זה מאד מעניין

Mercy

New member
זה מאד מעניין

שלום כולם . יש לי בעיה עם הנושא הזה כי אני ממש חצויה . אני מאד צעירה . אני חושבת על הנושא הזה הרבה ... מצד אחד חיים בחו"ל עולם על חיים בארץ מבחינת הרבה קריטריונים : רמת חיים , תרבות , שירותים סוציאליים , סביבה ואין להם את כל הלחץ הזה שמתחיל בגלל המצב הביטחוני ונגמר בהתנהגות של אזרחים. מצד שני , זו ישראל , מדינת היהודים .. היא שלנו . אני תוהה איך חלק מאיתנו עוזב . אני מנסה לחשוב מה רצו יהודי אירופה בתקופת השואה ולפני זה בפוגרומים הרבים כל כך ... אני מאמינה שהם רצו מדינה יהודית . 200 שנות גלות , שואה , תקומה שנמשכת קצת יותר מ-50 שנה ועכשיו מה ? אנשים עוזבים ... אני קצת כעוסה עליהם וגם מבינה , אבל יודעת שאי לא אעשה את זה (זה לא כל כך תלוי בי כרגע אבל אם כן) חוץ מזה , ברוב המדינות אנחנו בכלל לא רצויים ועל כל היהודים שפזורים בעולם ... איך אני אסביר את זה , מין הרגשת "חבל" חבל שהם לא כאן אתנו ... לפעמים אני גם מתעצבנת מזה . אבל יותר חבל לי ... אני יודעת שזה היה כל כך שונה . אני לא יודעת מה עוד לכתוב . אלב שיהיה לכם לילה טוב

DJNYC

New member
מרסי היקרה.

ההחלטות שאת עושה עבורך ועבור חייך הם אישיות ונוגעות לך ולך בלבד. את כותב שאתה למפעים מרגישה כעס כלפי אלו שעוזבים, אך אלו שעוזבים מסיבה זו או אחרת, הם לא הבעיה, הם הסיפמטום של הבעיה, שהיא הרבה יותר עמוקה מזה שאנשים עוברים למדינה אחרת. יש עוד סימפטומים שמורגשים חזק מאוד בארץ, ושורשם של כל הסימפטומים הוא בחזרה בנו. ולפעמים צריך לצאת מן המציאות הזו, ולראות שהיא לא אבסולוטית, וללמוד מזה, ואז מי שיבחר לחזור יחזור. בנוגע ליהדות בתפוצות, אני לא מאמין שזה שאני יהודי זה אומר שאני אמור לחיות במדינה זו או אחרת. כי הרי בכל הדת הופכת למגבילה ולא למשחררת.[ אל תשווי את החיים לארץ ולחיים בחו"ל, ואל תתעסקי בדעות מדעות שונות. פשוט תבחרי מה נכון לך ולחייך.

למעלה