"זה לא את, זה אני"

Matereya

New member
"זה לא את, זה אני"

היי, אני מקווה שהגעתי למקום הנכון - אשמח לקצת תמיכה ודעתכם בנושא (זה קצת ארוך, איתכם הסליחה): אני (24) וחבר שלי (26) חתכנו לאחר זוגיות נפלאה של שלוש שנים. יותר נכון - הוא נפרד ממני, אבל אני מרגישה מאוד פגועה באופן שזה נעשה - בצורה מאוד אגואיסטית וחד-צדדית. זהו הקשר הרציני הראשון שהיה לי עם מישהו ובמהלך כל התקופה שהיינו ביחד עברנו משברים לא קלים (מעבר מהדירה במרכז לבית ההורים בצפון למשך 5 חודשים, טיול בחו"ל במשך חודשיים אחד-על-אחד). כאשר היינו כמעט שנה ביחד, עקב התחלת הלימודים שלו, הוא הציע לי לעבור לגור איתו ואני, שבדיוק רציתי כבר לצאת מהבית ראיתי בכך הזדמנות פז. אז גרנו ביחד שנתיים, במהלכן אפשר לומר שהיו קצת טאקלים אבל בגדול אני יכולה להגיד שהלך די חלק (הסתדרנו עם ההוצאות, היינו מבלים בחוץ מדי פעם או רואים סרט בבית ואוכלים ארוחות שישי ביחד). לכאורה הכל היה מושלם, עד ש---- לפני שנה וחצי הוא בא אליי ביציאה של "אני לא יכול יותר להיות בקשר הזה איתך, אנחנו שונים מדי זה מזה, אני רואה את עצמי כבר אחרי דוקטורט ואת סתם פה עומדת במקום (באותה התקופה רק עבדתי)" והוא אמר לי שהוא לא מרגיש כלפיי את מה שהוא הרגיש כשהתחלנו לצאת. הייתי ממש בשוק מהדברים שהוא אמר, בעיקר כי הוא אדם מאוד סגור ולא מראה רגשות או חולק דברים אישיים - בדיעבד זה משהו שממש הייתי צריכה לשים לב אליו כי מתוך התמימות שלי שרציתי מאוד שהקשר יצליח כנראה העדפתי להדחיק את זה. בכל מקרה, יצא שנפרדנו ליום-יומיים של סופ"ש ואז הוא התקשר אליי והביע חרטה, ביקש שאני אחזור. מאז חזרנו לגור יחד עוד שנה וקצת, הספקתי לעשות מכינה ללימודים ובשעה טובה התקבלתי. שנינו היינו במין אופוריה כזאת של "יהיה בסדר ונתגבר על המרחק" כי הוא לומד בדרום ואני במרכז. אני לא אשקר - היו רגעים של שגרה עגומה, בקושי היה סקס בתקופה של לפני שהתחלתי ללמוד (פעם בשבוע פחות או יותר). ברגע שיצאתי מהדירה התחיל נתק חד צצדי. אני הייתי מתקשרת יותר והוא בקושי או שלא תמיד היה עונה. בסופו של דבר יצא ככה שאני באתי יותר והוא היה אצלי רק פעם אחת. שמתי לב שלא ממש אכפת לו אם לא נתראה כל שבוע בסופ"ש. הוא היה יותר בגישה של ותרנות לכאורה "תעשי מה שטוב לך ואל תרגישי צורך להגיע אם לא מסתדר לך". אני מודה שהיו הרבה נקודות אדומות שהייתי צריכה לשים לב אליהם אבל איכשהו האמנתי שהמרחק יקרב ושנמשיך לקיים זוגיות יציבה עד כמה שאפשר. אז מסתבר שלא: בחודש האחרון זה הגיע לשיא שלא דיברנו כמה ימים, כאילו חיכיתי שיתקשר אליי וממש היה נראה שלא אכפת לו. באחת הפעמים שבאתי אליו ניסיתי לפתוח את הנושא של המרחק - איך זה משפיע עליו, איך הוא מרגיש לגבי זה, האם הוא מתגעגע. כמובן שהתמדתי להגיד לו כל הזמן כמה אני מתגעגעת וכמה אני אוהבת אותו. הוא יודע וגם אני יודעת שהוא אוהב אותי אבל משהו שם השתבש. הוא אמר לי "אם אני אגיד לך שאני לא מתגעגע, מה תגידי?" יותר בקטע של "אני לא חושב על זה". אני יודעת שהוא נכנס לתקופה מאוד לחוצה של לימודים ועבודה ועכשיו צריך להחזיק את הדירה לבד. אבל איפשהו די איבדתי את עצמי - איפה אני בכל העסק הזה? לא מגיע לי להיות נאהבת? מחוזרת? בסופו של דבר הוא התקשר אליי השבוע ואמר לי שהוא עובר איזשהו תהליך עם עצמו, שזה לא קשור אליי ושהוא לא יכול להיות יותר בקשר מחייב איתי, הוא מרגיש שזה מגביל אותו (למרות שאני נותנת לו את כל הספייס שבעולם), הוא אמר שהוא מאוד מאוד אוהב אותי ומאוד אכפת לו ממני אבל העובדה שהוא לא יכול לצאת עם אחרות ולדבר עם אחרות מפריעה לו. בכל זאת הוא אמר שהוא רוצה אותי בחיים שלו אז אמרתי לו שאין דברים כאלה ואו שהוא איתי או שלא. רציתי כבר לנסוע אליו למחרת כדי לסגור דברים והוא רשם לי ש"צריך לעבד קצת את הדברים" והוא יבוא אליי לדבר איתי במרכז. כשהוא הגיע הוא היה