זה לא תלוי בגיל

זה לא תלוי בגיל

מותר ? אסור ? לפחד ?? מותר לפחד...? הרי אני כבר לא תינוק... לא איזה ילד קטן שהולך לראשונה לבית הספר ופוגש את המפלצות של כיתה ו´ . הרי אני גם לא זקן... לא מישהו שמרגיש שכל יום שעובר מוריד עוד אחוז קטן ממה שנותר לו עוד לחיות אני לא חי ברחוב... ומתחלק בארוחתי עם החתול הג´ינג´י שמסתובב כל הלילה ומילל אני לא פנאט... אחד כזה שהורעל ברעל שפגע ישירות בהיגיון והשאיר אותו חולה בלי מרפא אני לא חולה... ואני לא טיפש... ואולי אפילו יתכן שדווקא יש לי מה להציע אבל אם כך...... אז למה ? למה אני כל כך מפחד... וממה ? למה העתיד נראה לי כמו השמים בלילה ללא אור, ורק הכוכב הוא שמהיר את הדרך ואני כחובל שכל ספינותיו תלויות רק באורו של אותו הכוכב... הרי ענן קטן אחד עלול להנחות את כל מסעי לכיון האפל ביותר... מדוע בעצם אינני מוצא את יעדי. האם הוא בכלל נמצא שם... האם יתכן שאין לי בעצם לאן להגיע... האם יתכן שכל מסעי הוא ללא מטרה ? מדוע היני בודד ? כקוץ בלב מדבר שרק השממה היא היא שסובבת לו... רק לעיתים זוכה לראות נפש חיה בסביבתו... ואף לעיתים נדירות ביותר זוכה לתשומת לב... האם מורשה הוא הפחד ? האם יש גיל לחשש ?

דז

New member
לפחד זה אנושי

לעשות עם זה משהו , זה טמטום , ראה מחזור שער המות , לא זוכרת של מי אחלה ספרים

Jessy D

New member
אתה צריך למצוא אהבה

וכשזה יקרה תראה שהפחד מתפוגג

אהבה ?

כיצד לדעתך אהבה היא שצפתור את בעית הפחד ? הרי אהבה היא לעיתים אחד ממושאי הפחדים הרציניים ביותר שלנו היא מקור לעידוד ואושר אך גם לאכזבות והרגשת ניכור ובדידות

Jessy D

New member
../images/Emo23.gif ../images/Emo13.gif או ../images/Emo14.gif ../images/Emo10.gif

אני יכולה להגיד דבר אחד - כשאתה מוצא אהבה (אהבת אמת) פשוט כל הצרות שלך נעלמות!!! אך מצד שני אתה צודק - כשאהבה נגמרת - זו האכזבה הכי קשה שיש

^^flower^^

New member
לא תלוי בגיל, מותר תמיד!!

מוצר לך לפחד!!! זה אפילו טוב!! אך יש לי עיצה קטנה בשבילך: אל תפחד מהחיים!!! אל תחשוב על המטרה שלשמה אתה כאן, אל תחשוב על דברים שהיו בעבר ולא על דברים שיהיו בעתיד, פשוט תחייה את הרגע!! תהנה ממנו!! תאהב את החיים, את עצמך, את הקרובים לך והם יעניקו לך אהבה חזרה. החיים צופים לך עוד הרבה מאוד אירועים, רגעים של אושר, פחד, שמחה, אהבה ועוד ועוד... יכול להיות שאתה לא צריך לחפש את היעד שלך, כי אתה מוקף בעולם, בחיים, תחייה אותם אל תחפש אותם או את המשמעות שלהם!!! זה היה בקשר לחיים בכלליות, בקשר לך אישית: "מדוע היני בודד? כקוץ בלב מדבר שרק השממה היא שסובבת לו...רק לעיתים זוכה לראות נפש חיה בסביבתו...ואף לעיתים נדירות ביותר זוכה לצומת לב..." אני חושבת שכאן הדברים הרבה יותר עמוקים ומורכבים, אם תרצה לפרט אולי יהיה אפשר גם לעזור!! אם אתה לא רוצה ככה סתם ל"אנשים לא מוכרים" אתה יכול לאנשים קרובים או לאנשי מקצוע כי אני חושבת שיש לך הרבה מאוד רגשות ותחושות חזקות בפנים שכדי שתספר אותם כי זה עוזר ואלוי גם יוכלו לעזור לך "להיפטר" מהם... בכל מקרה אם תרצה להיפטר מהדברים - האיי סי קיו שלי: 76459322 מקווה שעזרתי, אפילו אם רק קצת....

