זה כבר מעצבן....

• פותח הנושא T 1
  • פורסם בתאריך

T 1

New member
זה כבר מעצבן....

כמעט בכל מאמר שאני קורא כתוב שבעת האימון השרירים נזוקים וכו´.. דוגמאות במאמר: 1) "מנוחה הנחוצה לקיום תהליכי הבנייה ןהשיקום של רקמות הגוף ש-נ-י-ז-ו-ק-ו במהלך הפעילות". 2) "כך שניתן לצפות לשיקום טוב יותר של מערכות גוף ש-נ-י-ז-ו-ק בתהליך האימון". ועוד מלא מלא דוגמאות.... עכשיו אם הגוף ניזוק במהחלך האימון למה צריך להתאמן בכלל ולעבוד קשה ??? למה לעבוד קשה ? כדי שהגוף ייפגע ???? זה כבר מעצבן כל פעם לקרוא שהגוף ניזוק במהלך האימון וצריך לתת לו מנוחה מוחלטת וכו´ כדי שיתאושש..... אז אם כבר אפשר לא להתאמן ואז לא נצטרך לשים לב לשעות המנוחה וכ´ו.... אני כל פעם מתאמן קשה ומסדר לי שעות שינה, אבל שכאני נכנס למאמרים אני כל הזמן קורא שהגוף ניזוק קשה במהלך האימון וצריך לתת לגוף הרבה מנוחה וכו´... אז למה אני עובד כ"כ קשה ??. כדי שכל פעם הגוף יפגע ???? ואם אני לא נח טוב לאחר אימון הגוף שלי ניזוק ??? זה מעצבן כבר !!! מה אתם חושבים על זה ???

tommythecat

New member
קודם כל תרגע!

קח נשימה עמוקה ותרגע. אם אלה הדברים שמרגיזים אותך מצבך בכי רע. עכשיו לשאלתך - כל המקומות שכתבו שהרקמות ניזוקו במהלך הפעילות צודקים. רקמות השריר שלך אכן ניזוקות במהלך הפעילות. אתה עצבני עכשיו? מרוגז? תמשיך לקרוא... בזמן הפעילות נוצרים קרעים מיקרוסקופיים בשריר ולזו הכוונה. אותם קרעים מיקרוסקופיים מחלימים כשאתה נח. יתרה מזאת, אותם קרעים הם אלו שגורמים לשריר להתחזק ולגדול. כיצד? בזמן שהשריר משקם את עצמו נוצרת תופעה שנקראת פיצוי יסף. אני בטוח שרמי (שנמצא במיל. כל השבוע) או אלי יוכלו להרחיב ולתת הסבר מלומד יותר. יוסי

neuron

New member
ואכן זה בערך הסיפור...

...בכדי ששריר יבנה במימדים וחוזק גדולים יותר, אתה צריך ליצור גירוי שיהווה "תמריץ" לגוף לבנות את השריר גדול וחזק יותר. המיקרו-טראומות שנגרמות לשריר במהלך אימון גורמות לגוף לבצע פיצוי יסף ולבנות את השריר כיותר מאסיבי (הדבר נכון גם לגבי רקמות אחרות- כך למשל בריצה נוצרים סדקים זעירים בעצמות. המהלך המנוחה הגוף מתקן את הסדקים ואף מגדיל את צפיפות העצם ובכך מקטין את הסבירות להישנות של סדקים).

למעלה