וזו ההתרשמות
טוב, אז ראיתם שמדובר על אלפא, 156, שני ליטר, סלהספייד. כן כן, הנתונים היבשים יראו 155 כ"ס (לא יכלו לעשות את זה 156 ???) ב 6400 סל"ד ומומנט של 19.1 ב 3500 סל"ד הם גם יגידו צמיגים 205 בחתך 60 בקוטר 15. הנתונים הרטובים יכללו תיאור של הריר שנוזל לי מהקצה של הפה עדין, אחרי 400 ק"מ של נהיגה, ו 50 ליטר של 98 איכותי. ההתחלה הייתה בלילה, לא ראיתי, הייתי עייף, לא מרוכז, זה פשוט קרה, לא התכוונתי, הנסיעה התחילה בפקק ארוך ארוך, אני בודק תנוחת ישיבה ומגלה ישיבה מאוד נוחה, בודק שעונים, הם מסתכלים עלי בירוק יפה, מה שצריך מולך, מהירות וסל"ד, בצד יש דלק חום ושעון זמן (קטן, אנלוגי וקשה לקריאה, לא לעניין אבל יוצר אחידות ויופי) גם הם בירוק. האוטו הזה זה לא אוטו לפקקים, נכון, אין דוושת קלאץ, אבל זה לא אוטומט, זה קצת מביך להרים רגל מהגז והופלה האוטו מתדרדר אחורה, ואין לך איך לעשות חצי קלאץ להחזיק אותו, ואז נותנים גז מהר כדי לא להתדרדר ללנטיס שמאחוריך והאוטו חושב שיאללה סוף סוף זזים אז הוא מתלהב ונותן פירפור קל, הוייסה, כולה פקק תירגע.... הא כן, ביציאה מהרמזור, חשבתי שהאוטו יגיב כמו רכב אוטומט ללחיצה בריאה על הדוושה, זאת אומרת אולי יסבסב טיפה (בכל זאת 155 כ"ס) ויאללה יסחוב, טוב נו, כבר אמרו לי פעם, "אל תחשוב זה לא מתאים לך" האוטו משלב קלאץ פראי ב 3000 סל"ד, כמעט שיא המומנט, ו…. לא מתקדמים, כן כן, עשן אש, יללת צמיגים אדירה, אבל מהירות יוק. בקיצור האוטו גם יודע לעשות פתיחות רושם יפות מאוד למי שמקדם דאווין בשבילו זה הכל… (אבל שוב, הוא יקנה כנראה קולט …) בקיצור, אחרי שהכרתי את האוטו זה הסתדר, לא מושלם, אבל בהחלט נסבל לעומת מה שהוא כן עושה. ומה שהוא עושה ..... טוב הכביש נפתח לאט ואנחנו בנסיעה מנהלתית, דרור מסתכל על המהירות, רגע רגע, מנהלתית, מה הולך פה, מי ביקש 140, נו טוב זה אלפא, לך תגיד לשוטר שהאוטו לא מוכן לנסוע פחות מזה. אני עושה קשתות רחבות ב 120-130 כי אני עדיין לא מכיר את האוטו ולהזכירכם חושך, אם היה לאוטו מחשב שהיה יכול לצחוק הוא היה צוחק עלי, "מי זה הליצן הזה שנוהג בי.... מה אני עגלת סופר, יאללה, תן בגז". לא רוצה, רוצה ליהנות מהנוחות, כן כן, האוטו נוח !!! הוא מגהץ את הכביש לא רע, שום דבר לא עושה רעש, הכל חלק ושקט. המשך הנהיגה כבר מתבצע באור יום, אני נכנס לאוטו והפתעה, המחוונים שאתמול היו ירוקים מחייכים אלי בכסף בהיר כזה, משהו יפיפה, אני בוחן את האוטו ומבין למה הוא כזה שקט, תעזבו אותי גולף או פאסאט, אני "מסתפק" במה שיש לאוטו הזה להציע. הגה עור, נפוח טיפה בעשרה לשתיים ומרגיש נפלא. אני בוהה במד סל"ד (אני רוצה להכיר כל דבר לפני שאני מתחיל להיות קרבי) והפתעה נעימה, השעון נגמר כבר בחצי הדרך, לא כי אלפא חשבו כמו סיטרואן על "איך נעשה רכב מיוחד" אלה אלפא חשבו כמו אלפא, מה יותר טבעי להעמיד את המהירות הכי קריטית של המנוע בניצב ??? אתה רואה מחט עומדת ניצב לכדור הארץ דע לך שאם לא תעביר הילוך לבד האוטו יעשה את זה בשבילך, (7000 סל"ד) (במהירות, הניצב = 180, וכן המחט ביקרה שם) תחילת