תודה

רציתי רק להודוןת במלוא הכנות על היחס לשאלתי ותודה על הנכונות לעזור איני משוכנע שאוכל להשתמש בה אך אני מודה מקרב לב על האפשרות

שלומות לך

הפחד מפחד מהכל גם מהפחד עצמו. האהבה אוהבת הכל גם את הפחד. המטרה או היעוד (כפי שפרנקל אוהב לומר) היא מה שאנחנו קובעים לעצמנו מרגע לרגע, משעה לשעה, מיום ליום משנה לשנה ממחזור חיים אחד למשנהו. כפי שאמר פעם ניטשה (אם אני לא מתבלבל) אם יש לנו בשביל מה לחיות נוכל לסבול כמעט כל איך. ואז תחושה הריק הקיומי אשר מסתובבת מעלינו כמו העננים אשר מושכים לכיוונים שונים. ולשומקום מיוחד אך אם תחליט שדי שנמאס לך לפחד ותקבל את העובדה הזאת שאתה מפחד ותאהב את הפחד ותתאהב בעצמך ותמצא או תמציא! לך מטרה והיחידי שיחזיק את הפנס שיכוון אותך יהיה אתה. זכור תמיד Happiness comes on wellcome ככל שתחפש יותר יותר לא תמצא אך ברגע שתחליט! ותקבע כך תרגיש כל השאר אלו הם הרגלים, והתנהגויות שלמדת ושתוכל לשנות. ואשמח לתת לך דרכים גם יותר פרגמטיות :) שנה טובה רוח

*ladybug*

New member
כמה פשוט זה נשמע בתאוריה.... ../images/Emo4.gif

כמה זה קשה ליישום במציאות. אתה יכול לנסות לשכנע את עצמך שאתה יכול לגבור על כל מכשול, ושם אתה רק רוצה, אז אתה תצליח. אבל.... כשאתה לבד עם עצמך, שקוע במחשבות מה אני רוצה ומה אני יכול, הפחד מתחיל לכרסם בהרגשה הנפלאה הזאת שאתה מנסה לאמץ, והרבה יותר קל להיכנע לחולשות מאשר להילחם בהם.

ליידיבאג נשמע יותר יפה מפרת משה

רבינו
אך לא דיברתי תאוריה נתתי שם טכניקה מעשית ביותר. מה שקורה בדר"כ זה שאנו לומדים לחשוב בדרך מאוד מסויימת מגיל קטן.. ואז אנו פשוט רגילים לחשוב באופן כזה או אחר. ובכדי לשנות את הרגלי המחשבה הללו, עלינו להתאמן על הרגלי מחשבה יותר שימושיים ויותר מקדמים מהרגלי מחשבה הרסניים. באנגלית אומרים Fake it Until you Make it!!! וזה מאוד נכון אם אדם יעמוד כל בוקר מול המראה יסתכל אל עצמו בעינים ויאמר לעצמו אני אוהב אותך. גם מבלי להתכוון לזה באמת אבל כל בוקר, כל בוקר בדיוק כמו שמצחצחים שינים ואם מוסיפים על זה גם בכל פעם שיוצא להתבונן במראה בשלב מסוים האדם יתחיל לאהוב את עצמו. למה? ככה המוח עובד משום מה... אך כאשר אנו עומדים מול המראה ואנו מתרכזים בפגמים או בדברים שאנו לא אוהבים בעצמנו אזי הם גדלים ומכסים את כל הדברים שאנו כן היינו עלולים לאהוב על עצמנו אילו הינו מחפשים.. רבות דובר גם על נושא האוטוסוגסטיה וניתן לעשות את זה גם בדמיון מודרך ( שזה בעצם התרגיל שכתבתי בהודעה הקודמת) ניתן בהיפנוזה וניתן בריקוד אפשר לעשות את זה עם חברים או לבד במסגרת כל שהיא או בלעדיה עם מטפל, מדריך, גורו כל דרך היא טובה.. כל עוד מתמידים בה, וצועדים בה בכיוון הנכון... אז זה לא תאוריה זה מעשי. ההבדל הוא בגישה!! יש אנשים שמשתמשים במציאות כתרוצים למה לא לעשות. ויש אנשים שמסתכלים על המציאות כאתגר וחוויה. כל אחד יש לו את זכות הבחירה. בהצלחה
רוח

למעלה