זה כ"כ מתסכל

מורנג

New member
זה כ"כ מתסכל

זה מדהים איך העניינים פשוט לא מסתדרים, מה לא עשיתי בכדי לנסות ולהתקבל לפזיותרפיה, הפסקתי לימודי ביולוגיה לאחר שנה, עשיתי שוב פסיכומטרי (וזה היה בלתי נסבל), ולא הצלחתי להתקבל. ואני שואלת אתכם, מה עוד אני צריכה לעשות כדי ללמוד מקצוע בו חשקה נפשי? התעייפתי מכל השיפורים למיניהם (בגרויות, פסיכומטרי) המוסד האקדמאי אפילו לא מוכן להסתכל על ציוניי בקורסים שלמדתי אשר נלמדים גם במחלקה לפזיותרפיה מישהו מכיר עוד תחומים הקשורים לפזיותרפיה? אפילו מקצועות שמהם ניתן לקבל תעודה? מקצועות שבהם לפחות אוכל קצת לגעת ולהכיר את התחום... תודה מראש

קישקוש

New member
ניסית באוניברסיטאות אחרות?

מקצועות נוספים הקרובים אלינו הם טיפול בתנועה (אני חושבת שככה הם קוראים לזה) בווינגייט, הדרכת פלדנקרייז- גם בווינגייט, מדריכי כושר (אין לי מושג איפה לומדים, אולי גם שם), הידרותרפיה (גם בווינגייט? מה, לומדים שם הכל?!).. מקווה שעזרתי.. בהצלחה!!

יש גם

כמה תחומים ברפואה משלימה שקרובים מאוד לפיזיותרפיה, כמו למשל שיאצו או טווינא. טווינא זו "פיזיותרפיה סינית". לומדים אותה במשך 3 או 4 שנים. שיטה נעימה ויעילה, מניסיון כמטופלת. לבתי ספר לרפואה משלימה כמעט אין דרישות קבלה (לצערנו). אם התקבלת לביולוגיה (מקצוע קשה!) בוודאי תתקבלי גם לזה.

מספר הערות...

מורנג.. קודם כל אני מבינה את התיסכול. זה באמת לא קל. בנוסף ליתר העצות...תנסי לברר במכון וינגייט לגבי לימודי ספורט-תרפיה (העאם עוד קיים?!) ולעפרונית... איני חושב שלימודי טווינה נמשכים 4 שנים. אולי במסגרת של לימודי רפואה סינית ואז זה רק חלק מהלימודים. שבוע טוב.

טווינא

בעקבות הערתך בדקתי את העניין. לימודי טווינא מלאים נמשכים 3 שנים. (בסיסיים נמשכים רק שנה).

המשך...

עפרונית שלום, גם לדעתי טווינא היא שיטה מאד נעימה וגם מנסיון. מה שרציתי להבהיר זה שקשה קצת להשוות 4 שנות לימודי פיזיותרפיה (לימודים כמעט מדי יום אם זכרוני אינו מטעה אותי...ובנוסף כ-1000 שעות התנסויות קליניות),לשנה של טווינא לצורך קבלת תעודת מטפל. את ההשלמות הנוספות כולנו עושים על מנת להרחיב את הידע כל אחד בתחומו וכמו שאת בוודאי יודעת בתחום הרפואה הלימודים לעולם לא נגמרים... ועם כל זאת אני חושבת שזו דרך טובה לבחור בה למי שאינו מתקבל לפיזיותרפיה ועדין רוצה להיות "מטפל". להתראות

מסכימה איתך

מבחינת רמה *אקדמית* זה לא אותו דבר. אבל במקה שלפנינו זו נראית לי פשרה סבירה בהחלט. ומי שרוצה לקחת את המקצוע ברצינות - שילמד את כל ה- 3 שנים.

יש לך מקום מובטח

לא יודעת אם העניין עלה בדעתך, ומה הן אפשרויותייך הכלכליות, וידיעות השפה שלך. ניתן ללמוד פיזיוטרפיה בחו"ל, במוסדות פרטיים המזכים אותך בתעודת פיזיוטרפיסטית מוסמכת מטעם אותה מדינה. כדי לעבוד בארץ, יהיה עליך לעבור את בחינות משרד הבריאות בארץ. בהצלחה

למעלה