"זה הסוד שלי..."

mccartney

New member
זה כמו להגיד

לפחות כל הסיפור בצרפת החזיר את המונח אנטישמיות לשימוש (ושוב תודה לז´אן מארי... לה פן אם לא הבנתם)

Deathatred

New member
צביעות. פשוט צביעות ../images/Emo46.gif

להשוות את חיילי צה"ל לנאצים זה לא פגיעה אישית? ממתי להשוות מדינה לנאצית זה ביקורת לגיטימית? אריאל זילבר לא פגע בזכויות ההומואים כמו ופלורליזם זה לא אומר שאתה חייב לאהוב את כולם ואסור לך להעביר ביקורת על קבוצות שונות. הסיבה היחידה היא שדבריה של יפה לגיטמיים בעיניך כי הם דברים שמאלניים. אם הייתה משווה בזמנו את רבין לנאצי "כמו בשואה הוא משתף פעולה עם הצורר שרותה להשמידנו" היית קם וצועק: "הסתה! דבריה לא לגיטמיים!" בקיצור, רק לשמאל מותר לבצע סתימת פיות בשם הדמוקרטיה והנאורות וכשאר הימין מבצע את זה זה אסור, פשיסטי, חשוך. בקיצור, צביעות. פשוט צביעות.

yyzz

New member
בסדר, בוא נעשה עיסקה:

אני לא אצדיק את זכותה של ירקוני להביע עמדה (לא הסכמתי עם דבריה. אני שמאלני ובכל זאת אני לא אומר שאנחנו נאצים) בתנאי שבעת ממשלת שמאל אתה לא תצא להפגנות ולא תגנה את מדיניות הממשלה (אוסלו לדוגמא? תותר לדוגמא על "פושעי אוסלו לדין"!)

Deathatred

New member
בסדר

אם כן אנו מסכימים שהדברים של יפה ירקוני שבהם היא השוותה את השטחים לשואה ואת מה שחיילי צה"ל עושים לנאצים אינם לגיטמיים. היא אינה ראויה לתמיכה בדברים אלה אלא להוקעה על דברי ההבל ורעות הרוח שהיא אמרה. אני מעולם לא השתמשתי בביטוי "פושעי אוסלו לדין" ולכן את חלקי בעיסקה קיימתי.

yyzz

New member
אבל אני התכוונתי

שמהיום שום ביקורת לא תהיה לטיגימית. התקופה היחידה שבה עפ"י חוק מותר לבקר היא בתקופת הבחירות, ואח"כ יש להשלים עם השלטון שנבחר.

Deathatred

New member
אוקיי, איל מייק איט סימפל

להשוות את פעולות צה"ל לנאציות ובכך את חיילי צה"ל לנאצים זה לא יותר הומני ונאור מלקרוא לרבין נאצי ולתלות תמונות שלו במדי אס.אס. אם אתה מקבל את דבריה של יפה כלגיטימיים אז אתה מקבל גם את קריאות "רבין נאצי" כלגיטימיות. אם אתה לא מקבל את התבטאויות ש"רבין נאצי" אז אתה גם לא מקבל את הדברים שבהם יפה השווה את חיילי צה"ל לנאצים. זו עיסקת חבילה, טייק איט אור ליב איט. כל הפרדה בין שני המקרים היא צביעות.

yyzz

New member
וכאן נכנס ההבדל:

הקריאה "רבין נאצי" משמעה "רבין נאצי, רוצח, פושע, כופר ועכר ישראל! יש לרצוח אותו!!!" הקריאה לצבא נאצי, שאגב זה לא בדיוק מה שהיא אמרה, זה להעביר ביקורת על מדיניות הממשלה ולא קריאה לרצח של אף אחד! לא של הצבא, לא של החיילים, ולא של שרון!!! נ.ב. אני נותן לגיטימציה לדברים שלה, אך לא מסכים איתם!

לא מסכים...