ממש נחוש בדעתו לסיים את הקשר, שפכתי בפניו את הלב, אמרתי לו שזה לא פייר ושהוא לא נתן אפילו צ'אנס. אני יודעת שהוא עובר עכשיו טיפול פסיכולוגי ושהוא מתמודד עם משהו אבל הוא לא היה מוכן שאני אהיה לצידו. הוא אמר שהאהבה שהוא מרגיש כלפיי עכשיו היא אפלטונית (לדעתי זה שקר גס כי אני יודעת שהוא אוהב אותי וחוץ מזה שהיה סקס ממש טוב לפני שבועיים כשהייתי אצלו וראיתי כמה תשוקה ואהבה יש בקשר ולא רק במובן מיני ופיזי). הוא אמר לי שמגיע לי מישהו שייתן לי את ה100% ולא פחות כי אני בחורה מדהימה ומגיע לי את הטוב ביותר, אבל לא האמנתי למה שהוא אמר. אני מרגישה שיש עוד בנות בתמונה והמרחק רק החמיר את המצב, עצם זה ש"החוזה" הזוגי ביננו השתנה ואנחנו כבר לא גרים ביחד. אני מרגישה שהוא פשוט עקר לי את הלב מהמקום ושלא אוכל להתאהב יותר במישהו אחר כמו שהתאהבתי בו. אני יודעת בתוכי שהוא בטוח מדבר עם אחרות. אני פוחדת להתחיל עכשיו מחדש ולא יודעת גם אם יעברו כמה חודשים או כמה שנים אם אי פעם אוכל לאהוב מישהו בצורה כזאת. גם העובדה שהוא פשוט בא וחתך ככה כאילו כלום לא היה ביננו בשלוש שנים האלה (שבהם ממש התחברתי עם המשפחה שלו ונעשיתי בת בית). אני מרגישה שהוא בגד בי נפשית כי נתתי לו את הכל. חברה טובה שלי אמרה לי כבר פעם שאני צריכה לבלוש אחריו אבל מעולם לא חשבתי או ראיתי עליו שהוא בוגדני - להיפך, אנחנו סיכמנו שנהיה כנים אחד עם השני ושאם קורה משהו כזה אז עדיף לחתוך מאשר לבגוד. כנראה שהייתי מאוד תמימה כי החלטתי לעשות חיפוש ואכן מצאתי הודעה שלו שהתאריך פרסום מתאים בול לתקופה שהוא נפרד ממני לפני שנה וחצי: מה עושים 26/03/10 19:17 אז. אני גר עם חברה שלי כבר כמעט חצי שנה (ביחד כמעט שנה וחצי). אני אוהב אותה. מאוד. היא עושה אותי מאושר. היא אוהבת אותי מאוד. אבל... לאחרונה פגשתי מישהי, נעשינו ידידים טובים ואין ספק שניצוצות עפים בינינו. אנחנו מקניטים אחד את השני כל הזמן, כל החברים מסביבנו רואים שאכפת לנו אחד מהשני, ושאנחנו מתאימים. אני פשוט קרוע. אני רוצה אותה בטירוף, אבל אני אוהב את חברה שלי, לא רוצה לפגוע בה. לא רוצה להיפרד ממנה. אבל אני לא יכול שלא להימשך לבחורה הזאת; לא רק בקטע של חרמנות, מה שמטריף אותי זה שבזמן האחרון אני מרגיש משהו מאוד חזק כלפיה. אין לי מושג מה לעשות. כנראה שהלב האנושי הוא לא רק סקרן, אלא רוצה מה שהוא רוצה בלי להתחשב במקום בו אתה נמצא. הידידות גם כן מסבכת את העניין‬ אני גם לא רוצה לסכן את הידידות שלנו, אני משוגע על הבחורה הזאת. אני אשכרה חושב עליה כל היום, היא מופיעה לי בחלומות (ואני כמעט אף פעם לא זוכר חלומות). פאק. נראה כאילו יש לי שתי אופציות, לא מציח להחליט מה יותר גרוע: להמר על כל הקופה, להקריב את הזוגיות (הנפלאה) שבניתי עם חברה שלי ולנסות עם הבחורה הזאת. 30/03/10 14:54 באיזשהוא מקום אני מרגיש שפשוט לקבור את הרגשות שלי כלפי הבחורה הזו זה עוול לי ולחברה שלי; אני חושב על הבחורה הזו כל הזמן, אפילו כשאני עם חברה שלי (ולא רק בקטע מיני). אני פשוט ח י י ב לדעת מה יקרה איתי ואיתה... איך זה יהיה להיות איתה... אני ממש לא רוצה לבגוד בחברה שלי, ומהיום הראשון שהתחלנו לצאת, הרבה לפני שנהפכנו לזוג, סיכמנו שאומרים אחד לשני רק את האמת. אם רוצים לצאת אם מישהו אחר אומרים קודם, לא בוגדים. חלק ממה שקורע אותי זה ההרגשה שאני משקר לחברה שלי. וזה ממש גורם לי להרגיש רע. **או** לבלוע את הרגשות שלי ולהחרט על זה הרבה זמן. אני מרגישה ממש נבגדת ולא מוערכת, אני ממש שבורה ולא יודעת איך אני אוכל לבנות את עצמי מחדש. אני מרגישה בתוכי שהוא לא רצה לחתוך איתי וכנראה יש עוד סיבות. חשוב לציין שההורים שלו היו מאוד תומכים ואמא שלו נורא התאכזבה ממה שקרה ואפילו שלחה לי הודעה שהם מאוד אוהבים אותי ומצטערים שזה קרה. בכל מקרה, הרגשתי צורך לפרוק כאן את הדברים, מקווה שזה המקום הנכון.