תנועה, האוטו נוסע, כמו אתמול רך, שקט, נעים. מתחילים ללחוץ והכוח של המנוע מתאסף לכל אורך הקשת של הסל"ד, אומנם מעל 4500 מורגשת משיכה ממשית אבל בהחלט היו כמה עקיפות שהתחלתי ב 3000 סל"ד מנומנמים והאוטו משך יופי. העברת הילוכים להזכירכם נעשית ע"י גמדים קטנים עם מנועי עזר, ולי יש כפתורים בהגה (יש גם סטיק אבל אני לא זוכר יותר מפעמיים שהשתמשתי בו, ראה בהמשך) העלאת הילוכים סבירה, תחת כוח ב 7000 סל"ד מורגש זעזוע קל באוטו, משהו כזה כמו לחיצה מיידית על הקלאץ שגורם לך לנוע עם חלק הגוף העליון קדימה ואז שילוב מהיר של הילוך שמדביק את הגב חזרה למושב, סבבה, נחמד, לא מאבד כוח כמו גיר אוטומט קונבנציונלי ומהיר ב99.99 אחוז מהמקרים אפילו מנהג מיומן. אבל הסיפור האמיתי זה הורדת הילוך, אני לא אתחיל פה להסביר מה זה דאבל קלאץ, למה זה טוב, איך עושים את זה וכו, מי שלא יודע ממילא כבר לא קורא את זה .... הגיר הזה נותן דאבל קלאץ בדיוק, אבל בדיוק לאן שהסל"ד צריך לעלות ואז משלב במהירות הבזק, הנה מגיעה סיבוב, "קליק, קליק" על ההגה, המחט מתעוררת מנימנום בשיא המומנט וקופצת נשוכת נחש לשיא ההספק, הגיר משולב כהרף עיין לשלישי ואנחנו טסים לתוך הסיבוב, אז הגענו לחלק של השלדה, רכות ? נוחות ? מי אמר את הדברים האלה ??? האוטו חי, נושם, ומדבר. אז נכון שהנטייה היא לתת היגוי "צפוי" אבל עד לשם, אוי כמה יש עד לשם, מצאתי את עצמי עושה סיבובים מהירים, שלא הזיזו לאוטו (אתם זוכרים שאמרתי שהוא היה צוחק עלי נכון ?) ובגלל שהאוטו היה כל כך דבוק לכביש נתתי ניחוש של 20-30 קמ"ש פחות ממה שהייתי (וזה הבדל רציני בסרפנטינה בין 40 למעל 60 !) האוטו דבוק לכביש בצורה מעוררת השתאות. ההגה קל, אולי קל מידי, אבל מתקשר יופי (והתחושה, התחושה....) הכפתורים בהגה, זה להיט, לא רק שזה לא "לא נוח" אלא זה מאלץ אותך לבחור הילוך לפני הפניה, כמו שצריך, אם מצאת את עצמך בטעות בסיבוב מהיר, הגה הפוך, ובלי כוח לצאת מהסיבוב אז יש לך שתי אופציות, א. לקנות מאזדה, כי כנראה האוטו לא בשבילך. ב. להגיד שלא היית מרוכז, לבקש סליחה מהאוטו, ולמשוך את הסטיק לכיוון הבלם יד כמה קליקים שצריך. הברקסים נושכים, רק תרמוז שאתה רוצה לעצור והם כבר עושים את זה, זה מציק קצת, איפה הרכות בהתחלה ?, כלום, או נשיכה או כלום, אני האחרון שיתלונן על זה, ה ABS נכנס לפעולה מאוחר (לא מידי) ולצערי הגעתי לשם, כך שתאמינו לי הרכב עוצר ! (לרכב שלום, האגו יחלים). כן כן, אני יכול להמשיך עוד ועוד, על הנהיגה עצמה, על היופי של האוטו, על המושבים (נוחים, לא תומכים מספיק בצדדים) על זה שאפילו הפלסטיקים שלא במושב של הנהג (כאילו הנווט כזה) מתוכננים לתמיכה של הברך כנגד כוחות G שהנהג מפעיל עליו בסיבובים,על "אמבטיה" מאוד גדולה שגרמה לו לנעול מתלים ולכל הדיפון הפנימי להתלונן (so what ?), למנוע/אגזוז ששקטים מידי לאוזן שלי, ובטח במונחי אלפא של פעם אבל השורה התחתונה היא שזו אלפא איכותית, ושווה כל שקל למי שאוהב (ויודע !) להנות מנהיגה, אני אישית רציתי לשמור את המפתח, רק בשביל המזכרת, לא נתנו לי .....
דרור זי, מדמיין שהוא כתב רכב.