זה כאן

lightflake

New member
זה כאן

אין מה ללמוד אודות זה
אין מה ללמד אודות זה
האמת היא כאן
והיא תמיד כאן במלוא הדרה

האמת היא לא תיאוריה
זה לא חשוב כמה תהיה זו תיאוריה "מדוייקת"
תיאוריה זו רק תיאוריה! לא האמת

אנחנו חוזרים ומבלבלים שוב ושוב בין האצבע לירח...
מתווכחים איזו אצבע נכונה יותר ושוכחים שהאצבע היא רק אצבע

הדבר יחיד שיש להבין זה שאין מה להבין

האצבע....

האמת היא לא הכיוון שהאצבע מצביעה אלא המקום אליו היא מחוברת ,והמקום הוא כאן .אור ואהבה.

ינוקא1

New member
אני חושב שזו טעות.

לימוד רוחני הוא חלק מרכזי בהתקדמות של כל דרך רוחנית רצינית שאני מכיר.
(זה כולל בודהיזם).

אתם הופכים את השכל והמחשבה לאויב , אבל אין טעות יותר גדולה מזו.

יש הרבה מה ללמוד וללמד אודות "זה".
אדם ללא שכל ועומק , לא מסוגל להגיע אל האמת.
אולי תהיה לו חוויה , אבל היא תהיה שיטחית ורדודה כמו פלקט.
השכל וההבנה הוא זה שנותן לחוויה עומק.

אפשר להגיד שגם האבן חווה את החוויה של "להיות כאן ועכשיו". אבל אין לה מודעות , אין לה הבנה.
אדם ללא שכל הוא בדיוק כמו האבן חוויותיו הן כמו האבן.

השכל והחוויה משולבים זה בזה ומשלימים זה את זה.
שכל ללא חוויה איננו אמיתי , וחוויה ללא שכל איננה אמיתית.

השכל הינו ה"גשש" שמכווין את התודעה להיכן ללכת , והוא בעצם זה שמזמין את החווויה מבחינה מסוימת.
השכל הינו כלי קיבול לרוחניות.
בדיוק כפי שמי שיוצא למסע ללא מפה יטעה ויתבלבל , כך גם מי שינסה לעשות "רוחניות ללא שכל".
אין לו סיכוי מראש.

בדיוק כפי שאדם אחר יכול לתמרן אותנו בעזרת סוגסטיות , כך גם האדם יכול לעבוד על עצמו.
המון "חוויות" הן בעצם סוגסטיות עצמיות.
כמו כן יש אנשים שבטוחים שיש"ו דיבר איתם , יש אנשים שבטוחים שחוצנים מלווים אותם , יש אנשים שבטוחים שהCIA רודף אחריהם , וישבתי משוגעים מלאים באנשים שחווים חוויות שונות ומשונות.
החוויה לבדה ללא שכל איננה שווה הרבה. יתכן שהאדם מייצר אותה מתוך אינטרס מסוים , למשל.
לעומת זאת השכל הוא מה שנשאר מהחוויה אחר כך. הוא מאפשר גם לבחון אותה וגם להעביר אותה הלאה.
החוויה זה כמו לבקר בשטח , השכל זה כמו ליצור מפה של השטח.

ככל שאדם משקיע יותר בלימוד רוחני רציני , הוא הופך להיות יותר ישר עם עצמו , ניתן להשפיע עליו פחות , וחויותיו אמיתיות יותר.
בעזרת השכל הוא מסוגל לראות מה מנהל אותו , ולנקות את עצמו.
בלי שכל כל זה בלתי אפשרי.

ישנם בנפש מנגנוני הגנה מתוחכמים ביותר , כדי להסתיר מאיתנו את כל הדברים הכואבים , הלא נעימים , המפחידים והמביישים שקיימים בתוכינו.
(הם בעצם מי שיוצרים את ה"תת מודע" לפי הפסיכולוגיה של פרויד).
על מנת להכיר מנגנונים אלו למשל , לזהות מתי האדם עובד על עצמו , מתי הוא ישר עם עצמו , מתי הגאווה שלו מניעה אותו ועוד - חייבים שכל , והרבה.

גם בדיון האחרון שלנו -
אתה חווית חוויה מסוימת , שתאמה לגמרי את ה"תיאוריה" שהבאתי (שהיא חוויה לא פחות מאשר תיאוריה , אבל נניח לזה)
אך בחרת לדחות את החוויה שלך , בגלל משהו שמישהו אמר לך.
אם היית עובד עם שכל , ולא מתנהל לפי דעות קדומות, אני בטוח שהיית מקבל לפחות את האפשרות שהחוויה שלך היתה אמיתית יותר ממה שאותו אחד אמר לך.
היית בודק לעומק את המשמעויות של מה שהוא אמר , לעומת התיאוריה שהצעתי ולעומת מה שחווית.