seelinewoman

New member
שלום לך

קראתי מה שכתבת, ואני שמחה קודם כל שפרקת מועקה מעל לבך. למקרא כל המכתב נראה לי שכדאי היה לך להתחיל קודם בגילוי השני, כי זה היה מסדר לך נכון יותר את הסדר החשיבות של מה שקרה באמת. מכל מקום, החדשות הטובות בתוך כל הכאב הזה הן שזה לא קשור אלייך ולמה שאת עושה או למה שאת. הוא פשוט מצא מישהי שמתאימה לו יותר, יחד עם העובדה שהוא באמת עובר תהליכים שמקרבים אותו יותר לעצמו ולמה שהוא רוצה בחיים. לצערך הגדול, הוא לא רוצה אותך, לא כבת זוג. הוא כנראה גם לא אוהב אותך כמו שאת אוהבת אותו, וזה כבר קשה יותר. אהבה חד צדדית היא תמיד קשה לעיכול, והיא תמיד בלתי אפשרית ליישום, אלא אם כן את מוכנה לוותר על כך שיאהבו אותך, ונשמע שאת עומדת על מה שמגיע לך. וזה טוב. ממה שאני קוראת, ומניסיוני האישי באהבות חד-צדדיות ובבניית ציפיות לא ריאליות, הוא רגיל אלייך, מוצא בך שגרה נוחה ומוכרת וחברה טובה שהוא לא רוצה לאבד. אבל את לא האישה שלו. הוא לא רואה בך האישה שלו ולא יתייחס אלייך כך יותר. חבל שהוא לא היה אמיץ דיו לומר לך את זה קודם מבלי לבגוד בך, אבל אם זה מה שהוא היה צריך לעשות כדי להביא את שניכם למקום הריאלי הזה שבו מכירים במציאות הזאת - אין ברירה אלא לנקות אותו מהמערכת, להחלים מהפצעים ולהמשיך הלאה. הדבר הכי טוב שאת יכולה לקחת מהסיפור הזה הוא הניסיון שלך במערכת יחסים, שלימד אותך על מה לא להתפשר יותר ומה לצפות לו. את גם יודעת עכשיו ממי להיזהר ומאיזה דפוס יחסים להימנע. זה לא מרפא פצעים, אני יודעת, אבל לפחות מונע פצעים חדשים. מגיעה לך אהבה כזאת כמו שקראת עליה אצלו, אהבה למישהי אחרת. אני מאחלת לך אהבה כזאת וזוגיות טובה יותר. לא כדאי שתתעכבי פה יותר מהזמן הדרוש להחלמה. בהצלחה

