זה לא יפה

1213511

New member
זה לא יפה

עורך הפורום גיא שלום . זה לא בסדר להוריד דברים שכואבים לציבור, יש לך פורום מצוין שמור עליו!!!!!!!!!! ושלא נחשוב שהפורום מתנהל לא במידת הדין (אלה בכפיה מסוימת)

וכמו שאמרתי כל נושא פוליטי יריד מידית

מעל דפי הפורום זהו לא פורום פוליטי כלל . דברים אשר כואבים מציקים ויש על ליבך שטוח אותם כאן בצורה הכי מכובדת שתוכל/י . גיא

הכל פוליטי, גם תחת ניהול דיקטטורי

אני עוקב אחרי הדיונים בפורום הזה. וחייב לציין שאני שמח לראות את תגובות האנשים , את הפעילות והסוגיות שמועלות. אלא, שהניהול נראה לי מסרס דיון ציבורי אמיתי בסוגיות שמועלות. וזה ניכר - כל סוגייה שמועליית נתקלת בהערתך, גיא, שאינה מאפשרת דיונים עמוקים. ברור שהרשות היא פוליטית - פוליטקיה במקורה היא השיח הציבורי - אנחנו נוטים לכנות "פוליטי" כצדדים השליליים והמכוערים של הפוליטיקה וזה בהכרח חלק בלתי נפרד ממנה. תחשוב על זה.... ולעניין, מועצת הרשות ובראשה ראש המועצה ביצעו בחירה בהחלטותיהם במהלך השנים האחרונות. הקשר בין פיתוח קבלני נמרץ בצד פיתוח התיירות מצד אחד וקיומם של חברי מועצה מתחומים אלו ברור. מצד שני בחירה זו גרמה להזנחתן של שכונות המגורים קיימות (ולא קהל בוחרים פוטנציאלי "חדש", הזנחתה של מערכת החינוך בכלולותה ןהזנחת הטיפול החשוב באמת של קידומה של מזכרת בתיה כיישוב לויין במרחב הכולל (חיבור ל6 ותחנת רכבת). זוהי תמציתן של כל הסוגיות ה"פוליטיות" כהגדרתך שעולות כאן. כולי תקווה כי הערה זו לא תמחק, אלא, תהווה פתח לדיון אמיתי ופרה על נושאים כמו, בחירה, תכנון ופיתוח, מנהיגות ושיתוף ציבור. מבטיח להכנס לדיון למען יצירת פורום אמיתי, פעיל ומאפשר בהצלחה!

שימשית1

New member
כל הכבוד לך שליח ציבור

על המילים המדוייקות והאומץ לומר את הדברים.

מקבל את דברייך

כל עוד הכל נעשה בכבוד ומבלי לפגוע, אני בעד הדברים . שימשית על אזה אומץ את מדברת ??? מישהו כאן שלח לגרדום כותב זה או אחר על מה צריך אומץ בשביל לכתוב בפורום ? גיא

שימשית - נדמה לי שמגיע כל הכבוד לגיא

שימשית - נדמה לי שמגיע כל הכבוד לגיא על כך שמאפשר את קיום הביקורת עליו - אבל יותר חשוב מכיבודים אלו ואחרים בואו נמדון במהויות...

שימשית , יש רק שתי בררות

או להקפיד על הכללים ולנהל דיון תרבותי ומכובד . או לעשות את ההחלטה ולא להשתתף בפורום, "בטח שאני לא רוצה שתבחרי בברירה השניה" . אבל זה נתון לשיקולך בלבד . יום ניפלא גיא

ניצה21

New member
גם אני לא רוצה פוליטיקה בפורום

אבל אני כן רוצה דיון פורה לטובת התושבים ,גיא לדעתי עושה נכונה כאשר הוא מקפיד להפריד בין דיון ענייני ומכובד לבין דיון שכל מטרתו הוא רווח פוליטי או פגיעה פוליטית . גיא ישר כוח ועל תתן לפורום להיות במה לבעלי אינטרס פוליטי אנו צריכים לשמור על האינטרס האישי שלנו כתושבים תוך הקפדה על דיון מכובד כפי שגיא אומר ,זו הדרך .