אבל בגלל שאינך מתנהל לפי שכל אלא לפי "מוארים לא מוארים" , לכן את החוויה שלך דחית , ועל האמת אינך יודע האם לצחוק או לבכות.
זו מבחינתי דוגמה לחוסר שכל.

(אבל באופן כללי אתה בחור חכם).

lightflake

New member
לעתים חשוב מאוד לדעת

שאתה צריך מורה חיצוני
וזה מה שקרה אז עם הר ציון, וברגע שהוא אמר לי את זה, כאילו נפל לי האסימון וידעתי שזה נכון.

ינוקא1

New member
למורה חיצוני יש לעיתים כריזמה ויכולת השפעה

שגורמת לנו להאמין לו.

אני אומר שאדם לא יכול להתקדם מעבר לנקודה.
ואם מישהו "התקדם" מעבר אליה , זה סימן שהוא "הדחיק" את הגוף , והחוויה איננה אמיתית.

(אני מבין גם את הסיבה למה זה חייב להיות כך).

זה מזכיר לי -
בחסידות חב"ד כל הזמן מדברים על "ביטול" שצריך לבטל את ה"יש" והאני והגאווה וכדומה.

ופעם חבר טוב אמר לי :
"בחסידות חב"ד כל הזמן מדברים על "ביטול היש" , ויש שם הכי הרבה אנשים בעלי גאווה.
בברסלב מדברים כל הזמן על שמחה , ויש שם הכי הרבה אנשים עצובים".

ומכיוון שבאותה תקופה הייתי מקורב גם לאלו וגם לאלו , ראיתי כמה שזה נכון ואותו חבר צודק

,
(כנ"ל אלו שתמיד מדברים על "צניעות" מינית מעבר לפרופורציה , הם הסוטי מין הכי גדולים).

אם למדתי משהו מכל הדרכים הרוחניות שעברתי בהן , זה שתמיד כאשר נוטים לצד אחד , זה אף פעם לא אמיתי.
האמת נמצאת באמצע.

אי אפשר להיות שמח , אם אדם לא מרשה לעצמו להיות עצוב.
אי אפשר להגיע באמת אל הרוח , אם לא מכירים בחומר.

מורה חיצוני ....

קיים .אך והוא מעבר למילה .האמת מועברת בדממה.הכוח של האמת הוא דממה.

neophile

New member
מצחיק שאתה חוזר על זה כמו דוגמה דתית

למרות שאתה כותב שאין מה ללמוד אודות זה ...אתה מאוד בטוח בדברים האלה .זה סטייל מלחמה היא שלום , עבדות היא חירות.
דיבור כפול .

lightflake

New member
זה לא מצחיק זה נדרש

נדרש לחזור ולחדד שוב ושוב עד שזה ייקלט
עובדה שאתה ממשיך לרצות ללמוד עוד ולהתפתח עוד
כלומר, עדיין לא הפנמת
אז צריך לחזור על זה שוב

מה שעצוב הוא שלשטיפת המוח שעברת מאז הילדות ושאתה ממשיך לעבור יום יום בכיוון השני, אתה אפילו לא שם לב...

neophile

New member
או שאני לא הפנמתי או שאתה ....

זאת דעתך האישית שלרצות להתפתח זה לא להפנים את מה שנדמה לך שצריך להפנים ... אני לא מקבל את הדעה הזאת שלך .

ואפרופו שטיפת מוח אם תתבונן אתה זה שמציג את תסמינים שלה על ידי חזרה חוזרת ונשנית של אותם המשפטים שוב ושוב ושוב ...מתוך בטחון בצדקתך .

אין לזה שום קשר לרוחניות ולנוכחות אתה פשוט מחפש משהו להאחז בו

lightflake

New member
להשיג עוד כסף, להשיג עוד ידע,

להיות טוב יותר, חכם יותר, רוחני יותר...
אין הבדל
האדם הוא ריצה בלתי פוסקת מהעריסה לקבר

ינוקא1

New member
אכן כן.

רק שניתן להשתמש בכל עניני העולם הזה כדי להכיר את ההויה דרכם ,
וניתן גם להשתמש בהם כתכלית בפני עצמה.

מי שמשתמש בהם כתכלית בפני עצמה , אין דבר מסואב מזה.
מי שמשתמש בהם כדי להכיר דרכם את ההויה , אין דבר עליון מזה.

neophile

New member
אתה קיצוני

בכל אחד מאיתנו יש הרבה אניים , חלקם שואפים להרמוניה ואינטילגנציה.
אניים אחרים יהיו של תשוקה ואמביציה , פעילות .
בעוד שאחרים הם אינהרטיים , חסרי רגישות , אפלים .