Matereya

New member
קודם כל מעריכה את התמיכה

דבר שני - חשוב לי לציין שאותו מקרה קרה לפני שנה וחצי. אני עוד לא יודעת אם בוודאות הוא נפרד ממני בגלל ההתאהבות הסתמית בבחורה ההיא אבל משהו גרם לו לחזור אליי לא סתם. כמו כן - אני לא יודעת אם אותה בחורה עדיין בתמונה או שיש מישהי אחרת, נראה שיש עוד דברים בגו. אני גם לא בטוחה שהוא בגד פי פיזית. אני מנסה להבין אם קיים באמת מונח כזה "נגמרה האהבה". אני לא מצליחה להאמין לזה אלא אם כן הוא הסווה את הרגשות שלו כ"כ טוב. בכל מקרה, זה לא עוזר לי להרגיש יותר טוב עם עצמי. אני מרגישה שרימו אותי כל הזמן הזה, שהוא לא אהב אותי בכלל ושיקר לי כל הזמן, מרגיש לי צורך לתת לו דין וחשבון על העניין הזה ולהתעמת איתו. הרי ממילא אני לא חושבת שאי פעם יש סבירות שנחזור להיות בחיד. אני פשוט נגעלת מזה וכואב לי בו זמנית. זה היה כ"כ לא צפוי שזה יקרה. אף אחד לא ראה את זה מגיע ואולי אני הייתי עיוורת מדי בגלל האהבה שלי אליו. אני מרגישה דחויה ולא מושכת, נגעלת מעצמי שהייתי אם אדם כזה ואין לי אפשרות אחרת להתעלם מהאהבה שיש לי כלפיו. איפשהו מצד שני יש בי משהו שמאוד רוצה לחזור אליו וכמהה לזה. אני יודעת שזה נשמע מאוד ילדותי אבל מבחינתי להיפטר מהרגשות אליו זה פשוט להעלים כל דבר שהיה קשור אליו בחיים שלי. אני פשוט לא יכולה להתנער מכל הפלאשבקים שיש לי אליו. זה כבד עליי.

chenby

New member
תראי

זה שהוא פגש מישהי ונפרד ממך - זה אמנם קשור אלייך כי הוא היה חבר שלך באותו הזמן, אבל זה משהו שהוא בחר. זה כואב, זה מכעיס ומעליב, אבל זו הבחירה שלו עם כל הצער.. להרגיש דחויה ולא מושכת ומגעילה, זה כבר בחירה שלך. למרות שזה הדבר הכי קל והכי הגיוני לכאורה להרגיש - פה את יכולה לבחור אחרת. את יכולה באותה מידה להרגיש שדווקא עשית את כל מה שיכולת ונתת את כל מה שיכולת מבלי שיהיו לך חרטות, מאשר דווקא להרגיש מגעילה ולא מושכת. את היחידה שעושה את הקשר בין הדברים. היופי הוא שאת היחידה שיכולה להפסיק להרגיש ככה ולקשר בין הדברים. זה חבר ראשון לדברייך, אהבה ראשונה, ומן הסתם גם לב שבור ראשון. מותר ורצוי להתאבל ולבכות ולשחרר, אבל העבודה על אהבה עצמית - היא שלך לכל החיים. זה לא משהו שנגמר, תמיד נמצא עוד ועוד דברים לעבוד עליהם - אני מצרפת לך לינק למשהו שלי מאוד עוזר בעבודה שלי עם עצמי. את צעירה וזה זמן מעולה להתחיל לעבוד על המודעות העצמית ובעיקר על האהבה והשמחה הפנימית. אז קבלי יחד עם חיבוק: http://www.thefreedomtobe.net/doc/LovingWhatIs-little_book.pdf

seelinewoman

New member
יש כאן כמה דברים שאת יכולה לעשות כעת:

