זה חנוכה או פסח?

סנונית 1

New member
זה חנוכה או פסח? ../images/Emo7.gif

כי אני פשוט לא יודעת, המכות שקיבלנו בחודשים האחרונים יכולים להכנס כלאחר כבוד כמכות מצרים בהגדה של פסח רק שאצלנו זו לא הגדה זו מציאות, או שמא מכת בכורות לבכור שלא ניתן לו הסיכוי להיווצר. אז מה היה לנו: כמה חודשי ניסיון שהראו חלון אחד לבן לבן. שתי הזרעות שכללו זריקות כואבות, הורמונים וכישלונות. ניתוח לבעל שסובל מכאבים ולא מבטיח שום דבר ושלשום בדואר בדיקת זרע בהגדלה של 6000 שאומרת בפרוש כי אין טעם להזרעה ויש להתחיל בהפריות (רק שמכבי מתעקשים על 4 הזרעות למרות שאין סיכוי). ועכשיו אחרי הניתוח אסור לקיים יחסים במשך 3 ימים וזה נופל בדיוק על יום הביוץ שלי שלא נדבר על חלון הפוריות. לדעתי אני ובעלי דילגנו על חג הניסים ועברנו ישר לפסח.

../images/Emo24.gif סנונית יקירה.. ../images/Emo24.gif

אני יודעת שלפעמים הכל נופל מכה אחת, וזה כמעט מכבה את האופטימיות, אבל אנסה להדליק לך אותה מעט (בכל זאת חנוכה ומדליקים נרות ואולי עדיין יהיו ניסים, הם יתאחרו מעט, אולי אפילו בפסח וככה תחליפי את החגים) לא הבנתי למה מכבי מתעקשים על הזרעות, הרופא שלך אמור לדעת מה לעשות עם התוצאות, לדעתי.. חוץ מזה פנקי מעט את בעלך לאחר הניתוח, הוא זקוק לזה... ובחודש הבא ביום הביוץ הבא אפילו "תחגגו" אז פשוט שולחת לך
חמ ומתוק (כמו
או לביבה) שתרגישי את החג ותהני ממנו.. ומאחלת לך המון המון הצלחה בהמשך (את תראי שיהיה!!)

לי מ ו ר

New member
סנוניתי ../images/Emo24.gif

תנצלו את החודש להפסקה מכל המירוץ המטורף הזה, לפעמים זה עושה טוב לנפש. שבעלי עשה את ניתוח וריקוצלה, הכנתי את עצמי מראש שבאותו חודש, אין ניסיונות, יש חופש מנסיונת הכניסה להריון. והאמת שזה היה החודש היחיד, שבכלל לא שמתי לב שהוא עבר, ושפתאום המכשפה הגיעה, לא הבנתי מה היא עושה בדיוק. אז הלכתי ללוח השנה והסתבר שעברו בדיוק 28 יום מהקודמת. בקיצור זה היה חודש שהתעסקנו אך ורק בהחלמה של האיש. חוץ מזה אני לא ממש מבינה, א הרופא אמר שאין סיכוי, אז הוא צריך למלא את הטופס כראוי, ולהשיג עבורכם את האישור להפרייה. אין טעם להתברבר סתם כי הקופה דורשת.

נועם@בת

New member
לא לערבב שמחה בשמחה

עכשיו חנוכה אז נא להדליק את האור בחיים שלכם. האיש עבר ניתוח, זה אומר שהכל עכשיו בהמתנה. לא סופרים ימים, לא פותחים חלונות ולא סוגרים דלתות. הניתוח נועד כדי לשפר את מצב הזרע, מה שאומר שכרגע אין משמעות לתוצאות הבדיקה של בר טוב, כי תאי הזרע שיהיו מוכנים להפריה בעוד 4-6 חודשים יהיו שונים לגמרי מהנוכחיים. קחו לכם פסק זמן להתואשש מהניתוח, לשכוח את הכשלונות. תני לאיש לייצר תאי זרע חדשים ומוצלחים ותעזבי עכשיו את ההתלבטות של הזרעות או הפריות. תשאירי מאחור את הזריקות הכאבים והצרות ותני לאור להדלק נר אחר נר בחיים. כשהאור יהיה מלא יגיע הריון.
חנוכה שמח נועם

סנונית 1

New member
4-6 חודשים?

הרופא אמר ששיפור יראה אכן אחרי חצי שנה מבנות פה קראתי שאחרי שלושה חודשים והמנתח כתב אחרי חודש אז למי להאמין?

נועה 35

New member
4 חודשים זה זמן המינימום

על פי הספרות, 4 חודשים זה זמן המינימום לראות הריונות ספונטאניים ו-40% עד 60% מהזוגות שעברו ניתוח וריקוצלה משיגים הריונות טבעיים בתוך שנה. לכן, קחי לך את החודש הזה בכיף, בלי לחצים ובלי לספור ימים ותיהני מפסק הזמן. למעשה, אם תיכנסו להריון בשלושת החודשים הבאים - תוכלי לראות בכך בונוס גדול. אז באמת, ההמלצה שלי היא שתראי את הניתוח הזה כאפשרות לפסק זמן פיזית ונפשית מהטיפולים המפרכים ותחזרי למירוץ בעוד ארבעה חודשים. מחזיקה לך אצבעות שתימצאי את עצמך בחלק הנכון של הססטיקטיקה!

