זה לא בדיוק משבר..

savta112

New member
זה לא בדיוק משבר..

לפני כמה חודשים נפרדתי מבן הזוג שלי, היינו ביחד 4 שנים, קשר מחייב מאוד.
אחרי שנתיים בקשר הייתה לנו תקופה ממש רעה, ונפרדתי ממנו כי נהיו לי רגשות לידיד שלי.
אז אמרתי לו את זה, נפרדנו, ואז במשך חודשיים היה לי סיפור אהבה חזק אבל קצר עם הבחור הזה.
בדיעבד חשבתי שההתאהבות הזו היתה כמו מפלט מהקשר עם בן הזוג שהיה במקום מאוד לא טוב, ופחות קשורה לבחור החדש.
בן הזוג שלי לא וויתר וממש רצה להחזיר את הקשר בכל מחיר, הציע אפילו טיפול שהתנגד אליו בנחרצות לפני כן, ומפה לשם רציתי לנסות לשקם את הקשר מחדש ולפחות לתת לו הזדמנות.
שנתיים אחכ, כמו שכתבתי בשורת הפתיחה- נפרדנו סופית לפני כמה חודשים.

כמה חודשים אחרי הפרידה יצרתי קשר עם הידיד ההוא. נפגשנו כמה פעמים, במקרה כי אנחנו גרים באותה שכונה, או ביוזמתי.
אני יודעת שיש עדיין משהו, ואני בטוחה שהוא סופר אמביוולנטי בקשר לזה.
ואני יודעת גם שאם אני רוצה לפתח את זה אני אצטרך לבנות את כל העניין של האמון מחדש כי הוא ממש נפגע מזה בפעם הקודמת.
אבל עד כמה זה הגיוני להיות בצד שרודף וכל זה? חשבתי לשאול אותו לגבי זה אבל אני בעצמי לא בטוחה מה אני רוצה, כלומר גם לפני שנתיים הייתי בטוחה שזה ממש חזק ואז זה עבר לי.. אז מרגיש לי קצת מגוחך להגיד לו מה אני מרגישה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אוקיי

אומץ להגיד לו מה שאת מרגישה.
אומץ לנסות גם אם את לא בטוחה.
אומץ להתמודד עם חוסר אמון מצידו.

בקיצור, בכל מקום שבו את כותבת "אני פוחדת" או "אני לא בטוחה" - תההי אמיצה לנסות.
ידוע היטב המשפט: מוטב להצטער על דברים שעשיתי, מאשר על דברים שלא עשיתי.
הפיספוס והמחדל גרועים בהרבה מהטעות.

אני מקווה שעכשיו יותר ברור.

savta112

New member
כן אז כנראה שאין לי את האומץ הזה.

אין לי אומץ להגיד לו שאני רוצה אותו ולקחת בחשבון שאולי זה ישתנה
אין לי אומץ להגיד לו שאני רוצה אותו ולשמוע במפורש, שוב, את הלא (למרות שזה פחות נוראי, כי כרגע זה או זה, או בכלל לא)
אין לי אומץ להתמודד עם חוסר האמון מצידו, שיכול לגרום למצבים כמו מה שקרה למשל, ששכבנו והוא לא צלצל אליי אחרי זה,
זה פוגע בי למרות שאולי אני צריכה להבין אותו או משהו.
&nbsp

מריוס זכריה

Member
מנהל
טוב. קורה.

זאת אומרת, זה מאוד מכובד ולגיטימי להיות קצת פחדנית.
לפעמים אפילו הגורל מסדר נצחונות. אולי הוא יבוא אליך בלי שתתאמצי ובלי שתסתכני.
אפילו יש כמה גברים שמרגישים שזה סקסי.
אבל בגדול, זו אסטרטגיה פחות טובה ואני פחות ממליץ עליה. אבל אם זה מה יש, נותר לי רק לקוות בשבילך שהחיים יסתדרו לך על הצד הטוב ביותר.
&nbsp