רגע, שמשית היא לא הנקודה - היא בסדר גמור

אני חושב שיש כאן סטייה מהדברים שהתכוונתי אליהם בראשית דברי - לפיכך אחדד מעט: המועצה המכהנת בחרה בפיתוח אינטרסים נדלניים ותיירותיים (עסקי מסעדות, סידקית ומתנות) שהם אינטרס צר לכל הדעות. בבחירה זו החינוך בסטגנציה - לא היה ניסיון לייחד את בתי הספר, להקטין מס' תלמידים בכיתות, לתת מענה להעדרו של אולם ספורט לבתי הספר (ובכך שהחורף מתחיל, כמו היום, לסתום את הגוול של שיעורי חינוך גופני. ראש המועצה הקדיש ככל הנראה, ימים כלילות לנושא כביש 6 ותחנת הרכבת (ולא לילות כימים, שאם כן היה לא היה "מגלה" שעבודות הרחבת 411 הושעו, כפי שפורסם לאחרונה....) בקיצור, יש לדבר על מהויות ופחות על איסוף אשפה פה ושם... זו כוונתי - ודיבור על מהויות יכול להתפס בעיני רבים כ"פוליטי". א ב ל "פוליטי" אינו מגונה- והפורום הוא בדיוק המקום לתת לשיח מעין זה להתפתח!

אני חושב שהדיון סטה, אנא קראו והגיבו לדברי תו

אני חושב שיש כאן סטייה מהדברים שהתכוונתי אליהם בראשית דברי - לפיכך אחדד מעט: המועצה המכהנת בחרה בפיתוח אינטרסים נדלניים ותיירותיים (עסקי מסעדות, סידקית ומתנות) שהם אינטרס צר לכל הדעות. בבחירה זו החינוך בסטגנציה - לא היה ניסיון לייחד את בתי הספר, להקטין מס' תלמידים בכיתות, לתת מענה להעדרו של אולם ספורט לבתי הספר (ובכך שהחורף מתחיל, כמו היום, לסתום את הגוול של שיעורי חינוך גופני. ראש המועצה הקדיש ככל הנראה, ימים כלילות לנושא כביש 6 ותחנת הרכבת (ולא לילות כימים, שאם כן היה לא היה "מגלה" שעבודות הרחבת 411 הושעו, כפי שפורסם לאחרונה....) בקיצור, יש לדבר על מהויות ופחות על איסוף אשפה פה ושם... זו כוונתי - ודיבור על מהויות יכול להתפס בעיני רבים כ"פוליטי". א ב ל "פוליטי" אינו מגונה- והפורום הוא בדיוק המקום לתת לשיח מעין זה להתפתח!

שימשית1

New member
בוקר אור לכולם

שליח ציבור, אני מסכימה עם כל מה שכתבת. הפורום אמרו להיות "במה ציבורית" ולתת לשיח מקום להיות ולהתפתח, גם אם הדברים הנאמרים הם דברי ביקורת. זו מהות הדמוקרטיה, הלא כן? כמובן שהכל צריך להעשות בצורה מכובדת ומכבדת גיא, ראשית, אכן מגיע לך "כל הכבוד" על כי אפשרת לדיון הזה להתקיים. ועיקרי הדברים: אני חושבת שברצון שלך לשמור על תרבות הדיון הוירטואלי חרגת לעיתים מתפקידך כמנהל. שליח ציבור היטיב להתנסח בעניין. בעצם זה שהגדרת את הפורום כמקום הנועד לשמש כתף למועצה ולעומד בראשה, החמצת את המטרה האמיתית(לדעתי) שפורום כזה צריך להתקיים. אני חושבת שכל דבר ענייני טוב שיעלה לדיון, גם דברי ביקורת ובקשות, כמו גם הצעות לייעול חיינו במושבה ולשיפור איכות חיי כולנו. כמובן דוח שמירת כבודם של כל משתתפי הפורום. בברכת סופשבוע נעים (וקצת יותר יבש.....)