קריאה לצבא ישראל - צבא נאצי, זאת עבירה על החוק ודבר לא לגיטמי בעליל... האמירה שפעולות מסוימות הן פעולות מזכירות-נאציות, היא אולי לא לגיטמית, אך אינני בטוח כי צריך להיות להן דה-לגליזציה... ישנו טאבו ישראלי סביב עניין השואה והנאציזם. חס וחלילה שמדינת ישראל מתנהגת כמו ממשלת הרייך השלישי, אבל הטאבו הוא סביב הגדרת פעולות מסוימות כנאציות. יש לזכור שעניין השואה ומלמה"ע זה לא רק מחנות ריכוז, כפייה והשמדה... זה גם נפילתה של דמוקרטיה בגלל אובר צייתנות וניתוח שטח מעולה (עצוב אבל נכון) של מפלגה פאשיסטית בעל מנהיג מוכשר (ימ"ש אבל האיש היה רטוריקן לא קטן)... האם יש פעולות שמותר לכנות אותן פעולות נאציות? אמנם זה טאבו בל יעבור בחברה הישראלית, אבל אני שם את גבול חופש הביטוי שם, כל דבר מעבר לזה הוא לא לגיטימי מבחינתי... בקיצור אני סבור שדבריה של יפה ירקוני צריכים להיות לאגלים, אך אינני רואה אותם כלגיטימים... (אני חושב שקצת הסתבכתי... מקווה שהבנתם)

tali_le

New member
יש אחד!! ../images/Emo168.gif

ב- 15/5 יש ערב של אמנים למען חופש ביטוי בצוותא!! אני בעד ללכת לשם ולהפגין בעד חופש הביטוי

Deathatred

New member
הבא ונגדיר באיזה חופש ביטוי מדובר

חופש ביטוי = החופש של השמאלנים להשמיץ את המדינה כמה שהם רוצים, להעליל עליה עלילות דם, להשוות את חיליה לנאצים ולהתבטא התבטאויות שמאלניות קיצוניות. חופש הביטוי הזה אינו כולל את החופש לבטא עמדות ימניות קיצוניות, לתמוך בטרנספר, מסקנות אודות הטבע החייתי של הערבים, חס ושלום להעביר ביקורת על השמאל, להביא סלידה מההומואים ולטעון שאוסלו זה פשע ואדריכליו פושעים. להפגנה הזו ב 15.5 בצוותא - הזמינו נא את אריאל זילבר והוכיחו ש"חופש הביטוי" שלכם אינו מושג צבוע שתקף לגבי שמאלנים בלבד.

DrorCh

New member
האם הייתם באים למפגש עם אריאל זילבר

אריאל זילבר פלט בזמנו את הגיגיו המטופשים נגד ההומוסקסואליות איני זוכר בדיוק מה הוא אמר לא העמקתי בזה יתר על המידה אבל זה היה משהו בסגנון של יש ´לעצור את התופעה הזאת´ ´זה תופעה פסולה´ וכו´... תנועת מרץ יצאה מייד בקריאה להחרים את האמן ועשתה עליהום ציבורי נגדו שגרמה לו אחרי כמה ימים להתנצל בפומבי "ולהסביר" למה הוא באמת התכוון. עם כל הכבוד דעתו היא דיעה לגיטימית אין כאן קריאה לפגיעה בחיי אדם ברכוש או בהמרדה כנגד מוסדות השלטון והמשפט אני לא מסכים אם דיעותיו ואפילו רחוק מאוד מהן אבל מדוע יצאתם צבועים וקראתם להחרים אותו ולשלול את חופש הביטוי שלו כאשר דיעותיו שונות משלכם ? לגבי יפה ירקוני בתור מי ששירת בצבא בתפקיד קרבי ושני אחיי חיילים נפגעתי עמוקות מההשוואה המטופשת שלה שלי למפלצת הנאצית עיינו בבקשה בספרי ההיסטוריה או באינציקלופדיות על ערך מלחמות ישראל והתנועה הציונית הצהרת בלפור הכרזת המדינה וכו´ דבריה פגעו בהמון אנשים לקרוא לציבור שלם בישראל נאצי זה לא לגיטימי!!! לקרוא בעד סירוב שירות בצבא זה לא לגיטימי!! זה המרדה!! תארו לכם מה היה קורה אילו כולם היו מסרבים? היא קראה לסרב לשרת בצבא במצב היפוטתי שבו כולם היו נענים לקראיה הזאת היה מגיע הקץ של מדינת ישראל דברי "ההסבר" שלה ו"ההתייפיפות" שלה לא במקומם עד שלא תתנצל מתוך הלב התנצלות אמיתית על הפליטות המטופשות שלה

למעלה