זה חוקי..?

crema30

New member
זה חוקי..?

במקום עבודתי מאז שהתחלתי לעבוד שם לפני 3 שנים נהוג לשלוח לפעמים עובדת לתפקיד אחר לאותו יום. פעם איכשהו היה שוויון בין הבנות ורוב הבנות נאלצו לעבוד אחת לכמה זמן באותה המחלקה שלא קשורה אליה ובודדות היו פטורות מכך משום מה. עם הזמן ראיתי בנות שסרבו לעבוד שם כולל אותי ונשלחו הביתה באותו הרגע פלוס עונש 3 ימים בתחילת השבוע. כיום זה חמור יותר מבעבר רק 4 עובדות נטחנות במחלקות האחרות כולל אותי והשאר לא פונים אליהם. כתוצאה מכך התחלתי לכעוס שבכל פעם שצריכים עזרה במחלקה כלשהי ישר פונים אלי לפני כולם או לעוד מישהי. היו פעמים שאשכרה בזמן שאני מסרבת לעבוד באותה המחלקה רבים עליי אם לשלוח אותי למחלקה אחרת. זה ממש הכעיס אותי ובמיוחד שראיתי שעובדת אחרת שיבצו אותה לעבוד בתפקיד אחר במשך שבועיים ברציפות כי העובדים היו בחופש מחלה או תאונת עבודה. נבהלתי כזה ואמרתי שאני יסרב להם להא בטענה שבאתי לעבוד בתור תפקיד מסויים ותפקיד שאומרים לי לעשות אינו תפקידי. ואכן הגיע הרגע הזה שבאמצע השבוע ישר אמרו לי לעבוד במחלקה אחרת. סרבתי בתוקף. נשלחתי למנהל ולא רציתי משום מה לפתוח את הלב שזה לא הוגן שרק 4 בנות בלחץ טוחנים בעוד שעוד 15 עובדות בערך פתורות מהמשימות שחלק מהן לא יכולות בגלל מוגבלות פיזית (הריון או ביטוח לאומי ) הרגשתי שנוח לו לשלוח אותי ושום הסבר לא יעניין אותו. אמרתי לו רק שזה לא תפקידי ובאתי לעבוד בתפקיד מסויים. הוא כעס אמר שביקש עזרה ואם אני מסרבת אני משוחררת הביתה. הפסדתי יום עבודה אבל אמרתי לעצמי לפחות יניח לנפשי להבא.. יומיים לאחר מכן.. פונה אלי אחראית ומבקשת ביפה לעזור במחלקה אחרת. אני ישר מתנגדת ושוב מסבירה שזה לא תפקידי. היא אומרת שהוא לא אוהב תשובות כאלה , ושאני יכולה במקום זה להגיד שיש לי בעיות ברגליים וקשה לי לעמוד הרבה זמן.. ואני לא אוהבת לשקר אמרתי לה. עד היום כל פען היו שולחים הייתי הולכת פתאום צצו להן משום מקום בעיות פיזיות. היא הניחה לנפשי. עבדתי חצי יום. פונה אלי פתאום לקראת סוף היום (שעתיין לפני הסוף ) סגנית. אומרת לי תלכי תעזרי לנקות מחלקה אחרת. סרבתי בתוקף יענו שירפו ממני לגמרי היא אומרת לי תדפיסי אצבע ותלכי הביתה. הלכתי דיברתי איתה פתחתי את הלב. גם היא בכל פעם שרואה עובדות מחפשת קורבנות וגם היא יש לב נטייה כזאת להעביד בנות. עד היום סרבתי לה כי מישהי כבר הזהירה אותי וגם שמתי לב לבד שאם מסכימים פעם אחת כל פעם ישלחו. אמרתי לה הכל מה שלא אמרתי למנהל. חשבתי היא תבין אותי אבל היא לא היה לה אכפת. היא אמרה שיש כאן בנות בהריון שהיא לא תשלח או מבוגרות. אמרתי לה מה אם אישה מבוגרת אז היא לא יכולה לעבוד במחלקה אחרת..? פתאום מוסיפה קוצר לב וכאלה. אמרה תראי לי בחורה רגילה בלי בעיות. הראתי לה מישהי שלא הלכה מעולם לשום מחלקה. פתאום היא משנה את הדיבור. אומרת מה את מסתכלת על בנות אחרות. אני ביקשתי ממך עזרה וחוץ ממך יש עוד כמה בנות שאנחנו שולחים. אומרת שבכל פעם שאני יסרב לעבוד במחלקה כלשהי הם ישלחו הביתה. אמרתי לה שהם מרשים לעצמם לשחק איתי ככה כי מההתחלה הסכמתי לעבוד במחלקות האלה . פתאום לא מקובל עליהם שאני מסרבת אז הם מענישים אותי מה שלא עושים למישהי אחרת שיפנו אליה פען אחת והיא תסרב. היא אומרת יש משהו בדברייך.. יום למחרת הבנות צחקו עליי על איך הדפסתי אצבע והסכמתי ללכת הביתה פעמיים ברציפות. שהם במקומי היו מטיילים בעבודה ושלפי החוק אסןר לשלוח הביתה באמצע העבודה. היתכן...? זה די מציק אותי שכל פעם גם בתפקיד שלי היו טוחנים אותי עד לא מזמן. שזה כשלעצמן היה מפריע לי מאוד מאוד.. אז שאני רואה מישהי אחרת משובצת בסידור בתפקיד אחרת אז צורם לי ממש. כי אני יודעת שהבאה בתור תהיה אניי

אם זהו נוהל קבוע, כפי שאמרת, להעביר את הבחורות לעבוד במקום א

אחר, הרי שאת לא יכולה לטעון להרעת תנאים.
בעייתי.

אולי את יכולה לטעון להתעמרות בעובד לאור העובדה שאת סרבת לרדת למקום אחר ואת נענשת באי עבודה במשך התקופה...

אבל זהו דבר שעשוי לגרום לך לפיטורייך.

אינני יודע מה השיקולים שלך ומה את רוצה לעשות .

crema30

New member
אממ..

בעבודה למחרת שהגעתי אמרו לי שזה לא חוקי לשלוח עובד הביצה באמצע העבודה. שהן במקומי היו מסרבות ומתיישבות בכיסא עד שהמשמרת הייתה מסתיימת. עוד עובדת גן סיפרה שאמרו לה ללכת הביתה כי נגיעה ללא מדי עבודה. היא בתגובה נשארה לעבוד ואמרה " נראה אותכם משנים לי שעות עבודה" לא מחפשת שיפטרו אותי השאלה מה לעשות שאהיה במצב דומה..?

אם תוכלי, תארגני את הבנות שעובדות שכולן יסרבו. יש חשש כבד

שמישהי תפלוט משהו שאת תפוטרי. אני יודע.
אפשרות אחרת היא לכתוב מכתב מכולן למנכ"ל/סמנכ"ל שיעשה משהו עם זה.

אפשרות שלישית, להמשיך לעבוד כך אבל לכתוב מכתבי התנרנרות לממונה עלייך.
ואז, בעוד שנה או שנתיים, נוכל לתבוע מהם את הכספים .

בהצלחה.

עזר

למעלה