זה יעניין אתכם

conc2

New member
זה יעניין אתכם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4061234,00.html דיון בין הרב שרקי לפרופ' קרלו שטרנגר על הומוסקסואליות בחברה הדתית. וכמובן מקנחים בסיפור המפורסם (והמאוד לא אופייני, אך עם זאת מופלא) על הבחור החרדי ההומוסקסואל שהגיע לדבר עם פרופ' ליבוביץ ז"ל.

ספר ריק

New member
תודה, בהחלט מעניין. משום מה לא התרשמתי מהרב

שרקי כאדם שנעים להקשיב לו. מעבר לזה אני מרגיש שלא היה איזה חידוש גדול בדברים. למעשה אני לא חושב שהרב הציג דעה מגובשת וברורה לגבי היחס שלו להומואים ולסביות. מה שצרם לי זה שהוא מספר שאחרי הסבר שלו לאנשים על משמעות המיניות ביהדות, הם "בחרו אחרת". הלוואי שזה היה כה פשוט... ------------------------- אני מוסיף לכל המעוניין את הסיפור על הבחור החרדי ההומו שהגיע אל ליבוביץ': לפני שנים הגיע אליו בחור ישיבה חרדי הומוסקסואל, שבא להתייעץ איתו על כך שהוא איננו עומד בניסיון וחוטא לפי הכרתו, והשאלה היתה אם יש משמעות לכך שיישאר אדם דתי, האם זה לא עושה פלסתר את כל קיום המצוות. ישעיהו ליבוביץ' הפתיע אותי בתשובתו בשני מובנים. ראשית, לא רק שלא קרא לו לציית להלכה כלשונה, אלא הוא עלה על הסולם בספרייתו והוציא ספר דווקא של אדמו"ר חסידי, 'צדקת הצדיק' של רבי צדוק הכהן מלובלין (החסידות הדגישה מאוד את הכוונה שבלב והדגישה פחות דקדוקי מצוות; ד.ק.). הוא קרא לו משם קטע שבו נאמר שבעניינים מסוימים, כשיצרו של אדם תוקפו, אז הוא 'אנוס', כלומר זו מהותו, זה טבעו. מבחינה זו ליבוביץ' גאל את אותו אדם, כי זו אמירה פודה, שנתנה לו אפשרות לחיות את עולמו התורני כמכלול, אבל להגיד שבדבר הזה הוא אנוס, אין לו בחירה חופשית. הגישה של ליבוביץ' היתה הומאנית, אנושית, והיא משמשת לי כדגם. הוא פנה אל הזולת כאדם, ולא כמקרה אנונימי שחל עליו חוק". לקוח מכאן: http://bidur.nana10.co.il/Article/?ArticleID=57624

Nחמן

New member
לא שמעתי באופן ברור את הדיון

לצערי איכות השמיעה שלי ירדה פלאים מאז התאונה. אשמח לתמלול בכתב. כללית אני מכיר את הרב שרקי כאדם נוח מאוד וגם בראיון עשה רושם כזה. אפשר להסכים או לא להסכים אבל לענ"ד הוא דווקא מגלה בראיון לא מעט חכמה. המעשה אסור (לידיעת פורטי). אי אפשר להתיר דבר שנאסר במפורש בתורה אבל אפשר וצריך ללמד זכות על מי שאיננו יכול להימנע. הגישה של לייבוביץ' למרות איט הסכמתי איתו בתחומים רבים דווקא בתחום זה היא תואמת את דעתי. עם זאת לא צריך לראות סתירה לכך בדברי הרב שרקי ועוד כמה שכמותו, כי עצם הגישה שלהם כלפי ההומואים איננה נובעת מתוך רחמים אלא מתוך מחשבה, שמא באמת הוא אנוס. בל נשכח, שהרבנים אינם יכולים להיות שופטים מבלי להכיר את הנושא לעומק ולמיטב ידיעתי היכרותם את הנושא דלה מאוד. בכל זאת יש להבדיל בין קבלתם של ההומואים בדיעבד אליבא דהרב שרקי ועוד לבין החרמה מוחלטת, שנזקה מרובה מתועלתה. הראשונים עדיפים ללא ספק. עוד משפט אחד מתוך הציטוט שלך: אחרי הסבר שלו לאנשים על משמעות המיניות ביהדות, הם "בחרו אחרת". הלוואי שזה היה כה פשוט... אני מסכים בהחלט עם הסיפאט בדבריך. עם זאת בל נצפה מהרבנים הליברלים "הכשר למהדרין" לכתחילה. יתכן, שיש כאלה, שיכולים "לבחור אחרת". הם לא רוצים. משום כך צריך להתייחס לכל אחד ואחד באופן אינדיוידואלי. כיוון שהרב איננו פסיכולוג אלא מורה הוראה לכל הקהילה ולא לאדם כזה או אחר בלבד, לכן הוא חייב לנקוט בשיטה האוסרת זאת לחלוטין אולם במישור הפרטי בהחלט יקבל את ההומוסקסואל כשווה בין שווים בקהילה מתוך ספק, שמא הוא אנוס (כדברי הפרופ' לייבוביץ').

אכן אין בשורה חדשה. בהקשר האישי פרופ' קרלו

שטרנגר מזכיר את " מלאכים באמריקה " של טוני קושנר. כאדם חילוני צפייה בסצנת הקדיש בעיבוד הטלוויזיוני של המחזה הייתה הרגע היחידי בחיי בו תפילה כלשהי עוררה בי התרגשות רבה.

בעוד 20 שנה נזכור מי אלו שתרמו ומי אלו שהפריע

אז היום הרב שרקי מעז להוציא את המילה הומו מהפה שלו . וזה בזכות לוחמי החופש החילוניים ואחריהם הדתיים . הרב שרקי הוא עוד אחד מהאבולוציה שתתפתח בחברה הדתית לקבלת הומואים. אני באופן אישי אזכור יותר לטובה את הרב שרלו , ולו בלבד שהוא זה שהיה -לפחות שאני מכיר - רב סטרייט שהתייחס לנושא ההומואי. ואני מחכה לראות כתבה בעיתון ב-שבע על הומואים ואז אולי אולי אולי .. יתחילו לעלות קומה באבני היסוד של קבלת ההומואים בחברה הדתית

למעלה