זה ירידת מים או לא?????

lala76

New member
זה ירידת מים או לא?????

קמתי בבוקר והתחתונית רטובה וגם התחתונים קצת, לא נראה לי שיש ריח של זרע אני בשבוע 29 והיו לי הפרשות מרובות בערך שבוע ואני מזיעה המון בלילה מה אתן אומרות, יכול להיות מי שפיר?

תחליפי את הכל ותעשי מעקב

אם יש לך את הספר של דר' בר תסתכלי, יש שם המלצה (כי אני לא זוכרת בע"פ) הוא ממליץ לשים טמפון לכמה דקות ולהוציא. אם הוא ספוג - זה מי שפיר, אם לא אז או שבריחת פיפי או סתם הפרשה. אבל הכי בטוח אם את לא בטוחה - תפני לרופא. ירידת מים בשבוע כזה מצריכה לפחות מעקב רפואי מקצועי.

lala76

New member
אבל זה הפסיק, אז אין טעם לשים טמפון

בשביל לבדוק מאיפה זה יוצא...

ayelet i

New member
../images/Emo18.gif לא לשים טמפון! ../images/Emo18.gif

ולא משנה מה רשום איפה! זו העיצה היא מסוכנת שאפשר לתת למישהי שחושדת שיש לה ירידת מים!!! (וכן, גם אני קראתי את אותה עיצה באותו הספר ואף יישמתי אותה - אבל זה היה לפני שהבנתי את הסכנה שטמונה בכך) ירידת מים משמעותה שנוצר חור בשק מי השפיר. כלומר - בין התינוק לבין החוץ יש פתח - מה שמעמיד את העובר (ואת האם) בפני סכנה גדולה מאד של זיהום. זיהום, אגב, יכול להתפתח בזמן מאד קצר -ועשוי להיות קטלני! לי ירדו המים בשבוע ה - 26 וילדתי עשרה ימים לאחר מכן. בעשרת הימים אחרי ירידת המים שכבתי בבית החולים - לא נעשו לי כל בדיקות ידניות ע"מ למזער את הסכנה שבזיהום. עברתי בדיקות דם על בסיס יומי, בדקו לי חום ולחץ דם בתדירות גבוהה - כל אלה ע"מ לאתר כל סימן לזיהום. אם יש חשד לירידת מים קודם כל שומרים על סטריליות גבוהה ככל הניתן - וזה אומר להרחיק ידיים ו/או כל חפץ אחר מהנרתיק! ובשלב שני - נוסעים לבית החולים. עם חשד לירידת מים לא משחקים...

ayelet i

New member
ועוד משהו קטן...

ירידת מים אכן יכולה להיום בצורה של טפטוף חלש ולא מסיבי כך שלפעמים באמת קשה לזהות אותו - לכן חשוב לבדוק!

למעלה