קודם כל - בלי פאניקה ../images/Emo13.gif
הילינג אנרגטי הוא שיטת ריפוי הוליסטית, שלהבנתי יש לה שתי הנחות יסוד - האחת, שהאנרגיה "קודמת" לחומר, כלומר, שכל חומר הוא אנרגיה (אבל לא כל אנרגיה היא חומר). והשניה היא, שאנרגיה אפשר "להזיז". בדומה להרבה שיטות טיפול הוליסטיות, כמו רייקי, EMF, תטא הילינג, ועוד המונים, הילינג אמור להשפיע על הצורה האנרגטית של הגוף, מתוך אמונה שסידור מחדש של האנרגיות של המטופל יגרור סידור מחודש של המארג הפיסי שלו. כלומר, אם נפשט את העניין, שמבנה אנרגטי של התחושה "עצב" למשל, יבוא לידי ביטוי בסוף בצורה פיסית, למשל, חוסר תיאבון, לחץ דם נמוך, או אלוהים יודע מה. אם נטפל בעצב, נפתור "בלי ידיים" את כל הבעיות הפיסיות שהגיעו ביחד איתו. זה מאוד סכמטי, אבל אולי מסביר את הנקודה... הטיפול בהילינג מתבצע בהמון דרכים. בדרך כלל המטפל משתמש בידיים ומניח אותן על או מעל למטופל, כשהמטופל שוכב על מיטת טיפולים. זה מאוד מזכיר רייקי. אני מאמינה שכל אחד יכול ללמוד הילינג. מה שאי אפשר להתפשר עליו הוא הכוונה. אבל אם אתה יכול להיות בנאדם, אתה יכול להיות מטפל. מה שכן, אין שני מטפלים אותו דבר ואם אתה לומד בתשומת לב ואחראי לתפקיד שלך, אתה תשים לב למה אתה נמשך ובמה אתה טוב, ולא תנסה להתעסק בתחומים שבהם אתה פחות מוכשר באופן טבעי. זו הסיבה שאני מאמינה מאוד שהילינג לומדים במקום שיכבד כל תלמיד ואת הידע שהוא עצמו צריך כדי להפוך להיות מטפל, ולא במקום שמלמד "לפי הספר", אם יש דבר כזה. וטפילים אנרגטיים... נו, יש שם הסבר של הלית... טפילים אנחנו יודעים מה זה, נכון? זה "נוסע חופשי" שמתיישב על הגוף או הנפש ומוצץ ממנה את האנרגיות. אז יש קרציות, שמתיישבות על העור ומוצצות דם, ויש טפילים אנרגטיים, שהם הרבה פעמים דברים חסרי צורה למרות שאני אישית מכירה גם התנהגויות אנושיות שהן בפירוש טפילות אנרגטית, שמוצצים אנרגיה ממי שמאפשר את זה. ווי ווי, הפצצתי אותך במידע, מה? מקווה שזה נתן לך כיוון...