savta112

New member
טוב, עשיתי ניסיון

לא הכי אידיאלי...
&nbsp
אבל באתי אליו, ואמרתי פחות או יותר מה אני מרגישה
והוא אמר שיש לו רגשות אליי, אבל שהוא לא סומך עליי ולכן הוא לא צולל לתוך זה.
הרגשתי שהוא נורא רוצה שאני אבקש ממנו שיתן הזדמנות לתקן וכל זה, ולא ממש אמרתי בצורה ברורה
כי זה הרגיש לי יותר מידי אחריות. ומה אם אני שוב אפשל? למה לנסות לשכנע אותו לסמוך עליי אם אי אפשר באמת לסמוך עליי וכל זה? ובתכלס על מי אפשר לסמוך? רגשות יכולים להשתנות ואין דרך לשלוט על זה, מן הסתם.
&nbsp
אני לא בטוחה אם זה לא מסובך מידי כבר עכשיו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
רגשות אכן יכולים להשתנות

ואף על פי כן בני אדם מקיימים מערכות יחסים ארוכות ומשמעותיות.
אם את לא בטוחה, והוא לא בטוח, אז זה מה שיש.
גם לו יש חלק בעניין. לא רק את צריכה לחזר אחריו ולשכנע אותו שיהיה טוב.
אם הוא לא יתאמץ, ואת לא תתאמצי, אז זה יישאר ככה.
&nbsp
אני רק מזהיר אותך מדבר אחד: שתיכנסי למערכת היחסים הבאה, ואולי אפילו תתחתני, אבל תזכרי כל החיים שאולי, אולי, אולי, עם ההוא היה נפלא יותר.
&nbsp
לכן המלצתי בתשובתי הקודמת לנסות. בעיניי עדיף לנסות ולא להצליח מאשר לא לנסות.
&nbsp
אבל שוב - אם את לא החלטית והוא לא החלטי - אז כמה שנדבר על זה יהיה סתם טחינת מים.

נוסעת27

New member
זה לא מסובך בכלל

ואפילו מאוד פשוט.
כל קשר זה סיכון, כל נסיון רומנטי, גם בלי מטענים מהעבר, יכול להיגמר בשברון לב ועוגמת נפש. אין ערבונות בחיים.
אל תחפשי תסבוכות איפה שאין. המשוואה מאוד פשוטה- את רוצה אותו (רק לא לגמרי סגורה על עצמך) הוא קצת רוצה אבל עם הסתייגות גדולה ומשמעותית. את החלטת שאת לא רוצה להסתכן (לא לגמרי ברור לי למה, מצאת כל מני סיבות).
לדעתי את פשוט באמת לא סגורה על עצמך כרגע ומתפזרת לכל הכיוונים (אם היית בטוחה ברצון שלך לנסות איתו כנראה לא היית כל כך מהוססת פשוט לנסות). ואני חושבת שהוא לא סומך עלייך לא רק בגלל העבר אלא כי הוא מרגיש שאת לא סגורה על עצמך, ומי ירצה להיכנס לקשר ככה?
שוב, חוזרת לתסביך הריבאונד הקלאסי הזה...קחי עוד קצת זמן לבד, תסדרי את הבלאגן בראש קצת ותראי מה קורה הלאה. אם עוד כמה חודשים עדיין תרצי אותו הכל ייראה אחרת ויבוא ממקום יותר שלם ויהיה סיכוי הרבה יותר גדול להצלחה.

savta112

New member
מסכימה.

אני אחכה באמת עוד חודש חודשיים ואראה מה המצב

seeyou

New member
בקשר ל"אומץ להגיד לו מה שאת מרגישה."

קראתי היום מאמר עם משפט:"
'If you want to enjoy freedom of speech with no limits, expect others to exercise freedom of action'
אומנם זה היה בהקשר לנושה שונה אך להבנתי הוא נכון בכול תחומי החיים
לדעתי היא צריכה לחשוב על השלכות לפני שהיא תגיד כול מה שהיא חושב בנושה.

יוסי

נוסעת27

New member
אז ככה

קודם כל רציתי להעיר משהו לגבי הסיפור שלך..
לסיים קשר של ארבע שנים זה עניין רציני, אם את חוששת לפגוע בבחור הזה הייתי ממליצה לך לבחון עם עצמך שאת לא יוצרת איתו קשר כי הוא האופציה הכי קרובה, אלא כי באמת נדמה לך שיכול להתפתח שם משהו. כשמסיימים קשרים ארוכים נוטים ללקות בתופעת הריבאונד ומסכן או מסכנה אלה שנבחרים למלא את החלל הזמני הזה. הכי נורא בתופעה הנ"ל שמי שנמצא בהשפעתה בד"כ לא מבין את זה אלא רק כמה צעדים מאוחר יותר ומשוכנע באותו הרגע שהוא כל כך מוכן לקשר הבא.

