקי באחריות :). בהצלחה.

noasn

New member
../images/Emo207.gif ישיבה מתחת למיטה

בשבועיים האחרונים מאז שקאה תפסה איזה וירוס ומקבלת אנטיביוטיקה היא שוכבת מתחת למיטה הרבה היא אצלי 10 חודשים בערך מאחרי סוכות וזה דבר חדש האם זה אומר משהו

AllRed

New member
כלבים שנמצאים במצוקה כלשהי, בריאותית או נפשית

יעדיפו, ברוב המקרים, מקומות חשוכים וקטנים שנראים להם ומרגישים להם מוגנים ובטוחים. לא בהכרח זה קשור למחלה אלא להרגל שהיא סיגלה לעצמה כי נוח לה שם וכיף לה. זה מקביל לכלוב הטסה, שניהם מעניקים תחושת ביטחון שמאוד מרגיעה כלבים. אם זה לא מפריע לך שיהיה לה לבריאות. האם זה המקום היחידי שהיא רובצת בו?

noasn

New member
דבר ראשון תודה רבה דבר שני היא היתה אוהבת

לשכב על המיטה שמה אנחנו ישנות או לשבת על הספה בסלון יש לי עוד כלבה ושום דבר לא השתנה בחיינו רק שמאז הוירוס הזה היא הרבה יותר באה לידי כל הזמן שאלטף אותה אני מאד מקוה שהיא לא בדיכאון אוהבת אותה יותר מהכל

למעלה