Carmilla

New member
"פיתוח אינטרסים נדלניים ותיירותיים"-

"אינטרס צר לכל הדעות"- זאת בהחלט לא הדעה שלי או של תושבים אחרים שאני מכירה! לפי דעתי, זה לגיטימי לחלוטין לרצות להתפרנס, מה עוד שכמו שכבר כתבתי, אנשים קנו והשקיעו בנכסים במושבה הוותיקה מול התחייבות הרשות לפיתוח התיירות- לא שאני מאמינה יותר שזה באמת יקרה... השיפוץ הקטע הקטן של רוטשילד, סביב המוזיאון, אולי יצטלם יפה בפירסומים של המושבה, אך זה בלבד לא יביא תיירים, מקסימום זוגות שמתחתנים ומצטלמים על רקע המקום... לגבי אינטרסים נדל"ניים, אם אתה לא גר במושבה הוותיקה אלא באחת השכונות החדשות יחסית, אז וודאי שאין לך מה להתלונן... כל שאר התלונות- חינוך, רכבת וכביש 6- אם כל הכבוד למועצה ולמי שעומד בראשה, זה תלוי בממשלה ובאינטרסים פוליטים שלה...

אלא2

New member
את קוראת מה שאת כותבת?

אם לי כתושבת יש תלונה על מערכת החינוך במושבה אני צריכה לפנות לגורמים בממשלה? את רצינית!! לידיעתך עוד לפני הפיתוח המטורף ברוטשילד הצטלמו שם זוגות צעירים והם הגיעו בהמוניהם. אם מטרת ההשקעה הכספית הגדולה שהושקעה ברוטשילד הייתה לעודד זוגות שמתחתנים לבוא ולהצטלם, אז חבל מאוד על מליוני השקלים שהנושקעו שם.

Carmilla

New member
בקיצור, אני טוענת שהושקע במושבה הוותיקה,

בהתחשב בהפקעות, בהגבלות הבנייה הרבות וביחס להתחייבויות מעט מדי, מאוחר מדי ובלי תיכנון טוב לגבי העתיד (כלומר ההווה)! ולגבי החינוך, שוב, לא סתם כולם שובתים!

shavitzadok

New member
אני בהחלט מסכימה שהאינטרס הוא צר

זה אכן לגיטימי להתפרנס אבל השקעה בסדר גודל כזה למען 15-20 תושבים שהולכים להתפרנס מהרחוב היא בהחלט לא לעניין.

baglemaster

New member
מסכים בהחלט!

במקום לחשוב על רוב תושבי המושבה, ישנה חשיבה רק על בודדים שיתפרנסו מהתיירות, כשחלקם מקורבים לראש המועצה...

Carmilla

New member
המושבה הוותיקה זה לא רק רוטשילד!...

יש כמה וכמה רחובות שכלולים בתוכנית השימור והתיירות! ורעש ובעיות חנייה יש דווקא לשכונה הוותיקה בגלל השכונות החדשות, ולא ההיפך!!!! בעיות חינוך תמיד היו ויש עדיין, והבעיות נובעות בראש ובראשונה מהתקציב שמושקע בארץ בחינוך, שהוא עלוב לכל הדעות! לא סתם כווולם שובתים במערכת החינוך, כולל המרצים באוניברסיטאות! ברור שיש דברים שאפשר לשפר ברמה המקומית, אך בגדול השינוי צריך לבוא ממש מגבוה (לדוגמה מס' התלמידים בכיתה)!

למעלה