זה יצא ארוך, תתכוננו....

suzi4

New member
זה יצא ארוך, תתכוננו....

בעלי ואני נשואים כבר 7 שנים ובשנה האחרונה צצה בעיה המאיימת להפריד בינינו (לפחות ביוזמתי). הוא משחק במחשב באופן אובססיבי. הוא גילה משחק רשת בו הוא משחק עם חברים מעבר לים, והמצב מגיע לכך שהוא יושב ימים צמוד למחשב. הוא קם בבוקר, בדרך לצחצח שיניים מדליק את המחשב, מכין קפה (לשנינו) ואת שלו שותה כבר מול המחשב. הוא קם רק לאכול ולשירותים, ומדי פעם (פעם ב5-6 שעות )להציץ לראות מה אני עושה, ולהעביר לי ליטוף או נשיקה, וחוזר למחשב. כבר התרגלתי לישון באלכסון כי הוא משחק עד אור הבוקר ומגיע למיטה בין 4 לשש בבוקר. הוא עובד במשמרות אז לפני ואחרי משמרת הוא אמנם לא משחק, אז הוא ישן, ויוצא שאני לא מבלה איתו כמעט. הדבר היחיד שגורם לו לעזוב את המסך ולהקדיש לי תשומת לב הוא אם הוא רוצה סקס. כמובן שזה גם ממש מוריד לי את החשק וזו נהייתה מין דרך שלי ´להחזיר´ לו ולהראות לו שגם לי יש עיסוקים יותר חשובים ממנו. (כמובן שאם יש סקס, מיד אחריו הוא יחזור למחשב). פעם הייתי מאוד תוקפנית ו´קנאית´ בגישה שלי למחשב, והייתי רבה איתו ועושה לו סצינות שתלטנות והיום אני כבר משחקת אותה יותר אדישה, וכביכול שמחה בשמחתו שמשהו מביא לו כ"כ הרבה אושר, אבל למעשה אני מאוד נפגעת ונעלבת. לא יפריע לי אם הוא ישחק כמה שעות ביום (נגיד 5), אבל אני מרגישה מאוד זנוחה, ולא נאהבת כשהוא מעדיף את המחשב בכל שנייה פנויה. הרגשות בינינו מאוד חזקים, והוא אומר שהוא אוהב אותי, אבל זה מה שהוא נהנה לעשות, וממילא אני רואה טלוויזיה בערב וזה לא מעניין אותו ומה כבר אפשר לעשות ביחד... הבעיה היא שהוא זנח את כל שאר התחביבים שלו, גם המשותפים שלנו. בגלל שהוא לא מתפנה לשום דבר אחר, אני החלטתי שאני לא מוכנה להיות היחידה שתנקה ותתחזק את הבית, וכך גם הבית הפך מוזנח מאוד וממש מקום שלא נעים להיות בו. אני כן יודעת שהוא אוהב אותי אבל לא מרגישה זאת, ואני מאוד אוהבת אותו- אבל מרגישה שאוטוטו מגיעה הקו האדום שלי ואני לא מוכנה להמשיך ככה. לאחרונה הוא חזר ממילואים ארוכים, והיו לנו יומיים נהדרים, (ללא מחשב), והיה כיף לגלות שהוא התגעגע אליי יותר מלמשחקים, אבל מאז יום שישי בבוקר (ועד היום) הוא דבוק למסך המצב שב לקדמותו, והשמחה שלי הפכה שוב לעצב וכאב. אני מרגישה שאני במבוי סתום איתו, אבל זה מצב שאני לא מוכנה להשלים איתו. אני סיימתי תהליך טיפול ארוך אישי, ואין סיכוי שהוא יסכים לבוא איתי לטיפול זוגי, כך שרציתי לקבל עצות טובות מה אפשר לעשות. תודה רבה

התמכרות ?!

כאשר דבר-מה משתלט על אורח חיינו, והופך לדבר כ"כ מרכזי עד שאנו מוותרים כמעט על כל דבר אחר - אנו מכנים זאת התמכרות. התמכרויות קיימות למגוון דברים - החל מהדברים הטריוויאליים, כביכול - התמכרות לסמים, לאלכוהול, לאוכל, וכלה בהתמכרויות אחרות - כגון - התמכרות למין, לסייבר-סקס, התמכרות לעבודה (´וורקהוליזם´), התמכרות לקניות/לערוצי קניות, התמכרות להימורים וכד´. כל דבר המשתלט עלינו, וגורם לנו לוותר על פעילויות נורמטיביות אחרות, כגון - בילוי עם חברים, צפייה בטלויזיה, לימודים, עבודה, אישה, ילדים וכד´ - עד שכל דקה פנויה מוקדשת לאותו נושא - אנו נוטים לומר שמדובר בהתמכרות. שוב, אני לא מכירה את הסיפור שלכם לפרטיו, וגם לא הבנתי מהו בדיוק המשחק אותו בעלך מוצא במחשב, ומדוע - הוא נוטה לרוץ לשם בכל דקה פנויה, ואני ממליצה לך לברר זאת איתו. ככלל, הטיפול בהתמכרות מסוג זה (ורצוי, אולי, לשתף בעל מקצוע בעניין) - היא כבכל התמכרות - גמילה. מה קורה כאשר אתם בחופש ? מרוחקים מהמחשב ? האם יש לכם אפשרות להוציא את המחשב מהבית ?! - אם כן, ממליצה לכם בהחלט להימנע מכל שימוש במחשב במשך זמן-מה. אם אפשר להוציאו מהבית - מה טוב. ואם לאו - נסי לקבוע, יחד עם בעלך, כללים אחרים, אשר יגבילו את השימוש במחשב למספר שעות בודדות ביום ו/או בשעות בהם את אינך נמצאת בבית, כך שהדבר לא יבוא על חשבון זמנכם המשותף. אני חושבת שחשוב שתתייעצו עם איש מקצוע, כי התמכרויות, לרוב, הולכות ומחריפות, אם אינן מטופלות כראוי. ההשערה שלי לגבי התמכרות היא רק אופציה אחת, שנראית כסבירה לאור תיאורך. חשוב, כמובן, לשמוע מה דעתו של בעלך בעניין, ולכן - ההמלצה לנסות את הנ"ל או להעזר באיש מקצוע. זיו

mdbmd

New member
את לא היחידה!