מישור הפעולה העיקרי שלנו הוא בקבוצה השנייה של האניים האלה אפשר לומר - והבחירות שלך יקבעו אם התוצאות של הפעולות האלה יהיו יותר אינטילגנציה והרמוניה או יותר בורות .

איזה שהיא גישה של חוסר פעילות מוחלט היא בורות ולא אינטילגנציה ...

להשתמש....

להרפות מהם כי האמת זו ההויה נדרש בתחילה להרפות על מנת להיות בהוויה .כל עוד לא הרפנו .אזי אנו עדין אוחזים באני .כאשר אנו בהוויה אנו לא איבדנו כלום .רק הגישה היא פשוטה יותר .אך חייבת להיות ההרפיה מהאמונה באני .

neophile

New member
למה האדם ?

כל הטבע הוא ריצה בלתי פוסקת מהחיים אל המוות וחוזר חלילה .
מה הבעיה שלך עם זה ?

לאן נראה לך שהקיטורים האלה יובילו אותך ?

lightflake

New member
זה פשוט שגוי לחלוטין ומעיד על בורות

אחד הדברים הראשונים שהכניסו אותי לכל ה"חיפוש" היה דבר מה שאושו אמר באחד הספרים הראשונים שקראתי בנושא, הוא אמר, תקשיב למחשבות שלך, תשים לב למחשבות ואתה תראה בעצמך שאתה משוגע, אותו משוגע שמדבר לעצמו ברחוב פשוט אתה לא מוציא את זה במילים החוצה אבל השיגעון הפנימי נמצא שם.
אז עשיתי את זה וראיתי בדיוק על מה הוא מדבר

אתה וינוקא מדברים כאילו מעולם לא שמתם לב שבתוכם יש זרםמחשבות בלתי פוסק, לעתים הזוי לגמרי, לעתים חוזר על עצמו באובססיביות, ובעיקר שלא פוסק לעולם בלי שום טובה - כשאתה רואה את זה אתה יודע שזו מחלה, שזה לא בריא, שהמחשבות השתלטו על כל ההוויה שלך.

זה פשוט לא כך אצל חיות, הן יכולות לשבת בלי תזוזה במשך הרבה זמן ופשוט להיות ברגיעה מוחלטת.

אתה אומר ש"גישה של חוסר פעילות מוחלט היא בורות ולא אינטילגנציה" אבל אני אומר שאתה לא יודע אפילו מה זה דקה אחת של חוסר פעילות.
קודם תצליח להפסיק את האובססייה המחשבתית לכמה דקות, רק אחרי זה תוכל לבוא ולדבר איתי על מה טוב יותר, כרגע אין לך כלל בחירה בעניין, ומתוך האובססייה המחשבתית אתה מוצא סיבות למה זה כן טוב, מה באמת אף פעם לא ראית מה הולך שם בפנים?
כנל ינוקא שמתעקש לאחל למישהו שימשיך לחשוב כל חייו... בלי להיות מודע למצב הנוכחי המטורף שהוא נמצא בו, שבו אין לו בחירה בכלל אם לחשוב או לא, יש רק חשיבה והחיים=חשיבה.
לא, זה לא מצב טבעי, תפסיק לנסות לעודד את עצמך שאתה טבעי.

ינוקא1

New member
גם לך אני מאחל שתחשוב כל ימיך.

כי גם כדי לדעת להפסיק את החשיבה צריך לחשוב ולעשות זאת בתבונה . . . . אחרת לא מגיעים למשהו אמיתי.

החשיבה של אדם רגיל הינה מבולבלת ונוקשה - בדיוק כמו תנועותיו.
ניתן להבין מהי עצירת המחשבה דרך תרגול צ'י גונג :

בצ'י גונג המטרה היא להגיע לתנועה ללא מאמץ.
במקום לנוע באופן נוקשה , לנוע ברכות.
לנוע מתוך מרכז יציב.

דרך תרגול צ'י גונג , ניתן להפעיל פחות כח , להיות יותר הרמוני , ולהגיע ליותר תוצאה.
אם נניח מישהו תרגל צ'י גונג מאה שנה , אז הוא יעשה בתנועה קטנה מה שאדם אחר עושה במשך שעה.
ואם מישהו תרגל צ'י גונג אלף שנה , אז הוא רק יזיז את האצבע הקטנה שלו מילימטר ויהפוך את העולם . ..

כך גם הדרך עם מחשבות.
יש קודם כל לעדן אותן , להפוך אותן ל"עגולות" ורכות.
לחבר אותן אל ה"מרכז".
כמו ששואפים בצ'י גונג להגיע לתנועה ללא מאמץ , לשאוף להגיע "למחשבה ללא מאמץ".
מחשבות הינן בדיוק כמו תנועות.

ואז בסוף , נראה כאילו אין מחשבה.

למעלה