את יכולה להמשיך לשנוא את עצמך על כך שאהבת אדם שמעל באמונך, אבל אז לא תוכלי למצוא את האהבה שאותה את כן רוצה. מה גם שגם הוא עשה רק מה שהוא יודע ומרגיש, וזה כל מה שהיה לו. השלב הראשון הוא לזכור שיש לך את עצמך ושאהבה עצמית קודמת לכל. על זה ענתה chenby ונתנה לך חומר מצוין למחשבה. זה השלב הראשון לכך שלא תקשרי אוטומטית דחייה של גבר עם דחייה עצמית. אני בטוחה גם שאישה אינטליגנטית ורהוטה מבינה יפה מאד שמדובר בגבר אחד בלבד, ולא בכל הגברים כולם, לכן הגיונית לא ייתכן שכ-ו-ל-ם לא יימשכו אלייך. מניסיוני, כשזה קרה לי זאת בדרך כלל היתה הדרך שלי להעניש את עצמי על הבחירה ה"לא מוצלחת" שלי בגבר שראה בי מובן מאליו, ולא השקיע בי כפי שרציתי וכפי שהגיע לי. אבל אז גם הבנתי שאין מה להתחשבן עם האהבה שלי על כך שהופנתה כלפי גבר כזה. הרי זהו המבחן לאהבת אמת: אוהבים למרות ולא בזכות, ואוהבים אהבה נקייה משוללת אגו, כך שנותנים כדי לתת, לא כדי להגיש חשבונית. אז למה להעניש את עצמך על כך שאת יודעת לאהוב? כל השאר הוא עובדות, מציאות שאי אפשר לשנותה. בינינו? זה לא רלוונטי אם מימש את אהבתו לאישה ההיא פיזית, ומתי. התועלת שהמכתב הזה הפיק היא ההבנה שהאיש הזה יודע ויכול לאהוב כשהוא רוצה, וכל מה שאת מקבלת ממנו הם רק פירורים ממה שהוא באמת מסוגל לתת. כשזה קרה לי זה חרה לי לגלות שבעיניו אני לא שווה יחס כזה, אבל זה גם היה האינדיקטור הכי ברור בשבילי שזה לא זה, וחוץ מלתת לפצע להחלים, אין טעם לחפור בו עד זוב דם. את נמצאת בשלב הפקת הלקחים שלך. הפיקי את הלקח הזה שעכשיו את יודעת טוב יותר מה יכול להיות כשתמצאי מישהו שיאהב אותך באמת, ואל תטרחי להבין למה. זה כבר לא רלוונטי, למרות שזה מעניין. אי אפשר לגזור מזה תובנות על גברים בכלל אלא רק לגביו, והוא כבר לא רלוונטי לחייך. תאהבי את עצמך, כדי שבפעם הבאה יהיה לך קל לזהות מתי אוהבים אותך, וממה שאני קוראת יש הרבה מה לאהוב בך, ויש לך הרבה לתת, לך ולגבר שלך

יקח לך זמן לעכל את הכל

אני בהחלט יכולה להבין את המקום שאת נמצאת בו כרגע , ואני מבינה איך זה מרגיש לא יודעת אם זה ינחם אותך אבל את תראי שעם הזמן זה יכאב פחות . את לאט לאט תפנימי שאלו הבחירות שלו והבחירה כרגע אצלך אם לקום מהאבל שלך ולהתחיל לחיות שוב את נמצאת בשלבים הראשונים של האבל , את כועסת עליו מרגישה מרומה ולכן קשה לך ,אל תנסי להלחם בזה וגם אל תשקעי לתוך כל היגון הזה תני לעצמך לעבור את התקופה הזו את חייבת חייבת לאסוף את עצמך מחדש. את אהבת אותו וזו זכות שנפלה בחלקך וזה שלך ,את יודעת כמה קשה למצוא אהבת אמת היכולת לאהוב היא לא מובנת מאליו , יש אנשים שעוברים חיים שלמים ולא זוכים בלאהוב תקחי את הטוב ממה שהיה ותשאירי את הרע אני יודעת שזה כואב וזה עוד יכאב לך אבל יגיע היום שתצליחי לנשום מבלי המועקה הזו שבחזה והכאב ישאר איתך אבל יכאב לך פחות אני מקווה שיש מסביבך אנשים ,חברים ,משפחה שיכולים לעזור לך לעבור את זה . תרגישי טוב