אפרסקה

New member
סנוניתי שולחת לך חיבוק חזק ../images/Emo24.gif

את לא צריכה את חנוכה בשביל הנס, זה תקף גם לחודש הבא! החלמה מהירה לאיש תרגישו טוב לא מתמצאת לגבי מעבר להפריות אבל מקווה שגם את הבירוקרטיה תנצחו. שולחת לך המון חיבוקים והמון תפילות!!! באהבה, אפרסקה.

סנונית 1

New member
שאלה לגבי רופאים, מי יותר טוב?

יש לנו בעייה חמורה של מורפולוגיה ואנחנו אחרי שתי הזרעות שנכשלו) על פי ניסיונכן איזה רופא טוב יותר ד"ר ברקוביץ(אצלו אנחנו מטופלים) או ד"ר לב רן (אם הוא מקבל במכבי). אשמח לקבל המלצות.

avivit18

New member
זו שאלה שאלתית ../images/Emo8.gif

תראי.... אני מניחה שלכל אחד מן הרופאים ישנן פציינטיות מרוצות שימליצו בחום על הרופא שלהן - כך שתשובה רצינית וחד משמעית - קשה לי להאמין שתקבלי... גם אני מטופלת של ברקוביץ' - ומאד מאד מרוצה מהטיפול והיחס (חשוב לא פחות...), למרות שהתוצאה המיוחלת טרם הגיעה... פעמים רבות, בזמן ההמתנה לתורי, אני שומעת סיפורי ניסים ונפלאות מפציינטים מרוצים - הן מקצועית, והן מהיחס והאישיות הנעימה שלו... למיטב ידיעתי שניהם רופאים מצויינים, אך אל תשכחי שלא מדובר בטיפול של "זבנג וגמרנו" - אלא בתהליך שלפעמים מתמשך לאורך ימים - ולפעמים קצר מועד... זו לא רק שאלה של סוג טיפול - אלא גם של מזל - וצריך הרבה סבלנות... אם את מרגישה נוח, מבחינת ה"כימיה" והיחס של ברקוביץ' - הייתי ממליצה לך להאזר בסבלנות ולהמשיך. בסופו של דבר, לרוב הזוגות מוצאים, בסופו של דבר את הפרוטוקול המנצח...

העין ה 3

New member
ואני אחד מסיפורי הניסים ששומעים שם

הגעתי אליו אחרי 4.5 שנים, 2 מחזורי איקקלומין, ו-10 IVF עם איקסי. אחרי IVF אחד נוסף (עם מיון אצל פרופ' ברטוב)- קיבלתי את התשובה החיובית...

נועם@בת

New member
לשרשר יקירתי, לשרשר ../images/Emo3.gif

כדי שלא יגמרו לנו הדפים מהר מידי, נחנו מעדיפות לשרשר הודעות. לב רן הוא רופא ידוע יותר, אבל אני לא בטוחה שהוא באמת הרבה יותר טוב. בעיקר כשעכשיו זאת שאלה של זמן עד שבעלך יחלים מן הניתוח והזרע יתחיל להשתפר. אם את מרוצה מברקוביץ' אני לא רואה כרגע סיבה לעבור. בהצלחה
נועם

העין ה 3

New member
בתור מטופלת של ד"ר ברקוביץ'

אני ממליצה לך להישאר. אם את מרוצה - אין סיבה לעבור. אני מאחלת לך הריון ספונטני ובקרוב, אבל אם בכל זאת תצטרכו טיפול בשיתוף עם פרופ' ברטוב, הרי שד"ר לב רן לא יוכל לעשות את זה.

Yosepha

New member
לסנונית

אני כל כך מבינה מה את עוברת. מה שידוע לי, הוא שמחזור מלא של ייצור תאי זרע חדשים לוקח כ - 72 יום (פחות או יותר 3 חודשים). מכיוון שבכמה שבועות אחרי הניתוח הוא מחלים, נהוג לקחת 4 חודשים. לגבי חודש ההמתנה - מכיוון שכבר 'נפל עליך' החודש, תיהני מכל דקה. אני נאלצתי להמתין כבר די הרבה חודשים בגלל כל מיני עיכובים. ולמרות שהייתי כל כך מיואשת כל פעם שהיה צורך להמתין עוד חודש, במהלך אותו חודש גם ההרגשה שלי השתפרה, וגם היחסים עם בן הזוג שלי חזרו להיות הרבה יותר טובים - כי לא ציפיתי לכלום ויכולתי להנות ממה שכבר יש. אז יש גם יתרונות בהמתנה הזאת. מחזיקה לך אצבעות שהפעם הבאה תצליח! יוספה.

צוקה1

New member
סנוניתה נראה שאכן דילגתם הישר

לפסח .באמת כמה מכות יכול אדם לספוג בזמן קצר?
.-ליבי איתך
. תיזכרי שתמיד אחרי הרע בא הטוב ואחרי הגשם מפציעה השמש במלוא הדרה ושבתום הסערה מגיע שקט מבורך גם אם הוא מהול בבכיו של תינוק . מאחלת לך שבקרוב בלי שום קשר לשום חג תחגגי את החגיגה הפרטית שלך ובגדול. צוקה

למעלה