ובקשר אליו, לא כל כך הבנתי ממה את חוששת, הרי כבר יצרת את הקשר הראשוני. לא נראה לי שהוא טיפש ולא מבין שאת עכשיו פנויה ולפתע יצרת קשר אחרי שנתיים. הוא ככל הנראה יודע למה צצת פתאום שוב. הייתי נותנת לדברים לזרום בנינוחות ורואה איך הוא מגיב אלייך. אם כל המפגשים ביוזמתך ואת דוחפת ולוחצת והוא רק נגרר את צריכה לראות איך הוא מגיב אלייך במפגשים עצמם. הוא שמח להיפגש איתך? הוא יוזם מפגשים?
אם הוא מעוניין אך חושש זה מאוד הגיוני שהוא מגיב אלייך בצורה כזאת בהתחשב בעובדה שפגעת בו לכן זה שאת זאת שרודפת זה בלתי נמנע.
אישית, אם הייתי את, אם באמת הייתי מרגישה שיש שם עניין והוא לא סתם נסחב להיפגש איתי, הייתי מבינה שמצופה ממני לעשות את הצעד, זה הכי טבעי.
אם זה המצב, שבי איתו על בירה, תגידי לו שמרגיש לך נכון לנסות שוב ולראות מה קורה, יש מצב שיסרב לך, או שיזרום. אם הוא מחליט שהוא מוכן לקחת את הצ'אנס תפתחו דף חדש, זה לא מעניין מה היה לפני שנתיים. אם תסחבי את זה איתך זה רק יזיק

savta112

New member
כן, זה מה שאני חוששת ממנו

שזה באמת סוג של ריבאונד
ושעדיף לי לחכות לבדוק שאני באמת בעניין של קשר ולא לשרוף אותו שוב פעם.
כמו שאמרת זה מרגיש אמיתי, וגם לפני שנתיים זה הרגיש הכי אמיתי (אשכרה נפרדתי מחבר שלי בשביל להיות איתו)
אבל זה יכול להשתנות, ולא הייתי רוצה לצאת שוב פעם על הפנים, ואני לא בטוחה בעצמי.
&nbsp
במפגשים הוא שמח לראות אותי, אבל הוא לא יוזם בכלל.
וגם שכבנו לפני כמה ימים והוא לא צלצל אליי אחכ ולא כלום, וזה בכל מקרה מביא לי את העצבים וגורם לי להתרחק..
כך שעוד יותר קשה לי לדעת מה אני באמת רוצה..

נוסעת27

New member
ממה שאת מתארת

נראה לי שהוא קצת מעניש אותך על אז. או שהוא לא כל כך בכיוון.
איזו נקמה מתוקה יותר מלשכב ולהיעלם למישהי שפגעה בך לפני שנתיים?
לא באמת בטוחה שזאת נקמה, אל תתפסי אותי במילה, אבל לשכב איתך ולא ליצור קשר אח"כ ולתת לך לפני כן ליזום הכל בלי להזיז אצבע...
נשמע שהוא מן זורם עם המצב וסיבותיו עמו, לא נשמע שהוא רוצה קשר רומנטי איתך. לשכב ולא ליצור קשר אח"כ זאת לא התנהגות שדל מישהו שרוצה בזוגיות איתך,אם הוא לא בן 15 אז הוא יודע טוב מאוד מה משתמע מהתנהגות כזאת.
&nbsp
המלצתי? נהנית מסטוץ נחמד, אפילו תיהי משוכנעת שאת מוכנה לקשר ותנסי לצאת עם בחור או שניים, ואז תביני שאת לא, ואז אולי תעשי עוד כמה סטוצים נחמדים, ומתישהו יהיה באמת זמן נכון והבחור הנכון ודברים פתאום הרבה יותר יתחברו...
בהצלחה!

סטנגה Joe

New member
נשמע לי

שכדאי שתעברי הלאה.
את הולכת לנסות לשקם משהו שכבר מנופץ ולנסות להדביק את החלקים.
סביר שלא תצליחי.

למעלה