אייבורי

New member
משתתף בצערך

אני חושב שפריקה אינטרנטית היא קצת אידיוטית זה באמת זמן להשען על משפחה ועל חברים ורק דעי שאין פרידות שמחות וכל פרידה מכילה בתוכה צער כאב וגעגועים. [כן גם הוא לפעמים יתגעגע אליך]

מריוס זכריה

Member
מנהל
תשובה בשני שלבים

בשלב הראשון, מגיעה לך כל האמפתיה שבעולם. את פגועה ובצדק. הוא התנהל מולך לא ביושר ולא באומץ. לא עשית שום דבר רע ובכל זאת קרה רע. אז קודם כל אני שולח לך
. השלב השני בתשובה שלי מתאים בעצם חלא לעכשיו, אלא לעוד שלושה חודשים. הבעיה היא שבעוד שלושה חודשים כבר לא תהיי כאן ולא אוכל להגיד לך את הדברים. אז אם את רוצה, תשימי את זה בצד ותקראי בעוד שלושה חודשים. כי השלב השני קשור בשאלה: איפה כן האחריות שלך לעניין. אז זהו, שלפי דעתי יש לך בהחלט אחריות למצב. האחריות הזאת איננה אשמה. אני לא מאמין באשמה. אני מאמין באחריות. ואחריות זה דבר טוב, כי אם לא לקוחים אחריות, לא רק שלא לומדים איך למנוע את זה להבא, אלא גם חיים בתחושה של חוסר אונים, שהיא תחושה נוראה. אז כן: יש לך אחריות למה שקרה, ואת יכולה ללמוד מזה ולמנוע את הפעם הבאה. האחריות שלך היא לדעתי בעצימת עיניים עקבית. אני מתרשם מדברייך שהיו לא מעט חריקות לכאן או לשם, אבל אתצ החלטת שיהיה טוב ולכן הכל טוב. אבל זו לא הייתה המציאות. המציאות הייתה שהיה לך קשר די טוב בהתחלה, אבל אולי לא מספיק טוב. כלומר: לא מספיק טוב בשבילו. הוא אמר לך את זה. הוא נתן את כל הסימנים. אבל את לא רצית לשמוע על זה, ולא לראות את זה. אז הוא נשאר תקוע עם הבעיה שלו: הוא אוהב אותך, אבל לא מספיק. לא מספיק כדי שתהיי היחידיה בשבילו, אבל מספיק כדיי שיהיה לו קשה לעזוב אותך. לדבר איתך על זה הוא לא יכל, גם מסיבותיו הוא וגם מסיבותיך שפירטתי כאן. התוצאה: תקיעות שמיתדרדרת. האם המסקנה מכל זה היא שאת אמורה להבא להיות פרנואידית? ממש לא. את אמורה להיות יותר ריאלית, להקשיב לתלונות ובעיות של בן הזוג ולקחת אותן מאוד ברצינות. את גם אמורה לזכיר שקשרים לרוב לא באים במודל "מדהים ומושלם" או מודל "איום ונורא", אלא איפה שהוא באמצע. מאוד חשוב להיות ריאליים ולהסתכל בעיניים פקוחות. אני גם מרגיש שאת עכשיו עושה ממנו איזה יצור שחור משחור, גבר מנוול, בוגדני, שקרן. האמת שיש בו משהו מזה, ללא ספק, אבל את גם משליכה עליו את האחריות לעיוורון שלך. במציאות הוא גבר די מצוי, שמסוגל להתמודד עם קשיים זוגיים רגשיים עד נקודה מסוימת, אבל הוא לא סופר מן. כשזה לא עובד, הוא עובר לשקרים. מחוסר ברירה. לא כל הגברים כאלה, אבל כמובן שיש לא מעט כאלה. והעניין הוא שהם דווקא די בסדר, אם מתנהלים איתם בסדר. זוגיות היא תמיד מפגש בין שני אנשים לא מושלמים. איכות הזוגיות תלויה ביכולת של בני הזוג לעבוד עם חוסר המושלמות הזה וליצור איתו משהו יפה. כאמור, כל זה קצת מקדים את זמנו. אבל אולי איפה שהוא תרשמי לך שיש גם דרך כזאת להתסכל על הדברים.

למעלה