בעלי גם מאוד אוהב לבלות מול המחשב.היתה לו תקופה בה הוא ישב מול המחשב ימים ולילות.ניסיתי ללחוץ או לשכנע אותו להפסיק ,אבל שום דבר לא עזר. היחסים ביננו נהיו ממש גרועים,התחילו מריבות מאוד קשות.בקיצור-כלום לא עוזר! ואחרי תקופה מסוימה זה פשוט עבר לו.לדעתי,מה שנשאר לעשות זה להמתין בסבלנות! מה שכן אולי אפשר לעשות זה להזמין את החברים המשותפים שלכם אליכם ובכלל לבלות יותר עם חברים.נראה אותו נישאר מול המחשב!

האלי

New member
מנסיוני,

המורה שהכי אהבתי, כשרצה לומר דבר בעל משמעות, היה מקדים את דבריו במילה מנסיוני. אני מקדים ואומר: מנסיוני, משום שאני לא יודע עד כמה הדברים רלוונטיים במקרה שלכם. מה גם שצריך לזכור שלכל מקרה יש שלושה היבטים: ההיבט שלו, ההיבט שלך, והאמת. ואחרי כל ההקדמה הזו, מה שיש לי לומר לך הוא שאם בעלך מעדיף את המחשב עליך, משהו שם לא טוב לו. ומה שאת יכולה לעשות במקרה זה הוא: אם את יכולה לאלץ את עצמך להקשיב למה שהוא אומר לך תשאלי אותו מדוע הוא מעדיף את המשחק במחשב. וכשהוא עונה לך נסי לראות את הדברים שהוא מתאר דרך עיניו. כי אם הוא מעדיף את המחשב, יש שם משהו שמושך אותו מאד. וזה די הגיוני שיהיה שם משהו כזה, כי מי שתכננו את המשחק הזה התכוונו להשיג בדיוק את המטרה הזו. אחרי שתשמעי היטב מה שיש לבעלך להסביר, ואם את לא מבינה משהו תשאלי אותו, אבל מתוך מטרה להבין איך הדברים נראים בעיניו. הזהרי מאד שלא להרגיש שום כעס, ביקורת או עוינות בשלב הזה (זה הקטע שברוב המקרים אנחנו נכשלים עליו) נסי באמת להבין מה עובר עליו. למה הוא שקוע כל כך במשחק הזה. אם תעשי את מלאכתך נאמנה, צפויות לך הפתעות מרגשות לדעתי. אחרי שתהיי בטוחה שהבנת אותו היטב, את יכולה לשאול אותו אם הוא רוצה ומוכן לשמוע מה ואיך את מרגישה בקשר לזה. אם הוא לא מסכים לשמוע אותך, כנראה שמשהו לא "עובד" כמו שצריך. אולי לא הצלחת להקשיב באמת בלי לבקר או שלא יודע מה... בכל אופן אם הוא לא רוצה להקשיב לא נותר לך אלא להחליט מה את בוחרת לעשות (ולא סיפרת אם יש ילדים בסיפור הזה, דבר שיכול לשנות מאד את התמונה) אם הוא מוכן להקשיב לך ספרי לו, בלי דרמטיזאציה, איך את מרגישה. ספרי לו בלי טון של איום, שאת קרובה לקו האדום שלך. שאת לא מוכנה לחיות כך ואם הוא רוצה לחיות איתך הוא צריך לשנות את מערכת השעות. בעצם מה שאני אומר לך זה ת ק ש ו ר ת הקשיבי מה עובר עליו וספרי מה עובר עליך. כשמצליחים לעשות את זה בהרבה מקרים מצליחים לשקם את הזוגיות. בהצלחה, האלי.

adam33

New member
צר לי לומר לך אבל....

ברור שמשהו ביחסים אינו תקין ואת צריכה לשאול את השאלה מה נולדה קודם הביצה או התרנגולת האם זה שאת שונה ביחסך אליו זה מה שמוביל אותו למחשב או שמה זה שהוא במחשב ורוצה ממך רק סקס אז זה מוביל להתרחקות שלך ממנו... עצתי היא!!! קחי אותו לשיחה הבהירי לו שזה רציני ושזה יוביל אתכם לפרידה ואל תאמרי לו או המחשב או אני תגידי לו פשוט ששניכם לא בסדר ושניכם פניתם כל אחד לדרככם ושאת מבינה אותו אבל הוא גם צריך להבין אותך וכמובן זה אמור להיות הדדי רחוק מהמחשב בתמורה לקרוב שלך אליו כעת לצערי את רק אובייט מיני והיחס שלו אלייך מבוסס רק על סקס ואומר לך גם בסוד... ברגע שתבהירי לו שגם את יכולה להסתדר לבד אוליי זה יעורר אותו אבל מה שחשוב חשוב שכעת תעשי את זה מכיון שאחר כך יהיה מאוחר לשניכם...

למעלה